Gezien: Cabarestafette 2014/2015

| 4 reacties

Ik word er altijd zielsgelukkig van als in mei de theaterbrochures in mijn brievenbus liggen. Toch merk ik dat ik graag op safe speel bij het kiezen van voorstellingen. Het is natuurlijk behoorlijk prijzig als ik kaarten zou kopen voor álles dat me aanspreekt, en dan ga ik toch liever voor (enigszins) bekende namen. Toch is het zonde dat je op deze manier weinig nieuwe talenten ontdekt. Daarom vind ik het idee van Cabarestafette zo leuk: drie aanstormende cabaretiers vullen samen je avond. Op 12 maart 2015 liet ik me in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond verrassen door drie voor mij onbekende namen.

recensie Cabarestafette 12 maart 2015 Theaterhotel de Oranjerie Roermond

De presentatie van de avond was in handen van Nina de la Croix, zelf ook cabaretière. Haar zelfspot kon me wel bevallen, dus ook naar haar show ben ik benieuwd. Naast haar stond nog af en toe een dame op het podium: ene Pica DJ, die volgens mij alleen wat nummers aanklikte op een computer terwijl ze stond te kauwen op snoep of kauwgom. Na afloop kreeg ze het voor elkaar om Tarkan te draaien… Haar aanwezigheid vond ik een beetje overbodig.

Maar terug naar waar het echt om gaat: de drie cabaretiers die ieder 30 à 45 minuten podiumtijd kregen. Hoewel ik me bij geen van hen hoefde te vervelen, kwam er voor mij toch een duidelijke top 3 uit.

3. Jasper van Kuijk

Jasper van Kuijk opende de avond. In pak vertelde hij voornamelijk over de zakenwereld. Dat leverde zeker hier en daar een glimlach op, en zijn liedje vond ik ook erg sterk. Toch heb ik het hardst moeten lachen om zijn relaas over koken. De vreemde voedselvoorkeuren van vrienden kwamen aan bod, net als Jamie Oliver. In het algemeen vond ik zijn deel dus wel leuk, maar sprak hij me van de drie toch het minst aan.

2. Rayen Panday

Mijn nummer 2 was Rayen Panday, die als laatste (en langste) speelde. Hij is echt bizar goed in accenten, met als hoogtepunt zijn optreden als volkszanger. Zijn show ging qua onderwerpen alle kanten op: van zijn bijlesklas Nederlands (en dan vooral zijn groepsgenoten) tot zijn moeder en Ramon Beuk. Het enige minpunt aan Rayen vond ik dat sommige van zijn grappen een tikje voorspelbaar waren.

1. Tim Fransen

Als er een ding is waar je Tim Fransen niet op kon betrappen, dan was dat wel voorspelbaarheid. Het was echt heerlijk hoe hij alle kanten op ging en er tóch een samenhangend verhaal van wist te maken. Hij maakt de meest absurde, maar toch volkomen logische vergelijkingen. Droge, originele humor: precies wat ik leuk vind. De onbetwiste nummer 1 van de avond! Ik ga zeker in de gaten houden of hij volgend seizoen bij mij in de buurt speelt.

Een avondje Cabarestafette is wat mij betreft een absolute aanrader. Voor de prijs hoef je het niet te laten: bij de meeste theaters hoef je nog geen 20 euro te betalen. Bekijk de speellijst om te zien waar en wanneer ze bij jou in de buurt komen!

4 reacties

  1. Wat een leuke manier om de minder bekende cabaretiers te leren kennen! Ben nu heel nieuwsgierig naar Tim Fransen!
    Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…Hey pssstt… Ik kijk ookMy Profile

  2. Klinkt goed zo een cabaret estafette! ik heb pas een cabaret show gezien en ben dus nog een beetje een groentje haha dus misschien is dit wel leuk!
    Eline postte onlangs…5 dingen die je niet wilt horen als je verliefd bent!My Profile

  3. Oh wat een leuk idee Audrey! Ik hou wel van cabaret, dus dit is zeker mijn ding 🙂 Jammer dat ik er pas zo laat achter kom :O
    Falco Renierkens postte onlangs…Ik kocht dus weer een zak chipsMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge