De vakantiebestemmingen die nog op mijn wishlist staan

| 19 reacties

Ik heb het al vaker laten doorschemeren hier: ik ben niet zo’n fanatieke reiziger. Een jaartje (of twee of drie) overslaan? Geen probleem voor mij! Ook trekken de meeste verre oorden me niet per se. Er zijn zó veel mooie plekken in Europa (en ook in Nederland zelf) en mede daardoor voel ik niet de behoefte om de halve aardbol over te reizen. Mijn travel wishlist bevat daardoor slechts een bescheiden lijstje bestemmingen die ik nog ooit in mijn leven wil bezoeken. Lees je mee?
alleen reizen

IJsland

Eigenlijk zou ik het liefst helemaal niet meer vliegen, maar voor IJsland ga ik een uitzondering maken. Er is ook niet echt een andere optie dan niet gaan, toch? IJsland heeft me altijd gefascineerd. Ik schreef er zelfs ooit mijn profielwerkstuk over, en sindsdien wist ik zeker dat ik er ooit heen wilde. Het lijkt me een heel bijzonder land met al die coole natuurverschijnselen.

Scandinavië

Ja, ik weet het, Scandinavië is geen land op zich. Toch schaar ik de Nordics – hoeveel variatie er ook in de landen zit – toch even onder één noemer. Ik heb tot nu toe alleen pas een bliksembezoekje aan Denemarken gebracht voor mijn werk. Dat smaakte naar meer, en door alle prachtige plekjes in Scandinavië die Amy steeds laat zien op haar blog, wil er absoluut nog eens heen. Ik weet nog niet hoe en wat – er is zoveel te kiezen – maar het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat het een rondreis wordt.

Terug naar Schotland

Schotse Hooglanden, wat te doen, bezienswaardigheden

Schotland heeft mijn hart gestolen tijdens de rondreis die ik in 2015 maakte via Interrail. Ik maakte al eens eerder een wishlist met plekken in het Verenigd Koninkrijk die ik graag nog wil bezoeken, en die lijst groeit eigenlijk alleen maar. Ik wil Vriend O. (en het liefst ook ons toekomstige kind) de mooiste plekken laten zien. Eén ding weet ik zeker: the Isle of Skye sla ik zeker niet over!

Luxemburg

Luxemburg is niet het meest exotische oord, ik weet het, maar toch wil ik er nog eens heen. Ik ben er als kind al een aantal keer geweest en herinner me vooral een beekje op de camping en veel regen. Ik zou het land graag nog eens met volwassen ogen willen bekijken.

Het grote voordeel van Luxemburg is dat ik binnen twee uurtjes de grenzen van dit kleine landje in kan rijden, en zelfs de hoofdstad bereik je vanuit Midden-Limburg in minder dan drie uur. Dat betekent ook dat een last-minute-reisje mogelijk zou zijn. Handig, want zo kan ik tenminste voorkomen dat ik er wéér alleen maar dagenlang regen moet doorstaan.

Nederland

Vakantie op Texel, waddeneiland, praktische tips, aanraders, vuurtoren

En ook in Nederland zijn nog de nodige bestemmingen die ik (weer) wil bezoeken. Ik ben dol op Texel (hopelijk gaan we daar volgend jaar weer heen!), en verder zou ik ook zeker de Veluwe nog eens goed willen verkennen.

Daarnaast lijkt het me heel tof om, als we later een kind hebben, een roadtrip te maken door Nederland. Alle provincies bezoeken of zo, of een rondje maken dat zoveel mogelijk langs de landsgrenzen loopt. Of misschien wel een aantal echt toeristische dingen doen? Ik wil sowieso eens over de Afsluitdijk rijden, want dat heb ik in mijn 30-jarige leven als Nederlandse nog nooit gedaan, en dat is eigenlijk best beschamend.

Welke bestemmingen staan er (hoog) op jouw lijstje?

19 reacties

 1. Ha, wat leuk om te lezen! We zijn wel hetzelfde type reiziger, geloof ik. Voor mij hoeft een jaarlijkse vakantie ook niet per se en het liefst houd ik het dan gewoon bij een tripje binnen Europa. Toevallig staat Texel hoog op mijn lijstje voor dit jaar, omdat ik nu met corona liever niet naar het buitenland ga. Wie weet komt dat er nog eens van! In Scandinavië kan ik je sowieso Stockholm aanraden. Dat vond ik een prachtige stad met alle eilandjes en schattige straatjes. Wat handig trouwens dat je al zo snel in Luxemburg kunt zijn. Dat is het voordeel van in het zuiden van Nederland wonen 🙂

 2. Qua reizen ben ik net als jij, zo te lezen. Nederland heeft inderdaad ook heel veel mooie plekjes. Ik ontdek zelfs rondom mijn eigen dorp elke keer weer mooie nieuwe fiets- en wandelplekken.
  Scandinavië wil ik ook héél graag een keer heen. Liefst een roadtrip, zodat ik gelijk veel heb gezien;).

 3. Wat een mooi lijstje bestemmingen! En dankjewel voor het noemen van mijn blog, super lief! Ik zou Scandinavië je ook zéker aanraden 😉 Luxemburg is inderdaad leuk en helemaal niet ver rijden. Wij hebben het twee jaar geleden eens als (lang) weekendtripje gedaan en hoewel je dan zeker niet alles ziet, krijg je wel een goede impressie van Luxemburg stad en de omringende natuur. Ik zou zelf heel graag naar Canada, IJsland, Ierland en Finland gaan. Maar eigenlijk is er zoveel op de wereld te ontdekken…

 4. Ja hier wil ik ook allemaal heen! Naar Texel ben ik al wel geweest en dat was erg leuk. Mooi strand, gezellig dorpje en toch op een hele leuke manier toeristisch.

 5. Leuk om te lezen, mooi lijstje zo! Ik ben ook niet zo’n type dat per se de wereld over moet reizen, maar als ik de kans zou krijgen zou ik toch wel een keer naar Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika willen (haha, dus toch wel een wereldreiziger?), maar als het niet gebeurt, is dat ook geen probleem. IJsland staat ook op mijn lijst, evenals veel verschillende plekken in de UK. Vanaf dit najaar gaat de Eurostar volgens mij direct naar Londen, dus dat scheelt in ieder geval qua tijd. Vind de trein echt een heerlijk alternatief voor vliegen, voor m’n gevoel veel relaxter!

 6. Leuk om te lezen en ook best herkenbaar. Ook al zou ik dolgraag ooit eens naar Amerika willen, reizen hoeft voor mij niet per se ver of naar het buitenland. Wegens het ziektebed van mijn vader zijn we vorig jaar in Nederland gebleven en ook dit jaar gaan we (vanwege corona, uiteraard) niet naar het buitenland. Nederland heeft zo veel moois! Zoals de Veluwe inderdaad. En Limburg, en Texel, en… nou ja een rondreis langs alle Nederlandse provincies lijkt mij ook geweldig!

 7. Vakantie is mijn ding niet, maar naar Texel wil ik zeker nog eens. Nederland is prachtig en mn lijstje is nog lang genoeg met wat ik er allemaal wil bezoeken.

 8. Ik houd er ook van om Europa te ontdekken. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat landen gezien, flink wat met de trein ook. Vliegen doe ik ook niet zomaar meer, dus dan kies je ook automatisch voor dichterbij. Hoog op mijn lijstje staan Albanië, Noord-Macedonië, Montenegro en Georgië, maar volgend jaar (was eigenlijk deze zomer het plan) zouden we het liefst richting Slovenië rijden. Daar ben ik voornamelijk in de hoofdstad geweest en het is zo prachtig mooi qua natuur.

 9. Ik blijf het zeggen: veel liefde voor Schotland en Isle of Skye, het mooiste dat ik heb bezocht tot nu toe in mijn leven! Voor mij staat ook Noorwegen en Ijsland hoog op mijn lijstje. En nu zeker, met deze hitte :’)

 10. Mooi lijstje. Schotland is prachtig. Net als Nederland.

  De rest denk ik ook…Mijn reislust is alleen volledig over dus ik geniet van plaatjes op het net en laat de lijstjes aan mij voorbij gaan.

 11. Erg leuk om te lezen! Zelf heb ik eigenlijk nog wel heel wat bestemmingen op mijn lijstje staan die ik graag wil bezoeken, ook in Nederland inderdaad.

 12. Ik ben ook benieuwd naar Scandinavië, met name Zweden!

 13. Ik ben totaal geen vakantieganger, en blijf het liefst thuis. Maar als ik ergens heen zou gaan, dan lijkt Schotland mij wel wat.

 14. Ik ben ook niet zo’n vakantieganger. Verre reizen trekken mij al helemaal niet. Te veel last van heimwee. Ik maak wel af en toe een stedentrip met mijn dochter, binnen Europa. We hebben nog een hele lange lijst van steden die we willen zien.

 15. IJsland wil ik ook heel graag eens doen! Ik zou graag eens een ‘verre’ reis maken met mijn lief (tot nu toe alleen nog maar met vriendinnen gedaan), maar hij is niet zo’n mega-reiziger en stelde IJsland voor hehe. Wil ik ook doen, maar vind ik niet tellen als écht verre reis haha. Ik zou graag ooit eens teruggaan naar Zuid-Afrika, maar ergens vind ik dat ook stom omdat er zoveel landen zijn die ik nog wil zien. Maar goed, nu met corona heb ik wel de tijd om de eerstvolgende bestemming uit te kiezen haha!

 16. M’n laatste vakantie was in 2015. Daarna heb ik wat dagtrippen gemaakt binnen Nederland vanwege m’n vrijtreinendagen.

  Heb veel gezien en vind ook veel op elkaar lijken. Ijsland staat duidelijk niet op m’n inmiddels zeer korte lijstje. Stel het me voor als Schotland, grote delen van Canada en grote delen van Noorwegen en Zweden. Leuke gebieden, maar naar mijn ervaring wonen er veel te weinig mensen. En daar is een duidelijk een reden voor. 😉

  Duitsland en Frankrijk vind ik mooi, met mooie steden langs de kleinste riviertjes. Vaak alleen Duitse of geen touristen. Ik val er ook niet op. Nederland heeft ook mooie steden en natuurgebieden. Als ik m’n achterdeur uitga, dan kan ik 4km door het bos lopen om er in Heiloo weer uit te komen. Schoorlse duinen, maar dan wat verder van het dorp zijn ook erg mooi en rustig. Duitsers zie je daar nooit, terwijl die wel in de meerderheid op het strand en in het dorp zijn.

 17. Ik hoef ook niet elk jaar een reis uit te stippelen om de zomer te doen slagen. Integendeel. Het was voor mij geen straf om eens een weekje verlof thuis te spenderen. Toch ga ik er ook graag eens op uit en staat Londen helemaal bovenaan mijn TravelBucketList. Daarnaast moet ik eigenlijk nog heel veel zien van de wereld en maakt het mij eigenlijk niet veel uit waar ik beland.

 18. Leuk om te lezen! Ik wil graag nogmaals naar Londen, waar ik echt mijn hart heb verloren. Maar hoog op mijn wishlist staat ook Ierland. Lijkt me echt prachtig

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge