Gezien: Hartenstraat

| 1 reactie

Maandag ging ik met vriendin D. naar Hartenstraat. Ik was erg benieuwd naar deze film, omdat Hartenstraat het regiedebuut is van Sanne Vogel. Ik vind haar erg leuk en was heel benieuwd naar een romantische komedie in haar stijl.

Voor een maandagavond was de bioscoop aardig gevuld met voornamelijk vrouwen. Toch denk ik dat het geen straf is voor mannen om meegesleept te worden naar deze film. Ja, je voorziet inderdaad meteen een happy end voor traiteur Daan (Marwan Kenzari), de gescheiden vader van de superschattige Saar (Nadia Koetje). Verder is deze film steeds nét een beetje anders – en leuker! – dan andere romcoms.

Zo volg je duidelijk het verhaal van Daan en Saar en blijven de andere personages bijrollen. Geen aaneenrijging van zoetsappige happy ends, maar een vrolijke slotscène waarin de bij-personages slechts vluchtig de aandacht krijgen. En wat zijn de bijrollen léuk! Georgina Verbaan lijkt tegenwoordig in elke Nederlandse film te zitten, maar ze mag hier helemaal losgaan als maffe stalker en dat doet ze geweldig. Voor haar is er aan het einde van de film een verrassende match.

Ook de invalshoek van het online daten vind ik erg leuk, weer eens wat anders! Daarnaast beviel het tempo van de film me erg: de vaart die er meestal in zit wordt afgewisseld met prettige rustmomenten. Tel daarbij de héle fijne soundtrack op, de subtiele humor, het hilarische rijtje dates dat Daan via internet krijgt en de briljante scène met een groepje hipsters op een feest, en dan heb je gewoon een hele vermakelijke film te pakken.

De vrouwen (55+) die voor ons de bioscoop uitliepen concludeerden dat ze het een matige film vonden en dat ze liever naar ‘Zie odder woman’ gingen. Tja. Ieder z’n mening. Doe mij toch maar gewoon  de volgende film van Sanne Vogel, want die komt er vast!

[bol_product_links block_id=”bol_53c5119dcec6d_selected-products” products=”9200000026328833″ name=”Koop Hartenstraat op Bol.com” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén reactie

  1. Die oude mensen hebben er echt geen verstand van… van goede films.
    maar anyway… ik zit met smart te wachten op je volgende blog over saar & paarse elvis

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge