De musical-tag

| Geen reacties

Op Sylvia’s blog kwam ik de musical-tag tegen, bedacht door Fotografille. Zoals jullie misschien weten, hou ik ook erg van musicals en dus vulde ik hem in.

Welke musicals heb je gezien?

Joseph, Next to Normal, Miss Saigon, We will rock you, Wicked, Annie, Love Story, Urinetown, Jersey Boys, Sister Act, Petticoat, Shrek en Soldaat van Oranje.

Shrek de musical

Wat was de eerste musical die je zag?

De eerste professionele productie die ik zag was Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Nog niet zo heel lang geleden dus!

Welke musical heb je als laatste gezien?

Love Story. Heel mooi!

Wie is je favoriete musicalacteur?

Ik denk Freek Bartels, vanwege zijn waanzinnige stem en veelzijdigheid. Daarnaast vind ik ook Jamai Loman erg goed. Ik ben speciaal voor hem een tweede keer naar Miss Saigon geweest en daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen!

Wie is je favoriete musicalactrice?

Ik vind Suzan Seegers erg goed, hoewel zij zich de laatste jaren meer op andere theaterproducties richt. Daarnaast is Simone Kleinsma natuurlijk waanzinnig goed en ook Renée van Wegberg volg ik. Celinde Schoenmaker vind ik trouwens ook een enorm talent. Wat een geweldige stem! (en wat een geweldig haar trouwens, maar dat terzijde).

Welke acteur/actrice hoef je niet per se te zien?

Stanley Burleson. Ik zag hem in Miss Saigon en was daarna blij toen in Sister Act een understudy op was voor zijn rol. Hij heeft natuurlijk een vast contract bij Stage, waardoor hij in (te) veel musicals verschijnt, maar ik heb liever dat ze ‘m inzetten bij de choreografie of staging. Dat doet-ie naar mijn mening juist wel erg goed!

Welke musical heeft je het meest verrast?

Wicked! Dat was de eerste musical die ik zag in het Circustheater en ik vond het heel gaaf om te zien hoe het hele podium zo goed werd gebruikt met al die effecten. En er is natuurlijk geen andere musical die je op zo’n spectaculaire wijze de pauze in laat gaan.

musical Wicked Scheveningen

Welke musical vond je tegenvallen?

Ik ben dol op de film Sister Act en hoewel ik van tevoren wist dat er geen liedjes uit de film werden gebruikt (veel mensen waren na afloop teleurgesteld omdat ze I will follow him niet te horen kregen), vond ik de musical toch een beetje tegenvallen. Op zich was er weinig op aan te merken, maar het was gewoon geen bijzondere productie die me bij is gebleven.

Heb je een musical meerdere keren gezien?

Joseph en Next to Normal ieder drie keer, Miss Saigon twee keer en voor Soldaat van Oranje heb ik  de kaarten voor de tweede keer al in huis.

Wat is je favoriete musicalnummer en cd?

Moeilijk kiezen! Qua cd vind ik Next to Normal in elk geval geweldig. Bij die musical zaten de muzikanten gewoon op het podium en de muziek is lekker stevig/rocky, afgewisseld met prachtige liedjes die je raken. Van Soldaat van Oranje vind ik Als wij niets doen en Mijn weg naar jou allebei heel mooi. Vooral de reprises van die liedjes zijn prachtig. En ik krijg elke keer kippenvel als ik deze versie van I dreamed a dream hoor.

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?

Les Miserables, omdat ik de film en muziek heel gaaf vind. Ook vind ik het jammer dat ik spectaculaire producties als Tarzan en The Lion King gemist heb. Oh, en als Mamma Mia The Movie-addict had ik die achteraf ook graag in het theater gezien.

Naar welke musical kijk je uit?

Ik ben heel benieuwd naar de Nederlandse versie van Billy Elliot en ik droom van een Nederlandse versie van Matilda.

Wat zijn je 5 favoriete musicals?

Ik maak een top 3 met Soldaat van Oranje als absolute nummer 1 en Next to Normal als een nummer 2 die héél dichtbij komt. Op nummer 3 zet ik Joseph vanwege de goede herinneringen die ik eraan heb.

Wat is je mooiste musical-moment aller tijden?

Van Joseph heb ik de laatste voorstelling gezien en dat was heel bijzonder. Iedereen gaf nog even wat extra’s, waardoor het echt een te gekke show was. Beetje jammer dat er daarna noodweer uitbrak en we 8 uur deden over de terugreis!

laatste Joseph

Hou jij ook van musicals? Laat het hieronder weten als jij de tag ook hebt gedaan, dan neem ik een kijkje op je blog!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge