Theaterseizoen 2019/2020: welke voorstellingen zijn mijn aanraders?

| 7 reacties

Meimaand = theatermaand! Tenminste, om te ontdekken welke voorstellingen je in het nieuwe seizoen kunt zien. Ik heb zelf de lokale theaters weer flink gesponsord met mijn bijdrage van bijna 200 euro. Voor dat geld ga ik naar 7 voorstellingen. Wil je weten welke musical-, muziek- en cabaretvoorstellingen voor seizoen 2019/2020 ik heb uitgekozen? En welke voorstellingen ik nog meer zou tippen aan mijn mede-theaterliefhebbers? Ik vertel het je allemaal in deze blogpost over theaterseizoen 2019/2020!Theatertips theaterseizoen 2019/2020, leuke theatervoorstellingen, aanraders

Nederlandse musicals in 2019/2020

Hello, Dolly!

Hoog op mijn lijstje stond Hello, Dolly. In deze musical staat het gouden duo Simone Kleinsma/Freek Bartels weer samen op het podium. Ze speelden ook samen in Next to Normal – een van mijn favoriete musicals OOIT – dus dat belooft veel goeds. Ook schijnt het een vrolijke voorstelling te zijn en is de muziek gecomponeerd door Dolly Parton. Ik werd iets minder enthousiast van Paul de Leeuw in de rol van Horace, maar ik las dat die zal afwisselen naar Jörgen Raymann, waar ik dan weel weer benieuwd naar ben.

Let trouwens wel even op de datum als je wil gaan boeken. Ik ga namelijk in Heerlen en ik dacht dat dat in oktober 2019 was, maar het bleek oktober 2020 te zijn. Ach, hebben we in elk geval wat om naar uit te kijken. Hello, Dolly tourt vanaf februari 2020 door de Nederlandse theaters – check hier de speellijst.

Kinky Boots

De tweede musical waarvoor ik kaarten kocht, is Kinky Boots. Ook dit is een feel good musical en het is een enorme hit op Broadway. Met o.a. persoonlijke favorieten Jonathan Demoor (die serieus best veel op mijn vriend lijkt) en Vajèn van den Bosch in de hoofdrollen. Tip voor de Limburgers: ik bezoek deze voorstelling in De Maaspoort in Venlo. Zij bieden namelijk voor alle voorstellingen van Kinky Boots gratis(!) busvervoer aan vanuit een andere windrichting. Er zijn routes vanuit Echt, Weert, Beringe en Venray. Echt top geregeld en ook financieel een mooie meevaller dat je geen brandstof- en parkeerkosten hebt in dit geval.

Overige musicals 2019/2020

Enkele andere musicals die gepland staan voor theaterseizoen 2019/2020 zijn Annie (alwéér?!), Haal het doek maar opLazarusAnastasia (in het Circustheater in Scheveningen) en Amadeus. Van dit lijstje maakt die laatste me nog het meest nieuwsgierig, mede omdat de regie in handen is van Theu Boermans (van Soldaat van Oranje). Maar ja, musicals zijn duur, dus ik hou het vooralsnog bij deze twee.

Een avondje cabaret

Zoals elk jaar heb ik ook nu weer wat leuke cabaretvoorstellingen gekozen. Ik ga naar de geniale Vlaming Pieter Verelst, Cabarestafette en nog een andere avond met beginnende cabaretiers (Kim Schuddeboom & Samir Fighil). In DOK6 in Panningen heb je een aantal voorstellingen per seizoen waar je twee onbekende(re) namen kunt zien voor slechts tien euro, en ik zag dat er meer theaters zijn die iets soortgelijks aanbieden.

Andere aanraders op cabaretgebied zijn Kiki Schippers (die ik vorig jaar ontdekte en superleuk vond), Henry van Loon (ja, dat “is” inderdaad Volkert uit De Luizenmoeder) en Pieter Jouke (die o.a. mee schrijft bij Zondag met Lubach).

Muziekvoorstellingen in het theater

Uiteraard boekte ik ook kaarten voor de kleine tournee die Suzan Seegers in december gaat maken. Andere muziekvoorstellingen die me tof leken maar het toch niet zijn geworden: Hadewych Minis die een eerbetoon brengt aan een aantal zangeressen en Renée van Wegberg die liedjes van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf zingt. Je kunt komend theaterseizoen ook naar de liedjes van Rowwen Hèze gaan luisteren zonder het risico op een bierdouche.

Bij nader inzien had ik dit kopje trouwens ook wel “Limburgers met muziekvoorstellingen” kunnen noemen…

Kindervoorstellingen

Ga je naar het theater met kinderen? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de voorstellingen van Het Zandkasteel de moeite waard zijn. Ze zitten goed in elkaar en sinds ik 2,5 maand geleden met Neefje B. naar Op de piratenboot! ging, heb ik nog steeds een van de liedjes in mijn hoofd. Als je kind (of neefje/nichtje/kleinkind/buurkind) fan is van Dikkie Dik, Paw Patrol of Brandweerman Sam heb je geluk, want ook die zijn komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien.

Wat me ook supertof lijkt, is Het Grote Mad Science Theaterfeest waarin kinderen van 5 jaar en ouder op een coole manier kennismaken met de wetenschap.

En verder…

De laatste voorstelling die ik ga bezoeken is UP, naar het gelijknamige boek van Myrthe van der Meer. Ik heb de theatervoorstelling PAAZ al gezien en dat was heel goed gedaan. Nu Yora Rienstra ook dit tweede deel gaat spelen, hoefde ik niet lang na te denken.

Daarnaast zag ik dat ook Robèrt van Beckhoven het theater ingaat. Supertof! Een kaartje kost alleen rond de 45 euro en dat vond ik toch net wat te prijzig, hoewel je voor dat geld ook een heleboel lekkers geserveerd krijgt. Ik vraag me desondanks af hoe intiem zo’n voorstelling kan worden met maximaal 400 bezoekers. Ik heb besloten dat ik dat geld liever in mijn spaarpotje voor een workshop of cursus bij deze meesterbakker en meesterpatissier stop.

Voor iedereen die fan is van Maarten van Rossum: ook hij is komend seizoen in het theater te zien. Ook hier geldt dat ik keuzes moest maken.

Naar welke theatervoorstellingen wil jij gaan komend seizoen?

 

7 reacties

  1. Heerlijk om kaartjes in huis te hebben voor zoveel leuks. Mijn laatste theaterbezoek is alweer bijna een jaar geleden. En ik geef toe…Annie blijf ik leuk vinden, dus misschien vereer ik die wel met een bezoekje.

  2. Ik heb ook weer een heleboel kaartjes in huis. Moet er nog een logje van breien. Jij gaat leuke dingen zien.

  3. Mijn kaartjes zijn inmiddels ook al binnen. Ik heb er negen op de planning staan, waaronder ook Kinky Boots en Haal het doek maar op. Hadewych en Renée zijn het bij mij ook net niet geworden. Die hebben het moeten afleggen tegen Og3ne en Waylon.

  4. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat de voorstelling van Robèrt absoluut de moeite waard was. Bijzonder qua setting en daardoor juist intiem en héél dichtbij en persoonlijk.

  5. Wat leuk dat je naar een aantal theater voorstellingen gaat! Erg leuke vooruitzichten<3

  6. Ik ga eigenlijk nooit meer naar het theater. Als ik een keer iets voorbij zie komen waar ik naar toe zou willen, zijn de kaartjes al op. Slim om dat van te voren te regelen!

  7. Ik ga zo meteen eens opzoeken wat er in de buurt hier speelt. Helaas vind ik de kaarten vaak best duur. Ik ga wel naar hele andere dingen dan jij merk ik.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge