De állerslechtste chauffeur van NL

| 1 reactie

Laat ik vooropstellen dat ik zelf niet de beste chauffeur ben. Ik kan sympathie opbrengen voor de auto-kneusjes. Ik heb zelf heel wat uren in een lesauto doorgebracht en ik parkeer liever 100 meter verderop dan dat ik me in een krap parkeervak moet manoeuvreren. Beter langer lopen dan dat het mogelijk in de papieren gaat lopen.

Maar er zijn mensen die hun auto zonder blikken of blozen zó parkeren (en dit was nota bene een ruim vak).

De allerslechtste chauffeur van Nederland

 

Mijn moeder en ik hadden boodschappen gedaan en omdat mijn moeder wél een parkeer-pro is, stond de auto strak in het meest rechtse parkeervak. De bestuurder van de auto links, tja, wat zou die gedacht hebben toen hij inparkeerde? Ach joh, laat die achterband maar gewoon in dat andere vak komen, wat maakt ’t uit joh?

Het mag een wonder heten dat hij met inparkeren niets geraakt had. Ik schat dat er maximaal 10 centimeter tussen de auto’s zat aan de achterkant.

2014-03-14 10.32.39

Ik kan je vertellen dat je hart hiervan behoorlijk tekeer gaat. Onze auto is nog geen jaar oud en hoewel de bewuste chauffeur blijkbaar niet veel geeft om hoe z’n auto eruitziet, geldt dat voor ons natuurlijk wel.

2014-03-14 10.36.27

Mijn moeder ging terug de supermarkt in om het kenteken te laten omroepen.

Kwam ze terug met een man van minstens 75. Die volgens mij niet eens het probleem zag. “Als ik hem erin heb gekregen, krijg ik hem er ook wel weer uit.” Ja, zonder onze auto te beschadigen graag?
“Mam, zullen we even zeggen dat hij z’n raam open moet doen, zodat we kunnen communiceren?”
Het gaspedaal bleek zijn favoriet. Wij waren zijn rem.
“HO! Rustig! Klein stukje, langzaam… HO! Ik zei toch RUSTIG!”
En hij die motor maar laten brullen (ik wilde eigenlijk zeggen dat hij een ‘strjuip gaas’ gaf, maar ‘stroop gas’ is vást niet de juiste vertaling. Limburgers, jullie nog suggesties?).
Man man man.
Toen hij uiteindelijk een stukje de stoep was opgereden (je moet toch wat), besloten we dat wij beter eerst konden maken dat we weg waren. En zo geschiedde.

Kan er een meldpunt komen voor dit soort gevallen? Niet heel goed kunnen rijden, oké, maar ERKEN het. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. En van veilig verkeer.

Eén reactie

  1. Hahaha, ik kan er ook niet tegen als mensen zo stom gaan staan, terwijl ik zelf ook niet kan parkeren..

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge