Een of andere Molblogger 2019: WIDM-recap aflevering 6

| Geen reacties

De aflevering van gisteren begon veelbelovend. Spelletjes doen waarbij je geld uit de pot kon inzetten, een tuktuk-race op zoek naar Rik en een best wel coole kabelbaan. Het enige minpunt was dat er verdorie wéér niemand afviel. Als we nou Nikkie of Robèrt had kunnen redden, was het tot daaraan toe geweest, maar met een groep waarvan de helft potentiële Mollen is, wil ik er gewoon elke week eentje kunnen afserveren. Hoppakee. Ik was niet de enige die er zo over dacht, dus ik hoop op een dubbele executie binnenkort.

Jamie-gifje van de week

Puzzelparcours

De kandidaten kregen een half uur de tijd om vijf opdrachten uit te voeren, waar het nodige gepuzzel aan te pas moest komen. Elke opdracht was 250 euro waard, tenzij de kandidaten besloten om nog wat extra geld uit de pot in te zetten. Jamie was daar helemaal voor, terwijl Niels en ook Rick Paul behoudender waren (hoi Jamie-tunnel!)

Jamie en Niels gingen als eerste aan de slag met de Facebook-klassieker ‘vierkanten tellen’. Opvallend was dat Jamie de lead nam en Niels het niet al te best deed. Het leek daardoor alsof Jamie alles onder controle had, maar uiteindelijk kwamen ze toch met het verkeerde antwoord.

Daarna gingen deze twee mannen door met de rode draad-opdracht. Met nog slechts 14 minuten op de klok wilde Jamie 150 euro uit de pot inzetten “omdat hij anders niet scherp was”. Yeah, right.

Sinan vermaakte zich intussen opperbest in zijn golfkarretje. En je kunt zeggen wat je wil, maar hij verdiende – met de onmisbare hulp van Sarah – wel mooi 250 euro.

Teamwork. #watgaatsinandoen

De opdracht werd met verlies afgesloten, maar Rick Paul had wel een meevaller. Die vond een halve minuut voor tijd zowaar een van de drie verstopte jokers. Reden voor een privé-feestje.

Wellicht had Rick Paul als Mol nog meer reden voor een feestje. Bij ‘Zoek de 9 verschillen’ vond hij na lange tijd het laatste verschil (tijd rekken?). Ondanks een check door Merel én Sinan bleek uiteindelijk dat er tóch iets fout was gegaan. Zou zomaar een Mol-actie kunnen zijn geweest om in het begin even stiekem iets te verplaatsen.

Tuktuk-TomTom

In Barichara kregen de kandidaten een speurtocht in twee etappes voorgeschoteld. Ze moesten Rik vinden en kregen daarvoor een tuktuk en een kaart ter beschikking. Tot dusver nog prima te doen. Totdat bleek dat ze wat aparte verkeersregels kregen…

Merel en Jamie mochten alleen links afslaan en Sarah en Sinan alleen rechts. Rick Paul – naar eigen zeggen een kaartleeskoning – en Niels – zelfbenoemd schele bever – kregen de lastigste opdracht: afwisselend links/rechts.

Nee Sarah, je moet naar rechts!

Rick Paul genoot ondertussen van zijn privé-tochtje in de buitenwijken van Barichara.

Niet geheel verrassend kwam deze opdracht weer in de min terecht. Mol-technisch vond ik het interessant om even te kijken naar het gedrag van de kandidaten toen ze ieder twee enveloppen moesten pakken. Rick Paul leek hier het meest eager. Zou zomaar een Mol-actie kunnen zijn geweest. Hij vond Rik weliswaar op een van beide locaties, maar verdiende daar 100 euro mee, terwijl de andere envelop – mingeld – 250 euro waard was. Ka-ching! Oké, Niels en Sarah deden het dan in theorie slechter door geen van beide keren de eindstreep te halen, maar toch. Prima strategie als Mol. Jamie had trouwens een score van 100-50=50 en Sinan verdiende twee briefjes van 50 voor de pot.

Als je hoort dat de kipnuggets op zijn bij McDonalds.

Hersengymnastiek op hoogte

Nadat de kandidaten al na twee opdrachten de test moesten invullen, kregen ze van Rik een leuk cadeautje. Daar werd niet iedereen blij van. Ik ben persoonlijk dol op kabelbanen – ik duik er vrolijk op als ik er een zie in een speeltuin, 29 of niet – maar deze was inderdaad wel een tikkie eng. Cool, maar eng.

Het verbaasde dan waarschijnlijk ook helemaal niemand dat Sinan bedankte voor de eer. Ook Niels sloeg over. Hij is niet zo’n held van zichzelf, hè. En dan had hij ook nog eens geen superwoman bij zich.

Dankzij de inzet van Merel, Rick Paul, Sarah en Jamie hoefde uiteindelijk toch niemand naar huis. Helden!

(o)verdenkingen

Sinan vind ik langzaam minder verdacht worden. Als hij de Mol is, dan is hij er een van de laffe categorie. In opdracht 1 zijn opdracht goed voltooien – weliswaar zonder geld in te zetten – en in opdracht 2 had hij wel toevallig twee enveloppen met slechts 50 euro erin. Jamie en Rick Paul delen nog altijd de eerste plek bij mij. De dames hebben geen comeback op mijn lijstje gemaakt – en dat gaat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Voor Niels begin ik langzaam een blinde vlek te krijgen, en dat vind ik gevaarlijk. Ik denk dat ik hem volgende week nog eens goed in de gaten ga houden.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge