Mijn favoriete restaurants door Nederland

| 1 reactie

Ik ben dol op lekker eten. Thuis, maar zeker ook uit. Je zou daarom zeggen dat ik in Roermond en de omgeving wel een waslijst aan favorieten zou hebben. Niets is minder waar! Goeie lunchplekjes kan ik je wel aanbevelen, maar waar je ’s avonds móét dineren? Mwah. Niet dat Midden-Limburg niets te bieden heeft op culinair gebied, integendeel. Een paar sterrenrestaurants, wat plekken waar je aardig goed sushi kunt bunkeren of met een prima prijs-kwaliteit-verhouding een schnitzel met friet eet en nog wat restaurants die daar ergens tussenin zitten. Die wat duurder en luxer zijn en hoge ambities hebben, maar daar zit niets bij waarvan ik nou zó onder de indruk ben dat ik er nog een keer overpriced wil gaan eten.

Als ik echter een bezoekje aan een Nijmegen, Den Bosch of Utrecht in de planning heb, weet ik meteen waar ik dan wil gaan eten. Sterker nog: ik stalk iedereen die vraagt waar ze daar moeten gaan eten met deze opties. Daarom vereeuwig ik ze nu maar voor eens en altijd in een blogpost. Lees je mee?

De Firma in Nijmegen

Een tapas-achtig restaurant, maar dan met kleine gerechtjes die gebaseerd zijn op streetfood uit de hele wereld. Alles is huisgemaakt en duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Het eten is erg lekker; origineel zonder onnodig ingewikkeld te zijn. De bediening is oprecht vriendelijk, waardoor je je hier meteen heel erg welkom voelt.

Dit moet je echt proeven: de risottobitterballen – briljante uitvinding
Hier vind je ze: Lage Markt 47 in Nijmegen (zijstraatje van de Waalkade) en www.defirmanijmegen.nl

Eetbar Dit in Den Bosch

Eetbar Dit Den Bosch, tip, restaurant
Eetbar Dit Den Bosch, tip, restaurant
Boekenbloggerstoetjesdiner, toetjesdinet, Eetbar Dit Den Bosch, restaurant, tip
Ik heb Eetbar Dit al eerder besproken op mijn blog. Ik at er een legendarisch toetjesdiner met Lilian en Ilse, en ook kwam dit restaurantje voor in mijn eerste plog. Ook hier deel je de hoofdgerechtjes met je gezelschap (3 of 4 met z’n tweeën, of 2 of 3 als je nog toetjes wil. Of alleen toetjes dus.).

Verder is de menukaart altijd even briljant, en worden de nagerechten geserveerd met snoep. Topplek. Let wel op: iedereen weet dit niet al te grote restaurant goed te vinden en je kunt er niet reserveren. Ga er dus op tijd heen voor een plekje.

Dit moet je echt proeven: de Turkse pizza!
Hier vind je ze: Snellestraat 24-26 in Den Bosch en www.eetbar-dit.nl

De Ontmoeting in Nijmegen

Aan een van de drukste wegen van Nijmegen ligt, op een hoek, dit bijzonder fijne tapasrestaurant. Op het terras zit je op een zonnige avond daardoor echt heerlijk, want geef toe: mensen kijken blijft een veel te leuke bezigheid. Ook de kaart is meer dan fijn. Kies ongeveer drie tapas-gerechtjes per persoon, en je krijgt een avondmaaltijd vol variatie voor een prima prijs.

Pluspunt: ze zijn 100% glutenvrij en een groot deel van de gerechten is ook nog lactosevrij. Eindelijk wat te kiezen als je allergisch of intolerant bent voor een van deze dingen!

Dit moet je echt proeven: forel & zalm met bosbessenmascarpone
Hier vind je ze: Graafseweg 27 in Nijmegen (op loopafstand van het station) en www.tapasontmoeting.nl

Grieks restaurant Mykonos in Utrecht

Grieks restaurant Mykonos Utrecht, tip, ervaring

Het lijkt een Grieks restaurant als zoveel anderen, met grote goed gevulde borden voor een klein prijsje. Dat is precies waarom ik altijd blij word van Grieken 😉 Toch is hier alles nét wat lekkerder dan bij de gemiddelde Griek, wat dit restaurant een echte aanrader maakt. Nergens smaakt de gyros zo goed als hier. Er is veel zitruimte (met genoeg privacy), dus ga gerust eerst even borrelen op het Neude voor het eten.

Dit moet je echt proeven: de gyros!
Hier vind je ze: Drakenburgstraat 3 in Utrecht (zijstraatje van het Neude) en www.restaurantmykonos.nl

Wat zijn jouw favoriete restaurants in of buiten je thuisstad?

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge