De Mol België 2021: mijn gedachten en verdenkingen tot nu toe

| 8 reacties

Ik heb al eerder mijn liefde verklaard aan de Vlaamse versie van de Mol. Want let’s face it: het is zó veel beter dan in Nederland. Eigenlijk lijkt het wel een totaal ander programma. Als je het nog niet kent, doe mij en jezelf dan een lol en ga het dan gewoon kijken (en als je dat niet wil, mag je deze blogpost even overslaan – even goede vrienden). Dat kan gratis online via Go Play. We zijn nu halverwege seizoen 9 en net als bij de Nederlandse versie ga ik maar eens de balans opmaken: wie verdenk ik op dit moment het meest?

Beeldbank tv film, chips, bank, afstandsbediening

De Mol België: gratis online kijken

Heb je toch doorgeklikt terwijl je nog niet hebt gekeken? Foei!

De Mol België kijken kan ook vanuit Nederland gewoon gratis online. Ga naar de website van Go Play, maak even een gratis account aan, en je kunt los. Wij streamen hem naar onze tv via Apple TV. Pro tip: het kan handig zijn om een half uurtje voor je wil gaan kijken alvast de aflevering een stuk te laten bufferen.

De Mol Vlaanderen: seizoen 9

We zijn vijf afleveringen onderweg, en wat vind ik seizoen 9 van de Mol weer fan-tas-tisch. Dit is het derde seizoen dat ik kijk en ik dacht dus dat ik niet veel verliefder kon worden op dit programma, maar ja, toen voegden ze opeens EEN HOND toe. Naast alle andere geniale opdrachten en wendingen is dit toch ook wel weer een nieuw hoogtepunt. Mijn favoriete deelnemer is dus Isidoor, daar is geen twijfel over mogelijk.

Mijn hoofdverdachte: Sven

Maar de rest mag ik ook wel, geen zorgen. Als het gaat om verdenkingen, dan staat Sven al sinds de eerste aflevering bovenaan mijn lijstje. Ik kreeg hem in het vizier toen hij bij de knuffelopdracht zijn uiterste best deed om niet de juiste informatie te vergaren en vervolgens ook nog een lachbui kreeg in de koekoeksklokkenwinkel.

Vervolgens kwamen er eigenlijk elke keer acties bij die bijna altijd naadloos passen bij de Mol-rol. En qua type zou ik hem ook heel interessant vinden. Het enige minpunt dat ik bij hem kan noteren, is dat hij met Philip in aflevering 4 1000 euro extra ophaalde met het slapen in de rotstent (OMG, hoe eng was dat?). Van de andere kant: dat werd extra vroeg afgebroken door het weer, dus misschien had hij nog wel plannen gehad voor de rest van de nacht.

Ook de meest recente aflevering zorgde weer voor heerlijk voer voor mijn Mol-tunnel. Eerst blijkt Sven een natuurtalent op de Alpenhoorn, en op het moment supreme faalt hij. Op het water versloeg hij de Mol met waterpistoolminigolf (geniaal!), wat in theorie 1000 euro zou opleveren, ware het niet dat dat bedrag niet verzilverd kon worden. En ook daar had Sven himself weer een flink aandeel in. Hij zat eerst in het drietal dat met een rotvaart verder supte, en daarna heeft hij natuurlijk enorm geklooid met zijn eigen kleine board.

Andere mogelijke Mollen

Philip vind ik een verwarrende kandidaat. Hij is natuurlijk behoorlijk aanwezig en we hebben ‘m aardig wat verdachte dingen zien doen. Toch lijken zijn negatieve bijdragen aan de pot ook wel vrij duidelijk in beeld te worden gebracht – maar dat hoeft in tegenstelling tot de Nederlandse WIDM helemaal niks te zeggen. Volgens mij heeft hij bij de piano-opdracht wel erg vaak de valse toets aangeslagen, en bij de domino-opdracht gaf hij ook de genadeklap. Van de andere kant: dat kan een kandidaat natuurlijk even makkelijk gebeuren. De voornaamste reden om Philip wél af te schrijven is dat ik me werkelijk waar niet kan voorstellen dat hij zijn adem 2,5 minuut kan inhouden, haha.

Lennart valt me eigenlijk helemaal niet op. Een leuke jongen die overal een beetje tussendoor fietst. Ik heb eigenlijk totaal geen beeld van of hij wel of geen geld ophaalt. En hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garanties voor de toekomst zijn, blijkt dit type kandidaat toch wel bovengemiddeld vaak de Mol.

Waarschijnlijk niet de Mol

Bij de Belgische Mol weet je het in principe nooit, maar Jasmien en Annelotte zie ik wel als typische kandidaten qua gedrag. Die zie ik te vaak op cruciale momenten (waarop je makkelijk zou kunnen mollen) typisch kandidatengedrag vertonen.

Nog even een bonustip: drie Nederlanders, die al een aantal jaar een podcast maken over de Nederlandse WIDM, doen hetzelfde met elke aflevering van de Belgische Mol. Als je graag naar de Mol kijkt, luister dan zeker ook eens naar hun podcast: Trust Nobody.

Wie verdenk jij het meest?

8 reacties

 1. Mijn verdachten zijn Sven en Philip. Maar ik ben er niet zo erg mee bezig. Ik zag bijvoorbeeld dat er op Facebook een groep is waarin dan allemaal dingen ontleed worden, zoals het jodellied van de laatste aflevering. Het is ook het eerste jaar dat ik écht kijk. Afgelopen seizoenen deed ik ondertussen nog iets anders ook :p
  Isidoor is wel ook mijn favoriete kandidaat 😀
  Irene postte onlangs…Aja, wij gaan trouwen eh!My Profile

 2. Love Isodoor haha. Je hebt er ook wel veel die denken dat Annelotte de mol is omdat zij Isidoor ook geadopteerd heeft na het programma. Ik vond Sven pas vanaf deze aflevering echt verdacht (ik vind dat wel ne zalige mens haha). Ik vond Lennart van in het begin wel een potentiële mol, dus ik ga blijf Lennart zeggen. Ik zit ook in die groep waarover Irene het heeft haha, en ik post nooit iets maar soms komen er wel interessante dingen naar boven. Ik vind het alleen stom dat er soms ook bewust valse tips in de aflevering worden gestopt om je op het verkeerde been te zetten.
  Lesley postte onlangs…13 dingen waar iedereen pissig van wordt maar ik nog meerMy Profile

  • Misschien moet ik die groep toch maar eens gaan opzoeken! Is het met die valse tips niet ook zo dat mensen overal iets in denken te zien? Ik weet trouwens vrij zeker dat je van de NL-versie zou gruwelen, want daar zitten ze echt nog veel meer zo te monteren dat niet-Mollen verdacht lijken. Sowieso zijn in Nederland alle kandidaten (BN’ers, blegh) altijd nogal druk bezig met verdacht overkomen. Daarom vind ik de Vlaamse versie zo’n verademing, denk ik.

   • Ja sommige dingen zijn sowieso vast niet als tip bedoeld en worden gewoon zo gezien, maar van anderen denk ik toch dat ze zo bedoeld zijn. In de eerste aflevering bijvoorbeeld zaten twee nummers van Leonard Cohen en de kerk in de vorige aflevering heette ook iets met Leonard. Als Lennart nu niet de mol is, denk ik: ja maar da’s toch niet toevallig zo gekozen of zo? Of zit ik nu te hard in een tunnelvisie hahaha.
    Lesley postte onlangs…13 dingen waar iedereen pissig van wordt maar ik nog meerMy Profile

 3. Een heerlijk seizoen is het weer. En ik geniet ook gewoon zó van die opdrachten die een halve dag (of een hele nacht) kunnen duren. Echt geweldig. Mijn hoofdverdachte is ook Sven. Eigenlijk sinds hij wel heel erg zijn best deed (in mijn beleving dan) om op een bomstoel terecht te komen. Dat was vorige week, maar sindsdien zie ik dezelfde dingen als jij.
  Naomi postte onlangs…Dingen die onmisbaar blijken te zijnMy Profile

 4. De laatste aflevering heb ik nog niet gezien, maar ik vind Sven en Philip zeker ook verdacht! Morgen maar even de laatste aflevering terug kijken. 🙂
  Zo simpel is dan geluk postte onlangs…Even bijkletsen #22 | De klaagmuurMy Profile

 5. Jaaa, ik vind de Mol zó leuk! Ik kijk het nu voor het tweede seizoen dankzij mijn vriend. Ik vind de Nederlandse versie hierdoor ook echt niet meer leuk om te kijken, alles valt zo in het niet bij deze variant! Hoe dan ook: ik verdenk Sven. Ik vond hem eerst vreselijk, maar ben steeds meer van ‘m gaan houden en nu vind ik hem geweldig, haha. Ik hoop dat hij het is! Ik dacht eerst dat Katrien het was, maar helaas.. 😉
  Anne postte onlangs…Dagboekje 15 • 2021My Profile

 6. Haha zo leuk!! Ik heb Sven eigenlijk niet echt in het vizier maar ik vind hem wel tof. Ik volg dat molforum soms wel en die mensen zijn daar echt keizot mee bezig en dikwijls ook echt heel slim, en als je die theorieën leest … amai :p Ik vind Jasmien wel heel leuk en ik zou haar ook een heel leuke mol vinden in haar zogezegde kandidatenenthousiasme, maar we zullen zien. Ik hoop Annelotte niet want dan vind ik het voorspelbaar.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge