Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 6

| 4 reacties

Aflevering zes begon met zes kandidaten. De titel ‘misplaatst’ kan op ongeveer zeshonderd dingen slaan, dus een hint? Mwah. Toch gebeurden er genoeg andere interessante dingen deze aflevering. Er werd niet alleen een beroep gedaan op verbale kennis dit keer, maar ook het visuele aspect bleek erg belangrijk. Dit viel mij zoal op.

Opdracht 1: Jan des Bouvrie-interieur

In een theater mét tijdsdruk twee dezelfde decors bouwen waarbij élk detail klopt? Dat is zelfs zonder Mol een behoorlijke opgave, net als de brugopdracht van vorige week. Toch liet de groep het mollen zeker niet na. Klaas zat enorm opzichtig te klooien toen hij samen met Cecile de boekenkast moest inrichten. Een Mol met lef, of een kandidaat met lol?

Ik vond het trouwens wel bijzonder vreemd dat de kandidaten alles zo huiselijk wilden inrichten. Zijn ze zo’n knus groepje geworden dat ze het idee hadden dat ze er moesten gaan wonen? Wat is mis met een tactiek als ‘We leggen alle boeken boven op de linkerhoek van boekenkast. Eerst de boeken, dan de tijdschriften’. En dan ook zoiets met de tafel. Waarom niet alle borden op een grote stapel? Ga weg met je idee van gezellig tafelen, en kies voor gewoon praktisch en snel alles zo dicht mogelijk bij elkaar pleuren, zodat je niet hoeft te meten hoeveel centimer of inch ertussen zit.

In het hagelwitte interieur werden ook al gauw wat jokers gespot. Heb ik iets gemist, en is de kandidaten op het hart gedrukt dat álles gebruikt moest worden? Links én rechts geen jokers meer is toch ook identitiek? Nadat ongeveer vijf minuten was gepraat over de locatie van de hamer, kwam de man met de hamer: Art. Die was eerst lekker vriendelijk en complimenteus – was hij besmet geraakt met het gezelligheidsvirus dat de kandidaten hadden ontwikkeld bij het inrichten? – om vervolgens in zijn vuistje te lachen over dat het toch niet geld-waardig was.

Opdracht 2: Habla español?

Ook voor de tweede opdracht moesten er twee drietallen gevormd worden. Het drietal dat uit de hoogte was, was dat zeker niet onterecht. Bij Annemieke, Cecile en Tim ging het namelijk aanmerkelijk soepeler dan bij het mannengroepje. Het meest opvallende aan deze opdracht was toch wel dat Annemieke, die in aflevering 1 nog vloeiend Spaans sprak, nu glashard beweerde geen Spaans te spreken. Toch denk ik dat ze hier eerder verwarring mee wilde scheppen als kandidaat. Dat klinkt vast een beetje gek uit mijn mond, want vorige week verdacht ik Annemieke nog hartstikke. Ik realiseer me dat ik vast enorm bipolair lijk nu, maar ze deed wel gewoon prima haar best deze opdracht. Ze haalde een zesje voor de overhoring van Art, en ze was met medekandidate Cecile hartstikke proactief bezig door hun woordenboek in de verkeerde richting te gebruiken om vermoedens over vertalingen te checken. Daar hadden ze alle tijd voor, want Tim voerde aan de telefoon toch geen flikker uit. Klaas was ook niet zo lekker bezig, en dus besloot control freak Rop de telefoon maar even over te nemen. Dat leek een fanatieke actie in de hoop de opdracht te redden, maar niets was minder waar. Rop had zijn energie en kostbare tijd veel beter kunnen besteden aan het leren van de woorden die al op zijn blaadje stonden.

Wat ik trouwens wel heel gek vond, was dat niet even werd afgesproken dat de woorden in alfabetische volgorde zouden worden opgezocht. Dat scheelt toch enorm veel tijd? Maar goed, onze groep wilde blijkbaar liever nodeloos heen en weer bladeren.

Show me the money!

In de bus gooide Tim een balletje op over de pot. Werd het niet eens tijd voor een nieuwe penningmeester? Cecile streek nu niet het geld, maar over haar hart. Ze vond het namelijk helemaal geen probleem om haar tot in de puntjes verzorgde pot in te leveren. Wel besloot ze om nog even met hun minds te fucken door te roepen dat ze een duidelijke afbeelding op de achterkant van het geld had gezien. Annemieke, die het penningmeesterschap uiteindelijk kreeg door een simpele loting, wist dat het niet waar was en vond het wel leuk om deze leugen vol te houden. Tim leek erin te trappen, maar riep in de biecht dat hij toch wel wist dat Cecile blufte. Opvallend was dat hij letterlijk zei “ze had me wel”, terwijl hij eerder over de achterkant van het geld al “I’m on it” heeft gezegd. Wel érg toevallig. Zeker potentiële hints naar Tim.

Opdracht 3: picture perfect

En in opdracht drie vestigde Tim de verdenking verder op zichzelf. Tijdens deze mix van The Hangover (uitvinden waar je in godsnaam bent gebleven) en Crossroads (lekker al roadtrippend op zoek naar jezelf) was het entertaimentgehalte hoog. Omdat Tim in opdracht twee zijn telefoonskills bewezen had –  not – mocht hij er nu weer mee aan de slag. In de mannenauto had Klaas de kaart vast (en weken ze na het vinden van hun deel van de kandidaten aardig van het juiste pad af) en mocht Taeke achte het stuur.

In de andere auto leek het lekkerder te gaan, met een bijzonder goed uitgewerkte taakverdeling. Rop las kaart, Annemieke reed en Cecile hielde de Dominicaanse trends in de gaten door alle etalages goed te bekijken. Het was een wonder dat ze toch genoeg kandidaatpoppen vonden en zonder al te veel moeite richting het hoogste punt van de stad kachelden. Eenmaal in de buurt begon de auto zelf echter te roken als een kachel, en werd Cecile bijna verstikt door de zwarte rook. Ook hier gok ik weer op toeval, want waar in de montage erg veel nadruk werd gelegd op dit aspect, was het drietal met de twee dames wel aanmerkelijk eerder boven dan de inzittenden van de klungelende mannenwagen.

De derde opdracht was de leukste én meest hoopvolle opdracht van deze aflevering met het oog op het bijvullen van de pot, maar bij het namaken van de groepsfoto ging het gruwelijk mis. Tim riep heel trots dat ze altijd hetzelfde staan, maar uit Moltalk bleek dat dat toch even anders lag. Juist de opstelling van de eerste groepsfoto week op een aantal punten flink af van de vrij vaste volgorde later. Een Mol met voorkennis? O, en wie er (onder andere) op een heel andere plek stond bij de eerste groepsfoto? Yup, Tim Hofman himself.

Vertrek, verdenking en voorspelling

Waar Cecile aanvankelijk bij de nieuwe kamerindeling semi-angstig vroeg of zij en Klaas een kamer met twee eenpersoonsbedden zouden krijgen, leken de twee aan het einde van de aflevering even wat dichter bij elkaar te komen. Ondanks Ceciles eenzaamheid en Klaas’ toenaderingen, besloot de journaliste het objectief te houden en haar blik op het spel niet te laten vertroebelen met de risico’s die bij een bondje komen kijken. Die strategie wierp helaas niet zijn vruchten af, want Cecile kreeg het genadeloze rode scherm, waardoor Annemieke als enige vrouw in het spel overblijft.

Ik ben dus deze week redelijk rigoureus vertrokken uit mijn Annemieke-tunnel, en ik denk dat ik ‘m verruil voor die van Tim. Ik baal enorm van de grote hint naar Klaas. Als-ie waar is, geeft het dit seizoen een behoorlijk nare bijsmaak. Ik hou er juist zo van om mijn verdenkingen baseren op gedrag! Verborgen hints zijn hartstikke leuk, maar voor mij toch bijzaak in het spel. Ik plaats Klaas daarom noodgewongen ook in mijn top 3.

Het zou me niets verbazen als Klaas, Tim en Annemieke de drie finalisten vormen. Zij verdenken elkaar, en in de finale “verdenkt” de Mol natuurlijk ook (een van) de anderen. Dat dit nu in aflevering zes al naar de “goede” richting beweegt, is een realistisch scenario. Toch denk ik dat ik Rop mijn top 3 laat completeren, in het kader van te mysterieus en vaag. Maar goed, zoals je al hebt gemerkt, kan mijn verdachtenlijstje volgende week weer volledig zijn omgegooid…

Kom jij er ook maar niet uit dit seizoen, of heb je wel een duidelijke hoofdverdachte?

4 reacties

  1. Wauw Audrey, wat een geweldige recap weer.. Wat schrijf je toch fijn! <3 De perfecte inrichting van die kamer snapte ik inderdaad ook helemaal niet.. Pleur gewoon alles neer en klaar. Ik vond Tim ook wel een verdachte rol hebben vandaag maar omdat de focus zo op hem leek te liggen vind ik het toch allemaal wat opvallend. Ik ga nog steeds voor Annemieke en Rop, maar Klaas lijkt langzaam mijn mollenlijstje binnen te stappen.
    Amy postte onlangs…Zo kom je makkelijk aan je dagelijkse beweging!My Profile

  2. Haha, Jan des Bouvrie interieur heb ik ook in mijn molboekje gezet :). Ik heb inmiddels alles ingezet op Klaas. Ik vond het feit dat de Klaas pop ‘ kandidaat’ op zijn rug had erg misplaatst. In Tim zie ik nog steeds een beetje de fanatiek Tygo achtige kandidaat. De enige waar ik nog geen echte hoogte van krijg is Rop.

  3. Wat een fijne recap! Voor het seizoen begon en eigenlijk sinds die tijd roep ik al dat Rop de mol is. Hoewel die hint naar Klaas wel echt geweldig gevonden zou zijn, trek ik toch mijn twijfels door het begin van #widm. Daar zijn Art tegen ‘de mol’: ‘We kunnen geen één-op-één contact meer hebben” om in de volgende scène alleen met Klaas te staan. Over Annemieke heb ik even getwijfeld, maar is toch afgevallen. Taeke gaat er (denk ik) volgende week uit en Tim.. tja, die heb ik nooit echt verdacht. Volgens mij is hij gewoon helemaal zichzelf als kandidaat.
    Judith postte onlangs…Recensie: Voor Jou – Jojo MoyesMy Profile

  4. Ik heb de aflevering nog niet gezien! Moet ‘m echt dringend terug gaan kijken. Heb me wel laten vertellen dat Cecile naar huis moest dus ik zit nog steeds op Taeke als mol 😛

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge