Gezien: The Sound of Music

| Geen reacties

De filmversie van The Sound of Music heb ik al ongeveer honderd keer gezien en elke keer opnieuw geniet ik van het o zo bekende verhaal en de heerlijke liedjes. Hoog tijd dus dat ik deze musicalklassieker eens in het theater zou zien! Op 12 december 2014 was het zover en zag ik de voorstelling in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.

The Sound of Music 12 december 2014 Roermond

Toen Albert Verlinde amper vijf jaar na de vorige versie aankondigde dat hij The Sound of Music weer op de planken zou brengen, was niet iedereen enthousiast. Was dat niet erg snel, en wat zou deze vernieuwde versie toevoegen? Allereerst ligt het tempo een stuk hoger. Een begrijpelijke en goede keuze, al vond ik het jammer dat Maria de kinderen Von Trapp in deze versie meteen bij hun eerste ontmoeting muziekles ging geven. Het aspect dat de kinderen balen van alwéér een nieuwe gouvernante ging daardoor een beetje verloren.

Opvallend aan deze versie is dat de cast een flink stuk jonger is. Vooral toen ik hoorde dat Cindy Bell de rol van Barones Schräder ging spelen, was ik verbaasd. De barones had zich namelijk in mijn hoofd genesteld als een vervelend oud wijf dat meer voor een verstandshuwelijk ging dan dat ze écht verliefd was op kapitein von Trapp. Met Cindy Bells vertolking kreeg de rol van Elsa Schräder een heel andere dimensie en begreep ik haar veel beter.

Anouk Maas is met haar 28 jaar een jonge Maria, maar wist me absoluut te overtuigen, ook in de moederrol op het einde. En wat een chemie met Ad Knippels, die ik eerder dit jaar zag in Love Story! Je gelooft hun opbloeiende liefde absoluut. Ook bij de andere opbloeiende romance in de voorstelling is de casting perfect. De jong ogende Martijn Vogel (23) vormt een aandoenlijk paar met Vajèn van den Bosch, die écht 16 going on 17 is. Deze remake van The Sound of Music kwam voor haar op het perfecte moment. Ik wist al dat ze kon acteren en zingen, maar sinds ik haar anderhalf jaar geleden in Shrek zag, is haar stem nog iets volwassener geworden. In deze voorstelling laat ze daarnaast zien dat ze ook kan dansen.

Het verhaal van The Sound of Music weet  je ook nu weer mee te nemen. Dat er geen flitsend decor is als bij Sister Act stoorde me geen moment. De verjongde cast is erg sterk en vooral vocaal gezien ligt het niveau enorm hoog, zeker bij de geweldig klinkende nonnen en Moeder Overste. Een leuke avond gegarandeerd!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge