Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 4

| Geen reacties

De grote stad werd verruild voor de rust van een eiland. Een paradijselijke muurposter, zo vatten de kandidaten samen. Remy’s getingel op de harp had mooi bij het sfeertje gepast. Maar ja, hoe rustig wordt het echt met zeven kandidaten en één Mol? De opdrachten leverden de nodige adrenaline op, want behalve de Mol lagen ook haaien en hoogtevrees op de loer…

Opdracht 1: k-haai-ak

Ellie voelde meteen nattigheid toen Art vertelde dat de kandidaten moesten gaan kajakken op de zee. “Zitten daar haaien?” Daar bleek onze Ellie toch wat minder onverschrokken dan we allemaal dachten. Kersverse penningmeester – o nee, penningmeesterES – Cecile schrok vooral van de stretchgedrochten die ze aan bleek te moeten. Wéér een nieuw kledingtrauma voor Cecile. Ach, de pisgele kleur van haar waterschoenen matchte in elk geval bij haar kajak, dat dan weer wel.

Behalve van haaien kwam het gevaar ook nog van duikers die je dit keer niet redden, maar je juist lieten kapseizen. En dan was daar óók nog mingeld dat je moest vermijden in de kokertjes. Dat lukte niet helemaal. In de kokertjes die Rop, Ellie, Annemieke en Marjolein veilig aan wal brachten zaten vijf keer gewilde briefjes, maar ook een flink min-bedrag als vangst. Het omslaan van een bootje lijkt daarmee nog minder – of in elk geval een laffere – Molactie dan het droog blijven mét mingeld.

Taeke had het weer erg druk met het benadrukken van zijn teamgeest, maar blonk niet uit in de individuele kajak-sport. Tim liet een – op het eerste oog – fanatiekere aard zien door de duiker die zijn bootje omkiepte een blauw oog sloeg. Maar misschien had hij wel flink wat mingeld in zijn kokers en baalde hij er daarom oprecht van. Wie zal het zeggen?

Opdracht 2: pikken wat je pakken kan

Dat geld verdienen ook een optie was bij opdracht 2 zal de meeste kandidaten ontgaan zijn. Dat kun je ze niet verwijten, want de woorden ‘joker’ en ‘vrijstelling’ werken nou eenmaal als een rode lap op elke Mol-kandidaat. De kandidaten vormden duo’s die moesten overleggen, maar werden vervolgens met een andere duohelft tegelijk het veld ingestuurd om in twee minuten één cadeautje uit te kiezen.

Annemieke greep als eerste de jackpot: drie jokers en -500 euro. Klaas pakte vervolgens één losse joker, Tim greep de tips mee bij gebrek aan beter, en ook Taeke wist één joker te bemachtigen. Marjolein nam 500 euro mee (doei laatste beetje verdenking – echte Mollen verdienen geen geld), Cecile en Rop waren te laat, en Ellie liet haar oog vallen op de pak-af. En wat doet een politievrouw die de groep mag ondervragen? Huppakee, meteen fouilleren. Annemieke zat nog in de spirit van opdracht 1 en liet heel gehaaid één joker zien. En met succes, want werkelijk iedereen geloofde dat zij er maar echt één had. Arme Taeke liet zich niet van zijn slimste kant zien met dezelfde conclusie. Tim was uiteindelijk de pineut en moest zijn briefje met tips inleveren bij Rechercheur Lust.

Opdracht 3: ain’t no rotswand high enough

Bergbeklimmen meets lavawand meets IQ-test. Om opdracht 3 tot een goed einde te brengen, werden de kandidaten fysiek en mentaal op de proef gesteld. De kandidaten moesten een aardig zenuwslopende klim maken om een blauwe geldkist te bereiken. Die was vastgeketend met twee – ik herhaal, TWEE *kuch Marjolein* – sloten. Gelukkig waren er genoeg sleutelbossen. Cecile dacht ongetwijfeld: ‘bekijk het maar met die witte gympen’ en besloot om lekker beneden wat raadseltjes op te lossen met haar eigen schoeisel aan. Daardoor werd het aantal raadsels maximaal zeven in plaats van acht, maar zelfs die waren niet allemaal nodig. Tim en Klaas maakten een tevergeefse klim met slechte sleutelbos – wat zeker voor Klaas een hele struggle was – en Marjolein kreeg het voor elkaar om haar vier sleuteltjes, waar zeker een goede bij zat, slechts op één slot uit te proberen. Taeke kreeg vervolgens een van de sloten probleemloos open, Annemieke krabbelde toch terug in haar tuigje, en vervolgens was daar Ellie, Rops heldin. Waarschijnlijk omdat hij zelf niet meer hoefde te klimmen nadat zij mét kist naar beneden was gekomen. Ellie verzorgde zelf via de voiceover het commentaar op haar victorieuze klim.

Ode aan Ellie

Rop nam vervolgens een voorproefje op “Ellie Lust, de musical”, door te beginnen aan de liedtekst van de potentiële hit “Op Ellie Lust kun je bouwen”. Als tweede zin stel ik “en je kunt haar ook vertrouwen” voor, want Ellie schokte de hele Mol-community door een rood scherm te krijgen. Marjolein deed alvast auditie voor de rol van beste vriendin , want blijkbaar was Ellie niet alleen haar kamergenoot, maar ook haar nieuwe BFF geworden. Alleen een beetje jammer dat ze haar nieuwbakken vriendschap volgende week al meteen verloochtent door nota bene haar PORTO kwijt te raken. Het komt vast nooit meer goed met die etherdiscipline. We gaan je missen, Ellie.

Verdenkingen

Ik ben echt slecht bezig dit seizoen, want Ellie stond vorige week nog op mijn verdachtenlijstje. Gelukkig trekt het lot me steeds weg van potentiële tunnels. Voorlopig schrap ik Marjolein van mijn lijstje, en ook Cecile staat niet hoog. De andere dame, Annemieke, moet ik in theorie gewoon heel hard verdenken. Afhaken bij het klimmen toen de groep wel erg goed op weg was, mogelijk niet alleen verantwoordelijk zijn voor het min-geld bij opdracht 2, maar ook bij dat van opdracht 1, en eerder heeft ze waarschijnlijk gemold bij de foto-opdracht op de trap. Gevoelsmatig is de verdenking minder, maar juist dat, plus de theorie, is reden genoeg om haar nauwlettend in de gaten te houden. Ook Klaas plaats ik in mijn top 3, net als blijvertje van vorige week Tim. In willekeurige volgorde allemaal.

Wie staan er hoog op jouw verdachtenlijstje en waarom?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge