Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 8

| Geen reacties

Wat een sadisten zijn het toch, die makers van WIDM. In een snikheet Colombia de kandidaten in maar liefst 2 van de 3 opdrachten laten rennen op zand. Maar met de loserpot van amper 8000 euro aan het begin van de aflevering voelde zelfs Sinan zich genoodzaakt om te gaan rennen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Spelen met vuur

Wauw. Gewoon wauw. Wat was het een plaatje, de setting van opdracht 1! Héél veel kudos naar de mensen die dit bedacht en gemaakt hebben.

Sarah koos – jawel – voor een positie lekker dicht bij het vuur. Precies wat ik zou doen als Mol. Je weet tenslotte dat als je ook maar één verkeerd geldbedrag in het vuur gooit, het over en uit is. Dan kun je verder gewoon lekker fanatiek aan de gang blijven, en dat was precies wat alle vier de kandidaten deden. Inclusief Sinan!

Kijk ‘m gaan dan!

De communicatie was weer – zoals vanouds – helemaal top.

Sarah gaf in de biecht eerst Sinan de schuld van het matige verloop van de opdracht, en roept vervolgens dat het “aan de andere kant iets minder gestructureerd was”. Eh, wat? Sarah heeft er sowieso een handje van om de rest te beschuldigen. Dat zei ik eerder ook over Jamie trouwens, dus hoe serieus je dit wil nemen, mag je even zelf bepalen…

I wanna RUUUUN to you, oehoeee!

Je kunt zeggen wat je wil, maar Sarah heeft haar werptechniek toch aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorige week…

Woestijnwalk

Voor de tweede opdracht ging de groep naar Laguna Grande. Als ik mijn niet al te uitgebreide kennis van het Spaans inzet, wijst alles erop dat het om een groot meer gaat. Was niet zo. Er was zand. Heel veel zand. En heel veel olietonnen met in totaal 2000 euro erop. Sinan kreeg een tablet in handen om een drone te besturen en de rest zou gaan rennen.

Het meest fascinerende aan deze opdracht vond ik dat werkelijk niemand bedacht dat die kapers op de kust ook wel eens zelf geld zouden kunnen gaan pakken van de tonnen, en het niet zozeer gemunt hadden op de kandidaten.

Verder konden we weer verdacht weinig met het gedrag van de kandidaten. Oké, Sinan deed het niet zo best, maar de drie finalisten pakten allemaal geld. Niels 1 keer, beide dames 2 keer. Het laatste geld – waar Sarah en Merel samen op afgingen en dat door Merel werd weggegrist – kwam ook nog eens nét op tijd binnen.

Ik ben Niels en ik deed zogenaamd mijn best.

Uiteindelijk werd er zowaar 1250 van de 2000 euro verdiend!

Vrijstellingen-freefall

Als laatste was er de befaamde doch gevreesde opdracht waarmee je een vrijstelling kunt verdienen voor de finale.

Dit is dus een beeld van vóór de opdracht, maar ik vind de voorspellende waarde echt geniaal. Check ook die compleet apathische blik van Sinan, haha.

Arme, arme, ARME Merel.

Lucky Niels strikes again.


Alsof het allemaal nog niet dramatisch genoeg was, besloot Sarah er nog even een schepje bovenop te doen. “Maar eh, voor wie was de joker nou geweest als je deze achterlijke move nou niet had gemaakt, Merel? O, voor JÓÚ! Nét niet gelukt, hihi!”
Sarah WIDM gifje

(o)verdenkingen

Het voordeel aan Sinans exit is dat de “hm, of zou hij dan tóch de Mol zijn?”-gedachten definitief verleden tijd zijn. Pfieuw. Met Merel die sowieso niet de Mol is – of de slechtste aller tijden – blijven dan Niels en Sarah over. En ik ben in de war. Je zou zeggen dat het genadeloos instorten van zowel mijn Jamie- als Rick Paul-tunnel zou leiden tot de grootste voorzichtigheid, maar ik kon deze hele aflevering alleen maar zien wat Sarah allemaal verkeerd deed. En dat terwijl Niels op papier waarschijnlijk verdachter is.

Het lastige aan de slotfase van het seizoen is dat de Mol in een klein groepje doorgaans ook een stuk subtieler te werk gaat. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik denk ik toch voor Sarah.

Wat pleit volgens jou voor Sarah of juist voor Niels?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge