The Great(-Britain) Trip: Londen

| Geen reacties

De bestemming die ik tijdens mijn eerste soloreis als eerste (en laatste) bezocht, is de prachtige hoofdstad van Engeland: Londen! Deze heerlijke stad bezocht ik al eens eerder, maar ik wilde maar wat graag terug. Ik had maar één volle dag, maar die heb ik met een dagkaart voor de tube optimaal benut. Kijk mee naar de must-sees en -do’s van Londen!

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden

Wat te doen in Londen?

Ik kwam iets na 14.00 lokale tijd aan in het prachtige station St. Pancras, dat naast King’s Cross ligt. Ik had dus nog bijna de hele middag om de stad te verkennen.
Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden

Camden Town

Mijn plan was om Camden Town te verkennen, een hippe wijk in het noorden van de stad. Camden Town ligt op een klein half uur lopen van King’s Cross, dus dat was prima te doen. Ook leuk: op een donderdagmiddag in juni kwam ik tijdens het wandelen weinig medetoeristen tegen, maar vooral veel locals. De Camden Market zelf liep ik voorbij; die vond ik erg druk. Daarnaast had ik al gehoord dat voor eten de food-markt van Camden Lock the place to be was.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Camden Lock Food Market

Ik had door het tijdsverschil al honger tegen vijven, dus dat kwam mooi uit (de meeste kraampjes sluiten tegen zessen). Op de kleine, maar gezellige West Yard Food Court vind je kraampjes met eten uit allerlei verschillende landen, van Pools tot Peruaans.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Camden Lock Food Market

Regent’s Park

Na het eten besloot ik om even te gaan chillen met een boek in het park. Regent’s Park ligt dichtbij Camden Town, dus dat werd mijn bestemming. Ik moet zeggen dat ik het er erg leuk vond! Hyde Park is natuurlijk nog bekender en daardoor ook drukker, maar de sfeer in Regent’s Park vond ik zeker net zo leuk. Iets rustiger en een tikje minder toeristisch. Ik spotte veel sportende mensen: joggers, voetballers en zelfs een groep honkballers!

Wat te doen in Londen (5) Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden

Oxford Street

De volgende ochtend ging ik eerst naar Oxford Street. Alleen al het neuzen in de etalages en genieten van de grote, mooie gebouwen is al leuk.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden

St. Paul’s Cathedral

Next stop: Saint Paul’s! Het blijft een indrukwekkende kerk, al heb ik ‘m alleen van buiten bewonderd.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, St Paul's Cathedral

The Sky Garden

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden

Bij Explorista las ik over de mogelijkheid om gratis te genieten van het uitzicht van Londen. Dat leek me wel wat, dus boekte ik vooraf via de site van The Sky Garden mijn ticket. Dat reserveren is echt nodig, want anders kom je er niet in. Een klein nadeel is dat je dus van tevoren een tijdstip moest vastleggen, maar dat weegt wat mij betreft absoluut niet op tegen de ervaring. Laat de London Eye lekker voor wat-ie is en ga naar dit gratis uitzichtpunt!

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden

The Sky Garden heeft een groot balkon waar iedereen naartoe stroomt, maar vergeet ook zeker niet om de trappen aan weerszijden te beklimmen. Aan de achterkant kun je lekker zitten en van het uitzicht aan de andere kant genieten. Ook leuk: de kleine zitplaatsen tussen de planten, waar ik deze foto maakte.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden

En dit is het enorme gebouw van buiten! De ingang van The Sky Garden vind je aan deze kant, dus aan de achterkant vanuit de straat gezien.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Sky Garden

Tower of London/Tower Bridge

Via de Tower of London wandelde ik over de Tower Bridge. Dit stukje Londen mag je echt niet overslaan! De Tower Bridge is echt de allermooiste van de hele stad.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden  Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Tower Bridge

Borough Market

Ten zuiden van de London Bridge vind je Borough Market, een grote foodmarkt. Een ideaal plekje om te lunchen, want er is ontzettend veel lekkers te vinden. Een nadeel is dat er niet zoveel zitgelegenheid is als bij de Camden Lock Food Market, maar dat maken de gevarieerde kraampjes met al het lekkers meer dan goed.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Borough Market

Big Ben en Westminster Abbey

De Big Ben is natuurlijk zó typisch voor Londen dat je ‘m niet mag missen. Ik wandelde ook nog even naar Westminster Abbey, maar besloot om Buckingham Palace deze keer te laten voor wat het was. Door de spijlen spieken had ik de vorige keer al gedaan, en hoefde ik niet zo nodig te herhalen.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Big Ben Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Westminster Abbey Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden

West End en Matilda the Musical

Heel hoog op mijn lijstje na de vorige keer Londen: een musical bezoeken op West End! Voor de meeste voorstellingen kun je met korting betaalbare kaartjes scoren, maar Matilda is zó populair dat je op die manier het risico loopt om geen kaartjes te kunnen bemachtigen. Ik kocht dus vooraf mijn ticket online en haalde ‘m op de dag zelf op.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, West End, Matilda the Musical

Daarna wandelde ik nog wat rond West End en kwam ik terecht op Piccadilly Circus, waar toevallig een bandje aan het spelen was. Superleuk! Ook in Covent Garden was veel live-muziek, waaronder een groepje dat danste met hun violen en fluiten. Ik werd er helemaal vrolijk van!

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden

Om half acht was het tijd voor Matilda. Alleen het decor met alle boeken vond ik al helemaal geweldig, maar de voorstelling zelf was ook echt super! Absoluut een aanrader. Ik heb er een uitgebreide recensie over geschreven.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, West End, Matilda the Musical

Betaalbaar eten in Londen

Camden Lock Food Market

Op de Camden Lock Food Market (West Court) is voor ieder wat wils! Voor tussen de 6 en 9 pond kun je er een maaltijd scoren. Zelf at ik heerlijke kip bij de Vietnamese kraam. Ik moet wel bekennen dat het als avondmaaltijd mijn maag niet helemaal vulde als diner, maar toch: een aanrader!

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Camden Lock Food Market

Borough Market: Roast Hog & Whirld

Op Borough Market kun je heerlijk lunchen bij een van de vele kraampjes. Op de meeste plekken kun je voor 5 à 8 pond een prima maaltijd kopen. Ik koos voor een broodje bij The Roast Hog. Supermals varkensvlees gecombineerd met een knapperig broodje, sla en heerlijke appelmoes. Tenzij je geen (varkens)vlees eet, móét je dit echt proeven!

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Borough Market, The Roast Hog

Ik ben echt dol op fudge, dus de geur van de stukken fudge bij Whirld danste zo’n beetje mijn neus binnen. Het concept is simpel: voor 2,50 per 100 gram kun je zelf je zakje volscheppen met alle smaken die je wil proberen. Mijn favorieten zijn de salted caramel en de white chocolate fudge. Zóóó lekker!

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, Whirld Borough Market, beste fude

Van Yvette kreeg ik de tip om zeker een bezoekje te brengen aan The Giraffe Stop. Dit zaakje vind je in King’s Cross. Op de vide van het station is een aantal eetcafeetjes. Het is alleen al erg leuk om daar te zitten kijken naar alle mensen die voorbijkomen. Als je er dan toch zit, kun je net zo goed iets lekkers eten bij The Giraffe Stop 😉 Deze chocolademuffin was lekker groot en smaakte geweldig! Ook de ontbijt-, lunch- en dineropties zagen er heerlijk en betaalbaar uit.

Wat te doen in Londen, bezienswaardigheden, The Giraffe Stop

Wat zijn jouw favoriete plekken in Londen?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge