Mijn UK-wishlist

| 1 reactie

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn gaafste reis tot nu toe maakte: een solotreinreis door Groot-Brittannië. Op een paar dagen Londen na was dit mijn eerste echte vakantie in Engeland en Schotland, maar zeker niet de laatste. Wat ben ik verliefd geworden op dit land. Als je de regen – waar ik vorig jaar amper last van had – wegdenkt, is het eigenlijk een perfect vakantieoord. Ik bedoel: iedereen spreekt Engels, het ligt praktisch naast de deur (als je de Noordzee “even” wegdenkt, is het gewoon ons derde buurland) én de natuur en steden zijn prachtig. Hoewel ik het dit jaar bij een midweekje Texel (met alleen Sproet als gezelschap) hou, is mijn wishlist voor een volgende vakantie in Groot-Brittannië al aardig gevuld. Deze plekken wil ik tijdens toekomstige reizen door the UK zeker bezoeken!
E1 Fort William Mallaig (10)

Wales

Honderden kilometers aan kust met de prachtigste rotswanden. Met kastelen en bergen is ook het binnenland van Wales een plaatje om te zien. En dan schijnen de mensen ook nog eens superaardig te zijn. Yep, Wales staat absoluut hoog op mijn lijstje!

Newcastle

Ik kwam vorig jaar al met de trein door deze stad: Newcastle. Die paar minuten waren al genoeg om me te doen besluiten dat deze stad een langer bezoek verdient. De iconische moderne brug in combinatie met de vele prachtige oude gebouwen is echt te gek. En sinds ik de travel movie van Marieke en Geert zag, droom ik er ook van om deze stad per ferry te bezoeken.

Edinburgh

Vanuit Newcastle zou ik zeker ook weer het treintraject naar Edinburgh over willen doen: met uitzicht op de rotskust echt een van mijn favoriete stukjes spoor. In 1,5 uur ben je in de Schotse hoofdstad, die echt mijn hart heeft gestolen. Wat ik de volgende keer dat ik in Edinburgh ben zou willen doen?

Arthur's Seat Edinburgh beklimmen, uitzicht Carlton Hill

Uitzicht op Calton Hill vanaf Arthur’s Seat

   • Calton Hill beklimmen. Niet alleen omdat deze heuvel een stuk lager is en de klim dus makkelijker dan Arthur’s Seat, maar ook omdat dit uitzicht via een andere hoek van de stad ook zeer de moeite waard is. Daarnaast hou ik heel erg van bouwwerken in Griekse stijl – let’s blame mijn gymnasiumachtergrond – en die zijn op deze heuvel genoeg te vinden.
   • Havenstad LeithLeith is hip en happening met allerlei leuke restaurantjes en winkeltjes. Het vormt het havengebied van Edinburgh en heeft allerlei schattige oude huisjes aan de rand van het water. Tof!

   • Portobello BeachIk hou heel erg van het strand, en vanuit het centrum van Edinburgh ben je in een klein half uurtje in Portobello. Ook hier weer leuke oude huisjes!
   • Zonsondergang in Princes Street Gardens. Ik ben de vorige keer natuurlijk wel in Princes Street Gardens geweest, maar een volgende keer zou ik met een stapel boeken en een heleboel eten gaan bivakkeren in het park met misschien wel de mooiste ligging ooit. Met uitzicht op Edinburgh Castle de zon zien ondergaan lijkt me echt te gek. Wie gaat er mee? 😉

Wat te doen in Edinburgh, bezienswaardigheden, Schotland, Princes Street Gardens

Treinen naar Perth en Inverness

Vanuit Edinburgh wil ik sowieso nog met de trein naar het noorden, om over Forth Road Bridge te gaan. Deze indrukwekkende brug is ruim 2,5 kilometer lang. Ook schijnt het treintraject naar Inverness heel mooi te zijn, en als ik er dan toch doorheen kom, wil ik ook een stop maken in de stad Perth.

Isle of Skye

Ook héél hoog op mijn lijstje: the Isle of Skye. Hoe gaaf zijn deze beelden van dit prachtige eiland? Het is het grootste van de vele eilanden die Schotland rijk is en biedt geweldige natuur.

Kastelen

Daarnaast heb ik aardig wat kastelen die ik nog in het echt wil zien. Van Bamburgh Castle en Dunnottar Castle tot deze twee pareltjes:

Wat zijn jouw ervaringen met vakanties in Groot-Brittannië? Welke plekken wil jij nog graag bezoeken in dit land?

Deze blogpost is mede tot stand gekomen door een samenwerking.

Eén reactie

 1. Engeland en Schotland zijn zo mooi! Ik ben op alle plekken die je beschrijft geweest en kan je zeker aanraden te gaan. Skye is fantastisch. Niet op je lijstje maar ook nog mooi is Cornwall. En Kent. En Derbyshire! Nog genoeg te ontdekken…
  Sheelagh postte onlangs…Over promotie, een serieuze zakenvrouw zijn en nieuwe schoenenMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge