De leukste films die ik de afgelopen tijd zag – 2021 #2

| 13 reacties

Ook in het tweede half jaar van 2021 zag ik een hoop leuke, mooie, ontroerende en aangrijpende films. Niet in de bioscoop overigens, maar gewoon lekker thuis op de bank in het gezelschap van Vriend O. Dit waren mijn favorieten!
Beeldbank popcorn tv film afstandsbediening

Gordos

Een Spaanse film over een groep mensen die samen een therapie volgen voor hun overgewicht. Een erg originele film met boeiende verhaallijnen die stuk voor stuk goed zijn uitgewerkt. Een beetje comedy, een beetje drama, oftewel: een fijne mix van alles.

The Pianist

Een bekende oorlogsfilm die ik nog nooit had gezien, maar die een van de favorieten van Vriend O. is. Die moesten we dus kijken op een moment dat we nog de gelegenheid hadden om een paar uur ongestoord een film te kijken. Dit waargebeurde verhaal van een Joodse pianist die op wonderlijke wijze steeds weer weet te ontsnappen aan het nazi-regime is absoluut een aanrader!

Corgi

Ik hou van (films over) honden en van animatiefilms. Je begrijpt: van animatiefilms over honden word ik dus bijzonder enthousiast. Is het een briljante film in het genre? Nah, niet echt. Vond mijn vriend zeker niet – want hij was van mening dat alle leuke momenten al in de trailer zaten. Toch heb ik me meer dan prima vermaakt met deze film waarin de corgi’s van Queen Elizabeth centraal staan.

The Pursuit of Happyness

De bekende film waarin Will Smith samen met zijn zoon Jayden het verhaal vertelt over een man die wel een héle hoop beproevingen moet doorstaan. Een mooie, ontroerende film die soms net wat te Amerikaans aanvoelde, maar die zeker indruk maakte.

Tous Ensemble

Een Franse film over vijf mensen die besluiten samen te gaan wonen op hun oude dag. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Weer een mooie mix van drama en veel humoristische situaties. Fijne film!

The Founder

Wist jij hoe de geschiedenis van ’s werelds grootste en bekendste fastfood-keten eruit ziet? Ik niet, totdat ik The Founder zag. En wat blijkt: dat is dus veel interessanter dan je misschien dacht. Echt een meer dan boeiend verhaal, en op een heel lekkere (pun niet eens intended, joh!) manier gebracht in deze film. Zeker de moeite waard!

Bloed, zweet en tranen

Het verhaal van Nederlands bekendste volkszanger: André Hazes. Hoewel het niet direct mijn muziek is, kan ik zijn bekendste hits uiteraard gewoon meezingen. Hoewel ik wel wist dat zijn levensverhaal behoorlijk heftig was, kende ik nog niet alle details. Zeker een boeiende film – en Martijn Fischer is natuurlijk dé man voor de rol.

Hors Normes

Hors Normes was de keuzefilm van kinder- en jeugdpsychiater Robert Vermeiren bij Zomergasten. De film (van dezelfde makers als Intouchables) draait om Bruno, die een opvang voor zwaar autistische kinderen leidt. Zijn werkwijze is niet standaard, wat leidt tot de nodige worstelingen met de bureaucratische wereld. Een erg mooie film die ondanks het zware onderwerp toch ook luchtig en misschien zelfs wel feelgood is. Bijzondere film die me absoluut is bijgebleven.

Little Women

Emma Watson! O ja, en natuurlijk nog wat andere actrices en acteurs, haha. Een historische film over vier zusjes en hun omgeving. Erg van genoten!

Portrait de la jeune fille en feu

En nóg een Franse film, gewoon omdat het kan. Een jonge Franse vrouw moet voor haar geplande huwelijk geschilderd worden. Ze ziet het alleen niet zitten om te poseren, en daarom huurt haar moeder een vrouwelijke kunstenaar in om dochterlief gezelschap te houden en stiekem het portret te maken. De film speelt zich af in de achttiende eeuw, maar het verhaal is tijdloos. Heel mooie film!

Finding Forrester

Een jongen uit een achterstandswijk die houdt van schrijven komt per toeval terecht bij een gerenommeerde auteur – die na zijn eerste zeer succesvolle boek niks meer heeft uitgebracht. Er ontstaat een bijzondere vriendschap. Ook deze film is meer dan fijn.

The Theory of Everything

Nog een favoriet van Vriend O. Deze film gaat over Stephen Hawking, de bekende wetenschapper die niet alleen in zijn carrière behoorlijk wat mensen weet te verbazen, maar die hetzelfde doet op medisch gebied. Zijn levensverhaal is enorm boeiend en ik ben heel blij dat ik deze ontroerende film heb gezien.

Schindler’s List

De laatste film in dit lijstje is niet de minste. Ook deze oorlogsfilm – wederom waargebeurd – had ik nog nooit gezien. Onwijs aangrijpend en heftig. We keken de film niet helemaal op het juiste moment – ik was nogal moe – maar toch maakte hij veel indruk.

Last Christmas

Een kerstfilm met Emilia Clarke! En ook Emma Thompson zit erin – en die schreef ook nog mee. Ja, dan heb je me wel. We wilden ‘m vorig jaar eigenlijk al in de bioscoop gaan zien, maar dat kwam er niet van. Gelukkig konden we ‘m dit jaar alsnog kijken, al was het dan thuis op de bank. Ik vind het echt een van de betere kerstfilms! De belangrijkste wending in het plot zag ik niet aankomen, hoewel het achteraf gezien best logisch is.

Wat is de beste film die jij in het afgelopen jaar zag?

13 reacties

 1. Nou om sommige films als “leuk” te bestempelen…
  Ik kijk vrij weinig films thuis de laatste tijd. Ik probeer wat meer naar de bios te gaan, alhoewel dat met de maatregelen wat lastig is. Ga jij nog wel eens naar de bios?
  uitklokken postte onlangs…Spaarpercentage 2021My Profile

 2. Leuk om dit overzicht te lezen! Ik hou ook altijd van films kijken en reviews schrijven / lezen. Ik heb The Theory of Everything, Schindlers List en Little Women ook gezien. Allemaal prachtige en zeer indrukwekkende films! Ik ben nu ook wel heel benieuwd geworden naar Corgi! Dat klinkt echt als een heerlijk luchtige, grappige film! En wie houdt er nu niet van hondjes haha!
  Meaghan postte onlangs…Van 2021 naar 2022My Profile

 3. Dat is toch wel weer The girl in the cafe die we op tweede kerstdag keken op dvd : )

 4. Oh ja, hier zitten echt een paar van mijn favorieten tussen! ‘The Founder’ vond ik ook echt zo interessant! En ik keek ‘Last Christmas’ ook deze kerst, leuke film hé! Love Emilia Clarke. Ik kende het plot wel al, wat vrij stom is in zulke films, maar goed, ik vond ‘m alsnog wel goed. En zo vielen bepaalde dingen me natuurlijk meer op waar ik anders niet op zou gelet hebben.
  Lesley postte onlangs…EUH JA #61My Profile

 5. Wow, wat lekker veel! Ik heb Schindler’s List ook nog nooit gezien geloof ik en hij lijkt me wel heel mooi.
  Volgens mij heb ik afgelopen jaar niet één film gezien. Ik ben meer van de series.
  Naomi postte onlangs…Polderplaatjes ~ December 2021My Profile

 6. Ik beken: ik heb al tijden (jaren) geen film meer gezien.
  Maar De pianist, Schindler’s List heb ik ook gekeken, dit is dan ook een genre wat ik “mooi” vind.
  Bv de boekendief, Sophies choise en er staan er nog wel een paar op mijn verlanglijstje.

 7. Wat een mooie lijst. Las Christmas zag ik in 2020 en ik herinner me nog heel goed dat ik erom heb gehuild. Schindler’s list staat nog steeds op mijn lijstje, ik heb anderhalf jaar terug het boek gelezen. Afgelopen jaar heb ik heel weinig films gekeken (dat krijg je als je 365 probeert te lezen), kan me alleen A boy called Christmas herinneren en die vond ik erg leuk 😉

 8. Met kerst heb ik weer eene Elf gezien en dat was best leuk. Maar de echte kerstfilm voor mij is National Lampoon’s Christmas Vacation.

 9. Last Christmas is hier favoriet! Ik viel ook bijna van mijn stoel destijds. En verder ben ik blij met je lijstje. Ik ben van plan een nieuwe hobby te beginnen. Moet alleen nog uitvogelen hoe de afstandsbediening werkt want ik kijk echt nooit tv.

 10. Uit dit rijtje ken ik alleen Little Women, die heb ik intussen een paar keer gezien.

 11. Ha ik ben ook zo’n fan van Emma Thompson! Vond Last Christmas ook best goed. Tous Ensemble ga ik eens kijken, Hors Normes vond ik ook erg mooi!

 12. Little Women en Finding Forrester staan toevallig op mijn lijstje met films die ik nog heel graag wil zien, Schindler’s List zag ik jaren geleden en vond ik érg indrukwekkend.
  Giovanna Jansen postte onlangs…22 voor 2022My Profile

 13. Je zag twee geniale oorlogsfilms 😀

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge