Gezien: Jochem Myjer – Even geduld aub

| Geen reacties

“Waar gaan jullie vanavond ook alweer heen?”
– “Jochem Myjer!”
“Is dat die drukke?”
– “Ja.”
“Oh, daar vind ik niks aan.”

Die drukke. Jochem Myjer heeft een aardig Unique Selling Point gevonden als cabaretier (ook al kan/kon Bert Visscher er ook wel wat van). Ik moet eerlijk bekennen dat Jochem Myjer een paar jaar geleden ook niet mijn favoriete cabaretier was. Gebaseerd op een paar korte stukjes die ik op tv had gezien. Heel slecht natuurlijk, maar mijn portemonnee laat het helaas niet toe om kaartjes te kopen voor alle voorstellingen in de theaterbrochures, hoe graag ik dat ook zou willen. Vorige week zag ik uiteindelijk tóch de voorstelling Even geduld aub van Jochem Myjer in de Oranjerie in Roermond. Hoe dat zo kwam en wat ik ervan vond? Lees gauw verder!

Dat ik Jochem Myjer toch begon te waarderen, is – wederom – iets wat ik aan Twitter te danken heb. Via retweets stroomde hij steeds weer mijn timeline in met erg leuke posts. Uiteindelijk besloot ik hem ook maar zelf te gaan volgen en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar Jochem op het podium, en dus kochten Vriendin D. en ik een paar maanden geleden kaarten voor zijn voorstelling Even geduld aub. En ook daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen!

Want wat is Jochem Myjer goed. Wat een energie (duh), wat een fijne stem heeft-ie eigenlijk, en wat een goede stemmetjes ook! In Even geduld aub laat hij zijn imitatietalent uitgebreid zijn, maar zeker ook zijn andere talenten. Heel knap hoe hij alle kanten opvliegt, maar toch een sterke rode draad in zijn voorstelling houdt. Jochem Myjer laat je héél vaak héel hard lachen, maar weet je ook te ontroeren. Erg bijzonder.

Eigenlijk is deze blogpost een beetje gemeen, want de shows van Jochem Myjer zijn – terecht – altijd binnen no time uitverkocht. In zijn speellijst zie ik nog een paar voorstellingen staan waar de voorverkoop nog niet van is gestart. Ik zou zeggen: zet die data in je agenda en bemachtig die kaarten! En anders wordt de show vast nog eens uitgezonden op tv. En beloof me dan dat je niet afhaakt na een paar fragmentjes, maar bekijk ‘m van begin tot eind. Je krijgt er geen spijt van, beloofd.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge