De leukste films die ik de afgelopen tijd zag – 2021 #1

| 13 reacties

Eind 2020 deelde ik de leukste, mooiste en ontroerendste films die ik in dat jaar zag. Ook dit jaar hou ik in mijn bullet journal weer een lijstje bij met de films die ik kijk, maarrrr… ik heb nu al meer films een hartje (of smiley) gegeven in een half jaar tijd dan in heel 2020. Daarom deel ik nu alvast wat mijn favoriete films waren die ik in de eerste helft van 2021 zag.
Beeldbank popcorn tv film afstandsbediening

Stranger than fiction

De eerste film die ik dit jaar zag, was meteen een heel fijne. In Stranger than Fiction speelt Emma Thompson een auteur, en opeens blijkt ze daadwerkelijk de regie te hebben over het leven van haar hoofdpersoon die echt bestaat. Naast grappig is de film ook mooi en verrassend. Aanrader!

Peel

Peel is een tikkie vreemde coming of age-film. Ik vond ‘m erg mooi! Hij is lastig te beschrijven, dus ik zou zeggen: kijk vooral even naar de trailer.

Juliet, Naked

Geen zorgen: deze film draait niet om naakt. Waar Juliet, Naked dan wel over gaat? Annie heeft een relatie met Duncan, die nogal geobsedeerd is door een zanger die jaren geleden opeens spontaan van de aardbodem verdween. Op een gegeven moment komt een akoestische versie uit van het hitalbum van Duncans idool (daar verwijst de titel dus naar) en dan gebeurt er van alles…

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby (dat ik niet heb gelezen) en het is gewoon zo’n fijne Britse komedie waar je je goed mee kunt vermaken.

Open Season: Scared Silly

Ik hou van animatiefilms. Vriend O. gelukkig ook. Open Season: Scared Silly (in het Nederlands heet-ie Baas in Eigen Bos 4) mag dan een kinderfilm zijn en zo nu en dan een tikkie melig, maar hij is wél leuk. De altijd hongerige hond Mr. Weenie is sowieso onze favoriet in deze film en hier in huis citeren we hem nog regelmatig, haha.

I, Tonya

What’s not to love aan deze film? I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van kunstschaatsster Tonya Harding. Dat is op zich al aardig aangrijpend en meeslepend, maar de stijl van de film is ook gewoon heel tof, met documentaire-achtige shots tussendoor. Erg van genoten!

Grimsby

Een film van en met Sacha Baron Cohen. Need I say more? Ja, de humor in deze film is wat flauw, plat en seks-gerelateerd, maar ik hou hier zo van op z’n tijd. Topfilm voor een avondje lachen waarbij je niet al te hoge eisen stelt.

Django Unchained

Scheelt dat ik met deze film direct weer kan bewijzen dat we ook wel eens kwaliteitsfilms kijken. Dankzij Vriend O. leer ik steeds meer films uit het oeuvre van Quentin Tarantino kennen en dat bevalt me wel. Django Unchained was weer bijzonder tof!

De Beentjes van Sint-Hildegard

Volgens mij is dit de eerste film in tijden die we niet via on demand of dvd keken, maar die we gewoon ouderwets uit de tv-gids plukten. Online wordt het onder andere beschreven als ‘een luchtige dramafilm’ en dat is inderdaad precies wat het is. Het is een Twentse bewerking van een Tsjechische film. Cabaretier Herman Finkers speelt de hoofdrol van Jan, een man die doet alsof hij dement is omdat hij gek wordt van zijn vrouw. Erg leuke film, die ook ontroerend is.

La La Land

Deze film wilde ik al ZO lang zien, maar het kwam er maar niet van. Ik denk dat dit echt wel een van mijn favoriete films ooit is. Hij zit gewoon helemaal in mijn straatje: hij is vrolijk maar tegelijk ontroerend, hij bevat een origineel verhaal zonder voorspelbaar einde en het is een musicalfilm. Sommige mensen worden daar kriegelig van, maar voor mij is het puur genieten.

Ja zuster, nee zuster

De verfilming uit 2002 van deze klassieker die in de jaren zestig als serie op de Nederlandse tv verscheen. Heerlijke cast, de fantastische liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, het perfecte sfeertje en gewoon het kneuterige van deze film maakten tot een heerlijk avondje vermaak op de bank.

Heb jij de laatste tijd nog leuke films gezien?

13 reacties

 1. Ik ben gek op musicals. Maar Lalaland was voor mij echt niet om door te komen. Gelukkig zijn er genoeg andere musicals voor mij, dus het is geen drama. En er zijn zat mensen die het wel leuk vonden, dus het is niet voor niks gemaakt.
  Als je Tarantino films gaat kijken dan zijn er twee die je echt niet mag missen: The Hateful Eight is magistraal en Jackie Brown (al zijn films zijn goed, maar na Pulp Fiction en Reservoir Dogs vergeten mensen soms dat Jackie Brown ook een geweldige film is).
  Ik wacht zelf met grote verwachtingen op de nieuwe Dune verfilming. Echt hoge verwachtingen.

 2. Django Unchained vind ik ook echt een geniale film! Ook de soundtracks daar zijn echt goed. Wordt terecht bekroond met al die filmprijzen 🙂

 3. La La Land vond ik ook prachtig! Heb ‘m een tijdje terug nog eens gekeken. I, Tonya heb ik al een tijdje op mijn lijstje staan, die ga ik binnenkort wel eens kijken. En Tarantino films, ik snap waarom ze goed zijn en ik vind ze ook goed in elkaar zitten maar ik moet ook toegeven dat ik geen fan ben van al dat bloed :p
  Irene postte onlangs…30 Dagen 30 outfitsMy Profile

 4. Alles niet gezien maar wil zeker Laa-Laa land eens kijken.

 5. Eigenlijk amper, ook omdat ik vooral series kijk. Maar jouw lijstje ga ik eens goed doorlopen.

 6. Stranger than Fiction; Juliet, Naked en La la land heb ik ook gezien en vond ze ook geweldig. De andere ken ik niet, maar neem ik mee als filmtips!
  Giovanna Jansen postte onlangs…Boekrecensie De zeven zussen serieMy Profile

 7. Maar hoe dan? Hoe kun je zo lang stil blijven zitten?
  Ik kan dat dus echt niet.

  De enige twee films waarbij ik dat wél kon waren Sarah’s key en Last Christmas.
  Geloof me; als ík blijf zitten, zijn het goede films 🙂

 8. Ooo Emma Thompson! Die ga ik wel eens kijken!

  Ik zag onlangs Shoplifters. Erg mooie film (en ook weer kwaliteitsvol, kan je dat ook weer zeggen he he). Ik weet niet of jullie in Nederland Canvas kunnen kijken, maar als dat kan, dan is het heel handig om daar filminspiratie uit te halen. Zijn vaak wat onbekendere pareltjes. Ik kijk altijd online!

 9. ik heb geen films gekeken, wel een paar series. Zoals Suits en die was wel leuk. Ik ga je lijstje bijhouden.

 10. Ja zuster nee zuster(L) jeetje heerlijk! Ik vind de film met Loes Luca heerlijk, maar de oude ken ik ook. I, Tonia vond ik ook goed. LalaLan lalalazerde ik na een kwartier af, iets te blij voor mij.
  Liesbethblogt postte onlangs…De Zwarte PlakMy Profile

 11. Leuk! Ik heb hier meteen weer wat filminspiratie uit opgedaan. La La Land wil ik ook heel graag nog eens kijken. Ik had destijds spijt dat ik die film niet in de bioscoop had gezien en heb dat daarna ook nooit meer ingehaald 😉 I, Tonya wil ik ook graag nog eens zien. Tof om te horen dat beide films ook écht aanraders zijn.

 12. ‘Django Unchained’ is heel goed, maar mijn favoriet van Tarantino is denk ik ‘Inglourious Basterds’. ‘La La Land’ was dan weer echt niks voor mij, al keek ik die wel op het vliegtuig, dus dat lijkt me niet de ideale omgeving haha. Ik zag ‘Saving Private Ryan’ onlangs voor het eerst, en die vond ik echt heel goed. Oh en ‘Destination Wedding’ was ook een heel leuke, beetje een romcom maar een van de betere!
  Lesley postte onlangs…Vakantie mannekes, ‘t is ook niet allesMy Profile

 13. ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ vond ik ook leuk en gek genoeg ben ik de laatste tijd best wel van Nederlandse films. ‘Gek van Geluk’ en ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ keken echt heerlijk weg. Verder keek ik ‘Demain tout commence’ die voor een waterval zorgde. ‘The Guernsey Literary and Potato Peel Society’ en een paar oldies zoals ‘Chocolat’ met Johnny Depp en ‘Fracture’.
  Dionne postte onlangs…Recensie: De bedrogene – Kiera CassMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge