De Mol België 2024 – mijn mening en verdenkingen tot nu toe

| 4 reacties

We zijn alweer ruim op de helft van het huidige seizoen van De Mol – het állertofste tv-programma dat er wat mij betreft bestaat. Ik roep de mensen die nog niet bekeerd zijn nog maar eens op: ga gewoon kijken, je krijgt er geen spijt van.

That being said: tijd om de balans op te maken, wat mij betreft. Met nog vijf kandidaten in de groep – of ja, vier en één Mol – is het hoog tijd om een hoofdverdachte aan te wijzen.

Beeldbank tv film, chips, bank, afstandsbediening

De Mol op Sicilië

Wat een héérlijk seizoen is dit. Ik vind dat je altijd pas aan het einde van een seizoen écht kunt bepalen hoe goed het was, want de kwaliteit van de Mol-acties zijn ook belangrijk, maar toch. Ik denk dat de kans groot is dat dit seizoen mijn top 3 wel gaat halen. (Mijn onbetwiste nummer 1 is trouwens het Duitsland-seizoen. Geweldige groep, heerlijke opdrachten (Der Maulwurf!), en Lennart was een epische Mol. En dan was er ook nog een hond, oftewel: het had praktisch alles waar ik van hou.)

Ook dit jaar geniet ik van elke aflevering. De doos van Pandora, de verstopte verdubbelaars in aflevering 1, de Mario Kart-opdracht, de maffia-aflevering, de ijsjes en pizza’s die moeiteloos lijkend op geniale wijze in de opdrachten worden verwerkt… I love it!

De groep is ook meer dan fantastisch. In tegenstelling tot Nederland vind ik in België altijd elke kandidaat superleuk en is de eliminatie altijd een droevig moment. Toch was dit jaar mijn hart wel extra gebroken toen Philippe (op dat moment ook een grote verdachte en wens-Mol) het spel moest verlaten. En Lynn vond ik ook echt supertof, met hoe ze per se eerlijk wilde spelen. Maar goed, eigenlijk wil ik dus met elke kandidaat gewoon vrienden worden. Ook met de Mol.

De Mol 2024: mijn verdenkingen

Speaking of which… Wie is volgens mij de Mol? Ik zal het maar direct zeggen: Stéphanie is mijn hoofdverdachte. In de podcast Trust Nobody werd vorige week een goed punt gemaakt: Stéphanie heeft nog niks gedaan waarvan je echt kunt zeggen dat het heel on-Mols is. Toch bleef ze bij mij lang een wat minder opvallende kandidaat, en dat is iets dat een Mol wel vaker voor elkaar heeft gekregen bij mij.

Kijk je bijvoorbeeld naar Charlotte, dan vind ik die heel vaak behoorlijk verdacht gedrag vertonen. Haar ‘allee jong’ op het laatst bij het zwembad, waardoor ze tóch haar stilzwijgen verbrak, is daar een voorbeeld van. Ook haar hartstochtelijke betoog in de Apeetjes zou een prachtige Mol-actie zijn, net als het “vergeten” van de verdubbelaar. Charlotte haalt niet vaak (veel) geld binnen, wat haar absoluut verdacht maakt. Maar toch: in aflevering 4 zorgt ze er dan weer hoogstpersoonlijk voor dat Coco wordt aangewezen als leugenaar. De Mol wist in dit geval wie de afvaller was en had graag gezien dat er 1000 euro uit de pot zou verdwijnen. Mocht Charlotte de Mol zijn, dan heeft ze hierin wel écht wat uit te leggen, vind ik.

Michaël zou ik ook een mooie Mol vinden. Wat klungelde hij als Mario – en was hij of Stéphanie degene die Senne een rondje te weinig liet rijden? Ook zijn actie bij de Hercules-opdracht vond ik vreemd. Ja, er hingen bij hem meer gewichten aan, maar toch. De timing… En hij opende natuurlijk samen met Senne de doos van Pandora. Tegelijk had ik hem eerder redelijk afgeschreven, toen hij in de toren-opdracht de rest wel heel actief probeerde te wijzen op het feit dat ze met Senne moesten praten om de ventilatoren uit te zetten.

Senne dan. Zou hij de kart-race zélf hebben kunnen verkloten? Was hij méér dan een enthousiaste kandidaat bij de doos van Pandora? Ook Senne valt me niet heel erg op qua gedrag. Ik kan je van hem geen tien acties opnoemen die wel of juist niet verdacht zijn. Alleen dat is al voldoende om op te blijven letten.

Bernard heb ik als enige wel écht afgeschreven van dit vijftal. Die zie ik vrijwel nooit een kans grijpen om iets eens goed te verpesten.

Ik verdenk dus nog 80% van de groep. En weet je wat? Ik vind het helemaal niet erg. Bij de Vlaamse Mol hoef ik niet zo nodig de Mol te ontmaskeren – dat lukt me overigens ook bijna nooit. Want juist omdat alles zo briljant gedaan is in dit programma, is een leuke Mol met goede acties alleen nog maar een kers op de taart (en dus níét de ananas op de pizza, haha).

Wat zijn jouw verdenkingen?

4 reacties

 1. Stéphanie is al vanaf het begin mijn hoofdverdachte, afgewisseld met Michaël en Senne. Nu ga ik meer richting die laatste, maar Stéphanie nog altijd nummer 1.

 2. Stéphanie is hier ook een verdachte! Ik vond haar bij die kart opdracht echt super verdacht.
  Ik vond het super jammer dat Lynn er uit was, vond haar echt tof en had gehoopt dat ze zou winnen.
  Irene postte onlangs…Bullet journal spreads | Mei 2024My Profile

 3. Ik verdenk eigenlijk de hele groep nog. Mijn hoofdverdachten zijn Senne, Stéphanie en Michael, maar die andere twee heb ik zeker nog niet afgeschreven. ’t Is maar goed dat ik zelf niet meedoe, want ik zou bij de test echt nog spreiden tussen al mijn medekandidaten ;).
  Jouw Geldreis postte onlangs…Acht Ideeën voor een Online Side Hustle in 2024My Profile

 4. Eigenlijk heb ik een beetje hetzelfde als jij. Ik kijk vooral om van de leuke opdrachten en gezellige groep te genieten en ben minder bezig met het ontmaskeren van de Mol. Ik heb dus echt geen idee!
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Zo simpel is dan geluk #103 | LenteMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge