Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 8

| 1 reactie

Min of meer uitzonderlijk. Uitzonderlijk dat de pot eindelijk goed werd gespekt? Of uitzonderlijk slecht gedaan dor de normaal zo sterke redactie? Ik blijf erbij: het is superstom als Klaas het echt is. Rationeel gezien word ik verder richting Klaas gesleurd, en puur op basis van hoop doe ik mijn uiterste best om hints in de richting van Tim te vinden. Nu de drie finalisten bekend zijn, wordt het tijd om de balans op te maken…

Opdracht 1: geen touw aan vast te knopen

Art, vriendelijk en complimenteus als altijd, drukte de groep nog even met de neus op de feiten. Die pot? Dat stelde niet veel voor. Het bedrag had 5,5 keer zoveel kunnen zijn. Ondanks Arts totale gebrek aan tact (of was het gewoon leedvermaak, omdat hij zelf nog steeds kan teren op zijn eigen winnaarspot?), was dit misschien wel de wake-upcall die ze nodig hadden.

De kandidaten kregen een half uur de tijd om de code van een kluis te kraken. Dat moesten ze doen met behulp van een maquette van een loods, die in acht vlakken verdeeld was. Door lijnen te trekken met touwen, zouden er in elk vlak een aantal tegels liggen, dat dan weer correspondeerde met het cijfer dat nodig was voor de viercijferige pincode. Het zou natuurlijk niet Wie is de Mol zijn als het de kandidaten dan erg makkelijk werd gemaakt, en dus lag het gros van de tegels ergens op de grens. Tennis was er niks bij: is de tegel nu in of uit? De touwen goed strak trekken was dus essentieel.

Gelukkig was Taeke zo alert om te ontdekken dat er haken hingen als hulpmiddel. Dat hadden Annemieke en Klaas nog niet gezien – een beetje blind was dat misschien wel. Opvallend was dat Tim me in eerste instantie liet denken dat hij de haken ontdekte. Bij de tweede keer kijken viel me pas op dat Taeke hem dit eerder had ingefluisterd. Best een mooie Mol-actie: dan maar met de eer strijken als je het toch niet meer kunt tegenhouden. Nog een Tim-hint: met deze opdracht was tweeduizend euro te verdienen. In de biecht zei Tim ‘twee ruggen, ik wil ze houden’. Het spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug? Ik heb hier al eerder benoemd dat Tim wel vaker verwijzingen maakt naar het geld/achterkant/ruggen. Toeval, of toch een hint dat hij degene is die je op de achterkant van de mollengeldbriefjes vindt?

Opdracht 2: zoetjes aan

Een suikerfabriek was het decor van opdracht 2. En wat zou Ellie trots zijn geweest: er was zowaar etherdiscipline! Dat konden ze ook goed gebruiken tijdens deze opdracht, waarin een soort fotospeurtocht was opgezet. Als de kandidaten de foto’s zouden vinden, konden ze klokken met geld stop zetten en zo een bedrag voor de pot verdienen, in plaats van ze juist in de min te laten gaan, want dat was het risico van dit spel.

Gelukkig ging het bijzonder goed, en werd maar liefst 2695 euro voor de pot verdiend, wat Art aanvulde tot 2700 euro. Goh, geeft hij zelfs nog 5 euro fooi. Vast onder voorwaarde dat hij niet in restaurant Mollino hoefde te eten, maar dat geheel terzijde. Aan wie het geld voornamelijk te danken was? Annemieke en Taeke. Tim had het vrij druk met stunts uithalen (voorkennis?) en Klaas: geen idee wat die aan het doen was. Niet veel in elk geval.

Opdracht 3: 15 minutes of fame

Nadat de vier overgebleven kandidaten herinneringen hadden opgehaald aan wat ze allemaal hadden meegemaakt dit seizoen, werd er met opdracht drie nog een memorabel moment aan het Mol-plakboek toegevoegd. De drie heren mochten met lipgloss en al verschijnen op de lokale omroep van Santiago. Annemieke keek als couch potato toe, hoewel ze niet echt achterover kon leunen. Ze kreeg een woordenlijst, waaruit ze de woorden moest filteren die niet werden genoemd door de mannen. Tim maakte het haar niet bepaald makkelijk door op hoog tempo te gaan ratelen, maar toch scoorde Annemieke met vier uit vijf een mooie 8, wat 1000 euro opleverde voor de pot.

De balans opmaken

Het innige broederschap tussen Taeke en Tim werd bruut verbroken. Taeke moest de tent verlaten, maar ach, die bleek al een heel andere innige relatie te hebben opgedaan tijdens WIDM.

Annemieke is de Mol niet. Ik heb haar nog even serieus verdacht, maar ook deze aflevering viel ze weer op door haar slimme strategische keuzes en haar coördinerende rol waarin ze duidelijk als fanatieke kandidaat voor het geld gaat. En dat ze eerder ook mingeld in de pot stopte? Dat was omdat ze – ook als kandidaat – jokers niet kon weerstaan.

Om nog enige – soort van – objectieve kennis te vergaren over het Mol-potentieel van Klaas en Tim, besloot ik mijn oude blogposts erbij te pakken. Naast alle geld/rug-hints naar Tim die ik al besprak, was hij in aflevering twee niet echt lekker bezig met de zoutopdracht. Ook in aflevering drie viel hij me op (hoewel Klaas het toen ook niet briljant deed), terwijl in aflevering vijf juist weer beide mannen geld binnen haalden op de fiets. In aflevering zes klooide Klaas opzichtig, maar was Tim ook erg verdacht. Ook voorspelde ik toen en passant de samenstelling van de finale al juist.

Ik blijf het ontzettend jammer vinden als de Klaas-hint uit aflevering twee klopt en hij de Mol is. Zoals ik al zei: het is dit jaar op geen enkele manier een prestatie te noemen als Klaas de Mol blijkt en jij “het goed had”. Dat zou dit seizoen een enorm nare bijsmaak geven. Daarom sluit ik me – misschien tegen beter weten in – uit protest en hoop aan bij Team Tim. Hoewel hij af en toe ietsje te fanatiek lijkt, zou hij in mijn ogen in elk geval de leukere Mol zijn.

Eén reactie

  1. Ik sluit mij helemaal aan bij jou. Als Klaas de mol is is het niet leuk. Ik hoop ook op Tim
    Jessica postte onlangs…Mini-recensies # 13 | Deze films keek ik in januariMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge