Mijn favoriete films van 2020

| 14 reacties

Best lang geleden dat ik hier iets over films schreef! Ik heb al tijden geen bioscoop meer van binnen gezien. Wel ploffen Vriend O. en ik regelmatig thuis op de bank voor een filmavondje. Dankzij mijn bullet journal hield ik dit jaar bij welke films ik keek. Begin december was dit de stand. Het past nu zo perfect op deze twee pagina’s dat ik eigenlijk geen nieuwe films meer wil kijken dit jaar, haha. Verder ben ik helemaal niet neurotisch.

Ik gaf mijn favoriete films een hartje en de films die ik gewoon erg grappig vond kregen een smiley. Eén film kreeg ze zelfs allebei. Ik neem ze allemaal met je door in dit artikel!Favoriete films die ik zag in 2020

The King’s Speech

Colin Firth <3 Moet ik nog meer zeggen? Nee, ik vond The King’s Speech – over de stotterende Engelse koning George – gewoon echt heel mooi en ontroerend. En Britse accenten zijn natuurlijk altijd +1.

Le Tout Nouveau Testament

Le Tout Nouveau Testament kreeg van mij als enige film dit jaar een hartje én een smiley. Ik vond ‘m niet alleen heel mooi, maar ook gewoon heel erg grappig. Het begint al met de premisse van de film. Hierin bestaat God namelijk echt en is het een normaal mens. Of ja, vooral een chagrijnige ouwe vent. Gelukkig is er zijn dochter Ea, die besluit dat het roer om moet. Fantastische film, deze moet je gewoon zelf zien!

Kick-Ass

Deze film plukten we – net als zoveel titels uit deze lijst – uit het gratis on demand-aanbod van Ziggo. Was het een briljante film? Absoluut niet. Hebben we heel erg gelachen? Absoluut WEL!

Je zou zeggen dat een suffe tiener die stiekem ook een superheld is een uitgekauwd cliché is. In Kick-Ass heeft de hoofdpersoon alleen gewoon echt nul komma nul superkrachten. Hij WIL gewoon een superheld zijn, koopt een pakkie, gaat aan de slag en… wat er dan allemaal gebeurt, moet je zelf maar gaan zien als je zin hebt in een heerlijk ontspannend filmavondje.

The Boss Baby

Ik ben dol op animatiefilms en The Boss Baby viel erg in de smaak. De 7-jarige Tim – een jochie met nogal veel fantasie – krijgt een klein broertje. Het heeft natuurlijk nogal wat impact op je leven, zo’n baby erbij. En wat als het dan geen gewone baby blijkt, maar een zakelijk meesterbrein dat de boel bedriegt? Veel gelachen!

The Notebook

Een ware klassieker, maar ik zag ‘m voor het eerst. The Notebook is een prachtig ontroerend liefdesverhaal dat me direct greep. Deze ga ik zeker nog vaker kijken.

Mr Bean’s Holiday

Ik weet niet hoe het kan, maar ook Mr Bean’s Holiday had ik nog nooit gezien. Ondanks dat je praktisch de hele film lang denkt ‘NEE LET NOU OP DOE DAT NOU NIET’ zit hij wel gewoon prima in elkaar en is hij enorm lachwekkend.

Beeldbank tv film, chips, bank, afstandsbediening

Pride

Ooo, Pride <3 Zo zo zo mooi, zeker in de wetenschap dat het gebaseerd is op een echt verhaal. Wat een prachtige, ontroerende film. Ik heb uiteraard keihard gejankt op het einde. Niet dat het een treurige film is, hoor, want er valt genoeg te lachen. Wat wil je ook, als je een groep LHBT’ers in contact laat komen met mijnwerkers. Echt een must-see.

The Wedding Ringer

Vriend O. en ik houden stiekem heel erg van bizarre comedy’s. Of ja, echt stiekem is het niet meer aangezien ik dit hier deel, maar we vermaken ons dus regelmatig opperbest met van die films die eigenlijk heel slecht zijn, maar uiteindelijk toch weer leuk. Dat is eigenlijk een perfecte samenvatting van wat The Wedding Ringer is. Want een man die zijn complete crew aan getuigen en vrienden voor zijn bruiloft via een bedrijf moet regelen, dat is natuurlijk een recipe for disaster. Toch levert het wat ons betreft een uiterst vermakelijke film op.

Leave No Trace

Wat was dit een prachtige film. Wederom vloeiden de tranen rijkelijk aan het einde. Ik was er gewoon echt stil van, en dat gebeurt me natuurlijk niet zo gek vaak. Leave No Trace gaat over een vader en dochter die een bestaan buiten de normale maatschappij leiden. Ze wonen in een bos, worden daar weggehaald, en dan start een zoektocht naar een nieuw thuis. Ook deze raad ik echt HEEL erg aan.

The Interview

Een presentator van een populaire entertainmentshow en zijn producer krijgen in een poging om serieuze journalistiek te bedrijven de kans om Kim Jong-Un te interviewen. De CIA besluit dat zij daarmee de aangewezen personen zijn om de dictator in zijn thuisland te vermoorden. Wat er dan gebeurt, zal je verbazen…

Maar echt! Dit bizarre plot levert een bijzonder vermakelijke film op (zie de uitleg bij The Wedding Ringer hierboven om te lezen waarom we The Interview aanklikten bij on demand). Het eerste half uur was even doorzetten omdat het best langdradig was, maar uiteindelijk blijken alle aspecten volledig relevant voor de rest van de film. Héél hard gelachen.

Eighth Grade

Middle school – een soort brugklasperiode – is voor veel pubers in Amerika een lastige tijd. De film Eighth Grade (check hier de trailer) is een perfecte weergave hiervan. Maar echt. Het is een komische film, maar geeft vooral een heel realistisch, rauw beeld van hoe een doorsnee 13-jarige zich voelt. Een erg mooie en ontroerende film.

Wat waren jouw favoriete films van dit jaar?

14 reacties

 1. Wat een leuk lijstje om te lezen! Je hebt echt veel films gezien afgelopen jaar, zeg. Ik zag er dit jaar niet zoveel, maar wél eentje die me heel erg raakte: I, Tonya. Staat op Netflix en is dus een echte aanrader 😉

 2. Ik keek The Notebook ook pas een aantal jaren geleden, mooie film!

 3. Ik heb ‘Le Tout Nouveau Testament’ ooit met een vriendin in de cinema gezien. We vonden dat zoooo’n rare film haha. Ook niet echt mijn humor. Er zaten maar 10 andere mensen of zo in de zaal (lag niet aan de film hoor, we gingen op een weekdag om 14h of zo), en die vonden het wel oprecht grappig. We hebben wel vaak de slappe lach gehad omdat we zo’n foute film (voor ons) hadden uitgekozen. Jammer, want het uitgangspunt vond ik wel heel interessant. ‘The Notebook’ heb ik ooit met geen al te hoge verwachtingen gezien, want melig en overroepen, maar ik vond ‘m toch wel leuk haha. En tja, Ryan Goslingggg.

 4. Nu ik dit lees, bedenk ik dat ik dit jaar volgens mij geen enkele film heb gezien. Wel wat series, maar films kijk ik eigenlijk nooit. Ik vind jouw manier van bijhouden echt leuk. Makkelijk en overzichtelijk.
  Naomi postte onlangs…Boekenpraat: Dat beloof ik (Tamera Alexander)My Profile

 5. Mister Bean zag ik ooit in de bioscoop, kan echt genieten van die film. Vooral het stukje op de markt met dat joch in zijn armen. My sister’s keeper heb ik ook gezien dit jaar heftige maar hele goede film.

 6. The Notebook heb ik nog nooit gekeken maar ik heb altijd een beetje een afkeer van dingen waarvan mensen zeggen: je moet dat echt gezien / gelezen / gedaan hebben :p Misschien ooit.
  Ik zag dit jaar Call me by your name en ik vond dat een heel mooie film! Ook geweend op’t einde :p Ik ging ‘m gisteren nog eens bekijken maar het is er niet van gekomen. Hoop dat ik hem deze week nog kan zien.

 7. Vooral The Interview maakt me nieuwsgierig. The King’s Speech ken ik, die is inderdaad mooi!

 8. Leuk lijstje en leuk, ik houd de films die ik gekeken heb ook bij in mijn bullet journal. Haha, ik zou ook geen film meer willen kijken als het niet meer op de bladzijde past, verstoord gelijk het hele effect. Of anders misschien een film die je dit jaar al gezien hebt nogmaals kijken? Komt er geen extra regel bij. 😉

 9. Ma jaaa Colin Firth, amai ik vind dat een knappe mens <3 en een goeie acteur enzo, 't zal wel! Ik zag onlangs A Single Man met hem (hahaha met hem I wish) met hem in de hoofdrol dus, een visueel heel mooie film. Onlangs ook Beautiful Boy gezien, vond ik heel aangrijpend. Enfin ik ga je idee eens stelen en zelf een lijstje maken 😉

  Le Tout Nouveau Testament en The Interview zet ik op mijn lijstje, over Leave No Trace twijfel ik nog wat.

 10. Supertof dat Pride erbij staat. Ik heb meegewerkt met de PR-campagne toen de film uitkwam en dat is nog steeds een van mijn favoriete ervaringen <3

  Le Tout Nouveau Testament staat op mijn lijst, trailer zag er hilarisch uit.
  Tea postte onlangs…11 Must Watch Movies Directed By WomenMy Profile

 11. Nou, ik heb beloofd films te kijken met mijn verkering tijdens mijn vakantie dus bedankt voor je lijstje. Het wordt nog wel een dingetje want ik houd niet van films kijken. Ik zag er dit jaar twee.

  ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ keek ik in Deventer in de bios tijdens een weekend weg met dochter. Ik vond ‘m wel aardig. Niet heel bijzonder maar wel geschikt voor een moeder-dochter uitje.

  En ik keek 1917 in het filmhuis hier om de hoek samen met mijn verkering. Geweldige recensies maar ik vond er geen bal aan. Mooi gefilmd maar zó langdradig. Er ging iemand dood in die film en ik heb geen traan gelaten. Da’s knap, hoor. Als je dat voor elkaar krijgt. Want ik huil al om de Merci-reclame.

 12. Wauw, je hebt een goede filmsmaak. Veel van de films in je lijst heb ik al bekeken en vond ze zelf ook goed. Maar er staan ook enkele films in die ik nog niet heb gezien, die ga ik dan zeker nog eens kijken. De kerstvakantie is nu eenmaal nog lang genoeg! 😜

 13. Oh ja, eight grade, die wil ik ook nog zien!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge