Gezien: Zeker weten – Carolien Borgers

| 2 reacties

Op donderdag 15 januari bezocht ik de voorstelling Zeker weten van Carolien Borgers. Locatie: de ECI Cultuurfabriek in Roermond, die vooral in de avonduren prachtig rauw is. Carolien Borgers kende ik al van Wie is de Mol? en Mag ik u kussen?, maar dit was de eerste keer dat ik een show van haar zag.

De zaal van de ECI Cultuurfabriek is al niet groot, en we merkten al snel dat het qua hoeveelheid publiek een intieme avond zou worden. Dan realiseer je je ook hoe kwetsbaar een cabaretier op een podium eigenlijk is.

Borgers startte de avond door te vertellen dat ze van plan was om een show over haar verbroken relatie te maken, en dat haar vader vervolgens de diagnose kanker kreeg. “Je kunt ook te veel goudmijnen hebben als cabaretier.” Uiteindelijk bleek de avond vooral te gaan over de vermeende maakbaarheid van het leven, iets waar haar ouders sterk in geloofden. Of iets nou goed of fout gaat, het ligt aan jou en de keuzes die je maakt. Tja, en met zo’n filosofie is het niet verwonderlijk dat je je kinderen wat overbezorgd gaat opvoeden. Borgers vertelt op hilarische wijze over de gezinsvakanties van vroeger, de regels waaraan ze zich moest houden toen ze zich als tiener in het “uitgaansleven” van Etten-Leur wilde storten en het protocol voor als een kinderlokker tegenkwam. Ik moest enorm lachen om haar Rotterdamse accent.

In het simpele, maar passende decor staan een keyboard en gitaren. In het eerste deel van de show blijven die grotendeels onaangeroerd – meer dan een paar noten op keyboard speelt ze niet. Borgers breekt met wat standaard is in cabaret: afwisselend liedjes en verhalen. Ze bewaart het muzikale geweld tot op het eind. En wauw, ik had echt geen idee dat Carolien Borgers vocaal zo sterk was! Zo prachtig rauw als de ECI Cultuurfabriek is, is ook haar stem. In combinatie met liedjes die afwisselend intiem en krachtig zijn, wist ze me diep te raken.

Ik heb absoluut genoten van deze bijzondere, intieme avond. Carolien Borgers verdient vollere zalen, dus ga dit zien. Zeker weten is nog tot half mei 2015 te zien.

 

2 reacties

  1. Ik vond haar zo leuk bij WIDM! Je ontdekt daar echt leuke cabaratiers door, haha. Ben zelf nooit naar een voorstelling geweest, maar ik zou het graag een keer doen. 🙂
    Maaike postte onlangs…Dare to wreck #10: Vingerafdrukken van een beautybloggerMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge