Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 9

| 3 reacties

Het zit er alweer bijna op! Aflevering 9 is traditiegetrouw die ietwat saaie oersaaie aflevering waarin de makers weliswaar hun best hebben gedaan, maar er gewoon een wat te klein groepje is overgebleven om het nog echt lekker te laten knetteren. De gezellige terugblik onder het genot van cocktails op het strand deed het tempo van de aflevering ook al weinig goed, maar vooruit. In elk geval hadden Merel, Sarah en Niels het naar hun zin.

Boomstamstapelen

Bij de Rio Don Diego mochten de kandidaten ouderwets torens gaan bouwen. Drie torens in een half uur, om precies te zijn. Er waren shuttle-bootjes die niet stopten, palen op het strand en in het water en drie verschillende strandjes. Dat betekende dat er hard gewerkt moest worden. Echt extreem jammer dat Sinan er niet meer bij was, haha.

Gelukkig was daar Niels, om de mannelijke luiheid te eren en aanvankelijk helemaal niks te doen.

Sarah ging er wel vól voor. Zelfs als dat betekent dat je met gevaar voor eigen leven in een varende boot moet duiken.

Het zat onze Sarah niet mee. Zat ze eindelijk in die boot, kwamen er vliegende boomstammen haar kant op. Maar ik snap haar wel. Ik zie aardig wat gelijkenissen met mezelf als we vroeger trefbal speelden bij gym.

Wat ik wel opvallend vond bij het terugkijken van de aflevering, is dat bij deze opdracht vooral Sarah enorm veel in beeld werd gebracht. Een laatste poging om haar eruit te laten zien als hardwerkende kandidaat? Terwijl Merel natuurlijk écht haar stinkende best aan het doen was.

En Niels, tja, wat kunnen we daar nou van zeggen? Hij was wel de enige die eindigde met/bij een complete toren.

En tróts dat hij was. Beetje jammer alleen dat er niemand was om zijn topprestatie te bewonderen.

Gepruts met platen

Deze opdracht vond ik serieus heel erg leuk bedacht! Helemaal goed voor de laatste avond, zo’n vrolijk feestje met guilty pleasures. De kandidaten mochten de DJ uithangen en kregen een flinke challenge voorgeschoteld: twee platen synchroon weten te krijgen.

De eerste drie nummers ging het niet zo lekker. De Macarena, La Bamba, Despacito: alle liedjes werden vakkundig verkracht. De cocktails waren ongeveer even geslaagd als hun dj-skills, vond Sarah.

Ik heb niet veel verstand van draaitafels, maar kan Sarah hier Niels nog bewust richting Merels draaitafel hebben gebonjourd om zelf iets te verpesten bij die van Niels?

Er werd alvast gevierd dat Sarah de Mol is.

Je kunt zeggen wat je wil over Sarah’s guilty pleasure, maar het zorgde er in elk geval voor een energieboost waardoor de laatste twee liedjes wél lukten. Feest!

En terwijl de avond vorderde, groeide ook de chemie tussen Merel en Niels. Ze flirtten er zó op los dat Jamie er jaloers van zou worden.

Wat viel er op deze opdracht? Niet heel veel. Niels spoelde in het begin een plaat wat door: zodat er minder tijd overbleef? Merel had wat problemen met het juiste aantal toeren bij Despacito (door Niels vervolgens bij de andere liedjes vakkundig vooraf gecheckt). Tja, en wellicht heeft Sarah nog wat zitten klooien met andermans draaitafel?

Dit is typisch zo’n opdracht waarbij een klein foutje zo is gemaakt – ook door de moeilijkheidsgraad van de opdracht – maar écht Mollen was er niet meer bij. Uiteindelijk werd er 600 euro verdiend, waardoor de eindstand van de pot zowaar boven de 10.000 euro kwam. Hoera!

(o)verdenkingen

Sarah is de Mol. Ik weet het zeker. Oké, bíjna zeker dan. Als Niels het blijkt te zijn, ben ik ook niet geschokt. Alleen mensen die op Merel zitten kan ik écht niet begrijpen. Die vrouw heeft zó veel geld binnengehaald! Het punt is alleen dat ik vorig jaar ook de mensen die op Jan zaten heel hard heb uitgelachen.

Ik kan in elk geval niet wachten tot zaterdag. Heerlijk eerst een half uur kijken naar wat súperinteressante gesprekken tussen Rik en de eerder afgevallen kandidaten. #loveit Nu al zin in. Maar daarna krijgen we eindelijk het antwoord op de vraag die ons al ruim 2 maanden bezig houdt: Wie is… de Mol?

3 reacties

  1. Ik ben zó in de war van de laatste aflevering! Ik wist namelijk zeker dat het Niels was… maar nu begin ik toch echt te twijfelen haha!

  2. Traditioneel inderdaad de minst leuke aflevering, maar toch nog best leuke opdrachten. Vooral die langsdrijvende boomstammen.. nog even wat werk van de mol? Ik zat wéken in de Niels tunnel maar heb afgelopen weken wat video’s van oud-deelnemer Klaas van Kruistum bekeken en heb nu toch maar mijn punten op Sarah gezet. Twijfel nog wel een beetje.. Merel gaat er denk ik uiteindelijk als winnaar uitkomen, wat denk jij?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge