Gezien: Aida in Concert 2019 (Autrotron Rosmalen)

| 7 reacties

Op vrijdag 21 juni, een dag na de première van Aida in Concert in Autotron, zag ik deze concertante-versie van de bekende musical geschreven door Elton John en Tim Rice. Met een absolute topcast – o.a. Freek Bartels als Radames, Willemijn Verkaik als Amneris en April Darby als Aida – werd ik al snel verleid om te gaan naar dit musicalconcert, al kende ik alleen de prachtige liedjes en niet het verhaal. Was het de moeite waard? Dat lees je in mijn recensie!
Aida in Concert Autotron Rosmalen eindapplaus vrijdag 21 juni 2019
Aida is geen doorgecomponeerde musical, en ik las vooraf al dat het voor iemand die het verhaal niet kent, lastig is om de losse liedjes te plaatsen. Ik zocht mijn heil daarom op good old Wikipedia. Maar ik moet bekennen dat dat niet volledig hielp. Regelmatig zat ik me af te vragen hoe het nou zat. Huh, zijn ze nu al verliefd? Hè, wat is er nou gebeurd? Waarom doen ze dit?

Ondanks de indrukwekkende vocale prestaties van de cast, die ik echt heel geslaagd vond, werd ik niet in het verhaal getrokken. Dat is juist waar ik zo van geniet bij theater in het algemeen en musical in het bijzonder. Een donkere theaterzaal, mijn blik op het podium gericht en even helemaal in een andere wereld getrokken worden. Dat laatste werd nog eens extra bemoeilijkt doordat er om de haverklap mensen naar het toilet gingen.

Maar oké, het is geen theaterzaal, maar een concert, dus als je er met die instelling naartoe gaat, ga je je zeker vermaken. Alles is tot in de puntjes georganiseerd op het hele terrein, met overal vriendelijk personeel en bijvoorbeeld ook heel veel toiletten. Het festivalterrein is een leuke toevoeging en zeker aan het einde van de avond is de hele locatie een plaatje om te zien.

Ik heb absoluut genoten van de prachtige liedjes in vertaling van Martine Bijl, de waanzinnige stemmen van vooral Willemijn Verkaik en April Darby. Ook Verwarrend bestaan werd prachtig gebracht door April en Freek Bartels. Alleen wel heel erg zonde dat bij de reprise April’s microfoon tot twee keer toe wegviel… O ja, en het live-orkest wil ik ook zeker even noemen. Zij maken het plaatje compleet.
nsie Aida in Concert Autotron Rosmalen festivalterrein

Is Aida in Concert een aanrader?

Of Aida in Concert de moeite waard is, ligt helemaal aan je wensen. Als je de musical gezien hebt, is dit een heel fijne trip down memory lane, al zie je niemand van de originele cast terug. Wil je een leuk muzikaal uitje met visueel spektakel met familie of vrienden? Ook dan is Aida in Concert een goede keus. Door het festivalterrein met foodtrucks op de locatie, kun je van een bezoekje aan Aida echt een gezellig uitje van maken. Mits je niet te veel betaalt – er zijn diverse kortingsacties te vinden online – en er met de juiste verwachtingen heen gaat, kun je genieten van een mooie concertante met een topcast.

7 reacties

  1. Het ziet er sprookjesachtig mooi uit, maar ik snap wel wat je bedoelt over het verschil met het theater. Ik ben zelf ook meer van musicals dan van concerten.

  2. Musicals zijn minder mijn ding, op zich is Rosmalen wel een fijne afstand maar ik weet dat ik mijn vriend er geen plezier mee doe. Foodtrucks vind ik ook maar een vreemd concept dus deze laat ik voorbij gaan.

  3. Musicals zijn niet echt mijn ding dus zal er niet zo snel heen gaan. Ziet er wel heel erg tof uit 🙂

  4. Wat een grappig concept zo in de open lucht! Vind musicals geweldig, maar door de prijs komt het er helaas vaak niet van.

  5. Het ziet er spectaculair uit. Maar ik zou er niet snel heen gaan. En eigenlijk weet ik niet goed waarom. Ook gek…

  6. Als ik het zo lees lijkt me dit niet wat voor mij.

  7. Ik heb eigenlijk niet zoveel met musicals, maar het ziet er wel heel spectaculair uit zeg wauw!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge