Gezien: RENT

| 2 reacties

De eerste rij begint zo’n beetje mijn vaste stek te worden bij musicals. Veel mensen zitten liever wat verder weg voor het overzicht, maar ik vind het geweldig om van zo dichtbij helemaal in het verhaal te kruipen. Doe mij – meestal, Soldaat van Oranje is een uitzondering – de kleinste details van de mimiek maar! En zeker bij een kleinere productie als Rent zijn de prestaties van de spelers het grootste spektakel.  Op donderdag 27 oktober zag ik deze voorstelling in de RABOzaal van Parkstad Limburg Theaters.

doek theater stockfoto archief klein

Wat een avond. Met een beperkte voorkennis over deze rockmusical liet ik me verrassen. In het begin kostte het even wat aandacht om op een rijtje te krijgen wie wie was, maar daarna zat ik er helemaal in. Rent is een ontzettend intense voorstelling waarin het tempo behoorlijk hoog ligt. Ik heb dan ook enorm respect voor de spelers die tijdens de hele voorstelling eigenlijk geen seconde rust hadden. Af en toe een kledingwissel, maar daarbuiten vrijwel de hele tijd on stage. Ook het live-orkest zit op het podium. Mooi hoe de muzikanten het ene moment helemaal niet opvielen en op andere momenten juist perfect samensmolten met de gespeelde scène.

De acteurs barsten allemaal van de energie én van het talent. Zang, dans en spel waren bij iedereen ontzettend goed. Toch vielen een paar spelers me in het bijzonder op. Rosa da Silva, die een overtuigende Mimi neerzette, heeft een heel bijzonder stemgeluid, waar ik erg van genoot bij Out tonight. Ook het duet Another Day met Roger (Ruud van Overdijk) was waanzinnig. Daarnaast zag ik Jeske van de Staak, die ik al een tijd online volg, voor het eerst live. En wauw, wat is zij een fantastische Joanne. Haar stage presence zorgde ervoor dat mijn blik steeds naar haar getrokken werd. Take me or leave me, het powerduet met Joanne’s geliefde Maureen (Renée de Gruijl), was dan ook een van de hoogtepunten van de avond.

Rent is een indringende voorstelling met een waanzinnig goede cast. Ik heb genoten!

2 reacties

  1. Ooh cool! Een paar mensen uit mijn theatergroep is er ook heengegaan, hoorde inderdaad positieve verhalen. En ik ga zelf vanavond naar Soldaat van Oranje haha, dus ben heel benieuwd.
    Lauradenkt postte onlangs…Laura’s liefdesletteren: de vergetelheidMy Profile

  2. Gaaf zeg! Ontdek je site nu pas, zie dat je bij veel meer musicals bent geweest, ga even wat meer van je lezen.
    marjolein postte onlangs…Tennisballen in IkeaMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge