Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 5

| 3 reacties

3 al weg, 7 over. De titel van aflevering 5 lijkt misschien vooral erg informatief, maar wie weet of het niet ook nog een verwijzing of hint is. Naar de naam van Rop misschien, die je met 3 letters van de bovenste rij van je toetsenbord kunt maken. Wie is de Mol is voor mij op dit moment weer verwarrender dan ooit. Ik verdenk iedereen, maar tegelijkertijd ook niemand. Echt fantastisch na vijf afleveringen. Dit viel me zoal op…

Opdracht 1: fietsquiz

Zagen jullie Cecile alweer zuchten bij het zien van de zeven fietsen? En dat terwijl ze er wel prima op gekleed was met haar sportbroek, wat zou kunnen duiden op voorkennis als Mol. La Narinx verzekerde ons dat ze met fietsen geen probleem had, maar wel met het mulle zand. Daar kan ik me best wat bij voorstellen, al zou ik het niet meteen in mijn top 3 van angsten zetten.

De enveloppen bleken – heel handig – op volgorde te hangen. Des te vreemder was het dat vervolgens niemand besloot om te draaien toen ze over de helft bleken te zijn. Tim tufte vrolijk door, met Annemieke en Rop erachteraan. Enveloppen zoeken? Ben je gek, joh. Uiteindelijk las Klaas het antwoord op vraag 7 voor, en Tim was verantwoordelijk voor de antwoorden op 8 en 9.

Hoewel het in het begin behoorlijk slim leek om oud-topsporter Taeke als sprinter in te zetten – op zijn eigen initiatief  – kwam ik daar later van terug. Taeke had zijn kwaliteiten achteraf gezien beter kunnen inzetten voor de duursport van op en neer fietsen om zo veel mogelijk enveloppen te vinden, in plaats van gezellig wat met Art te socializen. Het zou trouwens zomaar kunnen dat Taeke al een aardige Mollenactie had uitgevoerd voordat hij kon uitrusten, want waar waren enveloppen nummer 10, 11 en 12? Die hebben we niet in beeld gezien. Het zou een prachtactie zijn als Taeke hier verantwoordelijk voor is.

Opdracht 2: schatvaren

Annemieke en Rop besloten hun bondje nieuw leven in te blazen. Rop verzekerde zijn BFF dat hij écht écht écht niet de Mol was, maar was opvallend genoeg niet geïnteresseerd in haar antwoord op de essentiële vraag. Niet dat het verstandig is om je medekandidaten op hun woord te geloven, maar toch. Wist Rop het antwoord al of was hij te veel bezig met het overtuigend laten klinken van zijn eigen ontkenning? Vervolgens blonk het duo wel uit in strategiebepaling. Als ze zich tijdens de opdrachten nou een beetje zouden verspreiden over de groep, dan konden ze ’s avonds lekker bij kletsen. En wat deden Jut en Jul bij opdracht 2 én 3? Lekker op een kluitje hangen met z’n tweeën. Top.

Ze gingen de boot in met Marjolein. Ook Klaas en Cecile vormden een duo, net als Taeke en Tim. Waar beide duoboten aardig wat onderdelen van de schatkaartpuzzel vonden, kon de boot met drie man sterk niets vinden. Ze hadden het te druk met van het uitzicht genieten en lekker ver weg te dobberen. Toen de puzzelstukjes waren gevonden – en geld verdienen onvermijdelijk was – gingen ze wel weer overenthousiast aan de slag met de schatkaart en lekker euforisch doen toen ze de haaienbek naderden. Klaas was de uitverkorene om in zijn EENTJE de inhoud van de kist te gaan bekijken. Vreemd dat de de rest hem alleen liet op dit belangrijke moment. Zoals Maaike me al meteen appte: wie zegt dat er niet nog een paar geldbriefjes in die schatkist zaten?

Opdracht 3: spraakverwarring

De laatste opdracht van de aflevering was er één die bij voorbaat kansloos was. Iedereen weet dat als je verhalen in een lange keten moet doorgeven, er gegarandeerd érgens iets mis gaat. Mollen was overal mogelijk. Annemieke en Cecile spraken allebei uit dat ze graag bij een bord wilden staan, zodat ze in elk geval hun verhaal goed konden doorgeven. Cecile ging al meteen de mist in, en Annemieke deed het juist perfect. Reden om haar niet te verdenken? Ik dacht het niet! Als ik de Mol was, zou ik het precies zo aanpakken als Annemieke. Met voorkennis zou ik beide verhalen letterlijk uit mijn hoofd kennen, zoals vereist bij deze opdracht. Vervolgens zou ik mijn verhaal perfect opdreunen, en bij het verhaal dat je moest opschrijven, hoefde je alleen maar érgens iets fout te doen. En ja, met een keten van zes voor je, kun je dan de gemaakte fout(en) herkennen en gewoon zo overnemen. Daarvoor had ze niet eens per se een volledig foute zin voor hoeven opschrijven. Zowel aan het begin als aan het eind van de opdracht heeft Art namelijk niet benoemd of er geld was te verdienen met één juist verhaal, of dat alles had moeten kloppen.

Kloppen, dat deden de verhalen sowieso niet. Iets met zeverende waarzegsters – niet stewardess – die op secretaressedag de Van Dale overtikten op een typewriter die liep op aardgas, was de strekking zo’n beetje. Ook een mooie plek om te mollen was trouwens het midden, waar grote verdachten Tim en Klaas stonden. Het lijkt me behoorlijk lastig om tegelijkertijd in zin te geven én in je op te nemen.

Afscheid en verdenkingen

En daarna was het al tijd voor de test (20 vragen over de identiteit en het doen en laten… o wacht, ik ben Art niet) en de executie. Art praatte de groep alvast een trauma aan door te beweren dat ze met geluk in aflevering 5 terecht waren gekomen. Daarna onderging Marjolein relatief rustig het rode scherm. In de biecht sprak ze uit dat ze dacht goed te zitten, én dat ze deze aflevering in de buurt van haar Mollen had kunnen doorbrengen. Sluit dat wellicht Rop of Annemieke uit? Ik hoop het niet, want deze twee bondgenoten staan vrij hoog op mijn lijstje. Annemieke steeg vorige week enorm en deze aflevering groeide mijn tunnelvisie. Tot ik na de nieuwe aflevering nog een stukje van de eerste aflevering meepikte en daar Annemieke bij de topito-opdracht hoorde zeggen dat het wel een goed plan was om het ding in het geldvak te houden omdat ze het anders kwijt zouden zijn. Is ze dan toch een fanatieke kandidaat, of hield ze zich nog even op de vlakte in het begin?

Rop, tja. Er is weinig reden om hem niet te verdenken. Toch deed ik dat voorheen niet echt, waardoor alle alarmbellen moeten gaan rinkelen. Modepopje Cecile zou toch ook wel een hilarische Mol zijn. Tim en Klaas, vorige week nog in mijn top 3, waren verantwoordelijk voor het verdiende geld in opdracht 2. Toch durf ik ze zeker niet weg te vlakken. Blijft Taeke over, en hoewel ik denk dat hij een kandidaat is, is niets zoals het lijkt. Hmpf. Hebben jullie nog goede theorieën waarmee ik iemand kan uitsluiten of juist nauwlettender in de gaten moet houden? Ik lees ze graag!

3 reacties

  1. Nope, compleet blanco hier, haha. Moet zeggen dat ik me er ook nooit zo mee bezig houd, maar die actie van Klaas vertrouw ik gewoon écht niet. Vooral niet omdat Art later ook geen bedrag noemde of zo… Maar ja, in de eerste aflevering zei Art tegen de mol dat dit de laatste keer was dat ze elkaar één op één zouden zien, en vervolgens stond ie meteen naast Klaas. Ik weet het niet meer hoor.
    Maaike postte onlangs…Mijn ’20 before 20′-list (ik ben jarig!)My Profile

  2. Ik ontdekte dit… Rop zei: ‘Kom maar op’ . Ik hoorde: ‘Komma Rop’. Als je dat googelt is de tweede link kommarop.vanoortadvies.nl.
    Ergens anders op diezelfde website vind ik dit: http://www.vanoortadvies.nl/beelden/making-of/gedachtenisbeeldje/
    Een uur geleden was ik ervan overtuigd dat ik m hiermee officieel ontmaskerd had. Inmiddels ben ik weer terug op aarde 😀
    Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…De 20 weken echoMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge