Mijn eerste ervaring in een hostel (Clink 261 Londen)

| 5 reacties

Aan het einde van mijn rondreis door Groot-Brittannië verbleef ik één nacht in Londen. Ik had de stad al in het begin van mijn reis bezocht en had nu geen grote plannen meer: ik had puur even een bed nodig voordat ik een dag later terug zou reizen met de Eurostar. Toevallig viel dit ene nachtje net in het weekend, en dan is een overnachting op een centrale plek in Londen helaas nogal prijzig. Daarom besloot ik voor een hostel te kiezen. De keuze viel op Clink 261 in Londen, waar ik nogal een bijzondere eerste hostel-ervaring had…

Recensie ervaring hostel Clink 261 Londen

Kamers in hostel Clink 261 Londen

Bij Clink261 heb je de keuze tussen privékamers voor twee personen – die eigenlijk nog steeds duur zijn -, gemengde dorms en slaapzalen voor alleen vrouwen. Die laatste zijn beschikbaar met 4 en 12 bedden, en aangezien het prijsverschil in mijn geval slechts twee pond was, had ik mijn keus snel gemaakt: lekker met maar drie andere vrouwen op één kamer. De kamer was wel behoorlijk krap – ik schat dat hij ongeveer drie bij drie was. Behalve een kamer krijg je bij het inchecken ook een specifiek bed toegewezen, waardoor ik op een bovenbed terechtkwam. Niet ideaal, zeker omdat je zelf je bed moet opmaken (het beddengoed dat klaarlag was trouwens prima in orde). Ik kreeg spontaan met terugwerkende kracht begrip voor mijn moeder die mijn wens voor een hoogslaper vroeger niet had ingewilligd, haha.

Een grote verrassing waren de lockers op de kamer. Letterlijk een ‘grote’ verrassing, want waar ik een mini-kluisje had verwacht waar net mijn camera en portemonnee in zouden passen, bleek er een soort enorme kooi onder het bed te zijn. Daar pasten mijn beide tassen makkelijk in. Je moet wel zelf voor een slotje zorgen, en er is maar één kluis per stapelbed beschikbaar. Mochten dus alle lockers bezet zijn, dan moet je uitwijken naar een kluisje bij de balie (die overigens wel 24/7 bemand is).

Nog een fijne feature: bij het hoofdeinde van elk bed is een soort rand waar je wat spullen kunt neerleggen. Zeker als je het bovenbed hebt, is dit echt een must. Waar ik ook erg blij van werd, waren de stopcontacten: onder de rand vond je behalve een leeslampje maar liefst twee gewone stopcontacten én twee usb-laders. Echt een perfecte oplossing om hostelkamers van genoeg stroompunten te voorzien!

Recensie ervaring hostel Clink 261 Londen

De rand om spullen om te leggen, met onderaan twee stopcontacten, twee usb-laders en een lamp.

Kamergenoten en nachtrust

Ik had jullie een bijzondere ervaring beloofd, en die had te maken met mijn kamergenotes. Want ja, wie dát waren, zag ik niet aankomen… Toen ik nadat ik gegeten had terug was op de kamer, trof ik mijn eerste roomie aan. Een vriendelijke dame die minstens zestig moet zijn geweest – en misschien ook wel de zeventig al had aangetikt. Niet echt de gemiddelde hostelgast! Even later kwam ook een Zuid-Europese vrouw binnen, die ik eind twintig schatte. Oké, dat zou vast een rustig nachtje worden op onze kamer! Toch was ik wel enigszins verbaasd toen onze kameroudste om 9 uur ’s avonds vroeg of we het goed vonden om het grote licht uit te doen. Kamergenote nummer 4 zal vast nog veel verbaasder zijn geweest toen ze een half uurtje later in een donkere kamer binnen kwam – en dat op een zaterdagavond!

Zo rustig als in ons Huize Stil-en-Tevree was het natuurlijk niet in het hele hostel. Een paar ganggenoten gebruikten het dakterras als locatie voor een afterparty en ik hoorde nog wat mannenstemmen die blijkbaar dates hadden op onze girls only-gang. Uiteindelijk was het niet al te laat toen het rustiger werd en kon ik genieten van een vrij redelijke nachrust.

Hostel: do of don’t?

Ik moet zeggen dat ik ondanks deze redelijk positieve ervaring niet zo snel een hostel zou boeken voor meer dan één nacht. De kamer leverde me genoeg privacy, maar ik hou ervan om wat meer ruimte te hebben voor mezelf en mijn spullen. Ook in een kleine eenpersoonskamer heb je geen zee van ruimte, maar heb je wel wat kastjes, een tafel, stoel of gewoon de vloer om je spullen even lekker overzichtelijk uit te stallen, en dat vind ik persoonlijk wel erg fijn. Mocht je eens een (paar) nachtje(s) in Londen willen crashen en weinig budget hebben, dan kan ik je Clink 261 in elk geval wel echt aanraden. De fijne features die ik al eerder noemde, de wifi in gemeenschappelijke ruimtes (en als je geluk hebt vang je nog wat signaal op in je kamer!) en de goede ligging (bij King’s Cross) maken het een prima optie voor een kort verblijf.

Heb jij wel eens in een hostel geslapen? Wat vond je ervan?

5 reacties

 1. Ik zou ook niet zo snel voor een hostel gaan denk ik. Ik vind het niet zo prettig om met andere mensen te slapen (slaapfeestjes trauma’s haha). Een tweepersoonskamer in een hostel zou ik dan weer wel doen!
  Eline postte onlangs…Uit tip: Vlotvaren op de Loosdrechtse plassenMy Profile

 2. Ik heb toevallig vorige week twee dagen Londen geboekt, maar wilde absoluut niet in een hostel. Ik heb daar zoveel horrorverhalen over gehoord. Brrr. Nu heb ik een eenpersoonskamer in het centrum van Londen en die prijs vond ik ook reuze meevallen. Ik ben altijd een beetje gesteld op mijn privacy en een hele lichte slaper, dus dat leek me niet zo’n goed idee. Fijn dat jouw ervaring wel goed was, ik ga hem onthouden voor een volgende keer als ik het misschien wel aandurf om een kamer te delen.
  Carlijn postte onlangs…ZelfbeschermingMy Profile

 3. Hahaha, om negen uur het licht uit, dat verwacht je ook niet in een hostel! Ik heb één keer in een hostel geslapen in Praag, waar ik vijf dagen of zo was. De eerste dagen waren superleuk want ik had meteen vrienden met wie ik de hele dag de hort op ging. Toen die weg waren was het wat rustiger, ik was moe en er waren veel mensen die ook niet echt contact zochten.
  Toen was het echt superleuk, maar ik zou het denk ik niet meer zo snel doen als ik niet per se op zoek ben naar contact 🙂

 4. Vorig jaar sliep ik met 6 andere bloggers in een hostel. Doorgezakte bedden in een minikamer en alleen koud water illustreerde ons bezoek. Dat was een beetje minder. Dit jaar zijn we uitgeweken naar de appartement, omdat dit voordeliger was dan een hostel.
  Emmy postte onlangs…Spy Glass (Glass #3) – Maria V. SnyderMy Profile

 5. Woops ik had al gelezen maar vergeten te reageren. Haha lekker vroeg naar bed zo te lezen. Maar heb je wel een goede nachtrust gehad he 😉

  Gemengde kamers zijn ook een ervaring apart. Heb ik een paar jaar geleden meegemaakt in een berghut tijdens de “Tour de Mont Blanc”. Gaat prima, maar je moet niet al te preuts zijn :p
  Falco Renierkens postte onlangs…Wil jij ook een blog beginnen?My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge