Gezien: Cabarestafette 2019/2020

| 12 reacties

Al jarenlang is het een van de leukste avonden uit: naar Cabarestafette bij een theater bij jou in de buurt. Het idee? Je ontdekt drie aanstormende, nog vrij onbekende cabarettalenten. Ze spelen allemaal een half uur tot drie kwartier en laten daarbij zien wat ze in huis hebben. Ik vind het altijd superleuk! Want hoewel het (nog) geen gevestigde namen zijn, hebben ze wel altijd een prijs gewonnen of in de finale gestaan van een van de cabaret- of kleinkunstwedstrijden die Nederland telt.

Op vrijdag 28 februari 2020 zag ik drie totaal verschillende cabaretiers in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond: Jasper van der Veen, Rosa da Silva en Senne Guns. Van een van hen ben ik nu al fan!

theater

Jasper van der Veen

De avond begon al direct goed. Op de eerste rij – direct voor Vriend O. en mij – zaten drie jochies van 11, 11 en 10 jaar oud, die zonder ouders op pad waren. Pepijn Schoneveld, die vanavond presenteerde (toffe gast!) ging gezellig met ze in gesprek met ze. Ook Jasper van der Veen, de eerste cabaretier van de avond, wist hun aanwezigheid goed in te zetten. Deze 32-jarige geboren Groninger woont inmiddels in Amsterdam en heeft een mening over zijn generatiegenoten. Hij is een rasechte comedian die zichzelf duidelijk helemaal thuis voelt op het podium. Hij improviseerde volop en had een aantal heel rake observaties en grappen voor ons in petto. O, en nog een pluspunt: hij heeft best iets weg van Jan Kooijman. Een mooie start van de avond!

Rosa da Silva

Als tweede betrad Rosa da Silva het podium. Haar kende ik al! Ze heeft namelijk in een aantal musicals gespeeld, waaronder RENT, waarbij ze al indruk op me maakte. Rosa da Silva – half Nederlands, half Portugees – groeide op in Klazienaveen en had – desondanks, haha – al jong succes. Ze won namelijk ooit de Mini-Playbackshow, hoe episch is dat? Deze gebeurtenis vormde de rode draad van het voorproefje van haar avondvullende voorstelling dat we te zien kregen.

Rosa is een enorm talent en kleinkunst past onwijs goed bij haar. Ze is natuurlijk een fantastische zangeres, waardoor haar liedjes nóg meer impact maken dan die in de gemiddelde cabaretvoorstelling. Humor en komische timing heeft ze overduidelijk ook. De enige kanttekening die ik haar Cabarestafette-optreden heb, is dat ze net íéts te veel wilde laten zien in het half uurtje dat ze tot haar beschikking had, waardoor het een beetje alle kanten op ging. Heel begrijpelijk natuurlijk – want kies maar eens tussen al het moois dat je gemaakt hebt. Ach, het is in elk geval een goede reden om juist haar avondvullende voorstelling te gaan zien!

Senne Guns

Na de pauze was het tijd voor de laatste van de drie cabaretiers: Senne Guns! Hij was echt by far mijn favoriet van de avond – en ook die van mijn vriend. Ik weet niet wat het is met Vlaamse cabaretiers, maar ze stellen me echt nooit teleur. Senne – van wie we de mooie Vlaamse woorden broekkousen en muilvocht leerden – wilde vroeger Mozart worden. Dat is niet gelukt, maar het is misschien maar goed ook, want ik zie hem veel liever als zichzelf op het podium.

Hij speelde een stuk dat enorm goed in elkaar zat. Ik weet niet wat het precies was, maar alles klopte. Elke grap was raak, elk liedje hilarisch, en ook zijn interactie met het publiek was top. We hebben echt heel erg gelachen. Ik baalde ook echt heel erg toen hij klaar was, want ik had er echt nog uren naar kunnen en willen kijken. Ja, we gaan zeker kaarten scoren voor een voorstelling van Senne Guns!

Wil je ook naar Cabarestafette? Er zijn nog wat kaarten voor voorstellingen t/m mei! Check hier de speellijst.

Hou jij van cabaret? Wie is jouw laatste ontdekking in het theater?

12 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge