Terugblik bakchallenge 2019: mezelf meer uitdagen

| 15 reacties

Voor het jaar 2019 stelde ik mezelf een bakchallenge: mezelf meer uitdagen en niet steeds maar grijpen naar mijn “altijd goed”-recepten. Heb je daar niks van meegekregen? Zou goed kunnen, want ik vermeldde het eigenlijk alleen een beetje tussen neus en lippen door in deze blogpost over mijn ontwikkeling als hobbybakker.

Waarom ik het niet van de daken schreeuwde? Ik denk dat ik toch een beetje bang was dat het allemaal niet zou lukken. Vriend O. kan namelijk bevestigen dat ik me voor een geplande bakdag namelijk heel vaak druk zat te maken of het wel goed zou komen. Of het gewenste resultaat – en het plaatje in mijn hoofd – realiteit ging worden. Meestal – soms niet – bleken mijn twijfels echter ongegrond. En als ik terugdenk aan mijn bakjaar 2019, dan kan ik niet anders dan héél tevreden zijn over alle nieuwe dingen die ik heb uitgeprobeerd. Blik je met me mee terug?

baksels, verschillende soorten gebak, bakchallenge jezelf meer uitdagen met bakken

Nieuwe bak- en kooktechnieken die ik dit jaar heb geleerd

De baksels die ik dit jaar zoal maakte

Met al die technieken en deeg- en beslagsoorten kun je héérlijke dingen maken. De onderstaande lijst is niet compleet, want stiekem maakte ik dit jaar al wat seizoensgebonden recepten die volgend jaar een plekje krijgen op mijn blog.

Plannen voor komend jaar

Dit jaar doe ik mezelf voor mijn 30e verjaardag (help, nog 28 dagen!) een cursus patisserie cadeau. Ik moet ‘m nog plannen, maar ik heb er nu al zin in! Verder wil ik dit jaar nog een indrukwekkende taart met veel laagjes maken, hartig brood bakken en nog wat schattige minigebakjes in elkaar flansen. O, en de mokkataart voor mijn moeders verjaardag lukte niet helemaal afgelopen jaar, dus die gaat in de herkansing.

Heb jij nog leuke, uitdagende bakaanraders voor me? Laten we er een winactie van maken: degene met de leukste suggestie mag het baksel van zijn/haar keuze komen proeven!

15 reacties

 1. Zo leuk om al je creaties steeds te zien! Ik vind dat je jezelf ook echt een prachtig cadeau geeft voor je dertigste verjaardag. En eh… doe je dan voor je 31e een deelname aan Heel Holland Bakt cadeau aan jezelf? 😉

 2. Super leuk overzicht! Ik heb een aantal van je bakblogs voorbij zien komen en je maakt echt hele lekkere dingen. Vooral van die prachtige soezen en de valentijnstaart was ik erg onder de indruk! Leuk dat je dit jaar ook weer wilt doorgaan met dingen bakken en meer technieken wil leren!

 3. Geen bakuitdagingen voor jou. Ook niet voor mijzelf. De bakspullen zitten in een doos bestemd voor het goede doel. Dat mag wel na 8 jaar stof happen (vind ik).

 4. Wat leuk om te lezen en veel succes met dit nieuwe goal! Nog de beste wensen en een gelukkig 2020!

 5. Dankzij jou heb ik afgelopen jaar mijn eerste slof gemaakt, in een springvorm. Onder de kerstboom lag een sloffenring cadeau.

 6. Oeh! Ik krijg accuut zin om te gaan bakken! Komend weekend maar..
  Heb je wel eens een barbietaart gemaakt? Ik wel. Ellende! (http://nicky0607.nl/?p=4476)
  Man, wat ging dat mis! Dat was best een uitdaging. Anyway, ik zou er niet aan beginnen als ik jou was.

 7. Wat leuk dat je een cursus gaat doen zeg! Dat lijkt me de ideale manier om meer en andere dingen te bakken!

 8. Toen ik de titel van deze blog las dacht ik: bakchallenge, heb ik iets gemist? Maar je had er eerder niet veel over verteld dus. 🙂
  Echt een superleuke challenge! Ik ken het probleem van anders altijd naar je vaste recepten grijpen…
  Wat een leuke plannen heb je voor dit jaar! Heel veel succes én plezier!

 9. Tof, zo’n cursus. En wat een leuke challenge! Je brengt me op een idee. Ik wil ook meer bakken. Mijn challenge wordt elke maand iets.

 10. Wat super leuk zeg zo’n cursus, veel plezier! 🙂
  Op naar een mooi 2020<3

  & wat een lekkere creaties zijn hier te zien. Mjamm

 11. Ik kan me je challenge wel herinneren! Volgens mij een heel geslaagd (en smakelijk) jaar als ik de opsomming zo zie. Vind het echt heel leuk dat je jezelf zo’n mooi cadeau geeft voor je dertigste verjaardag. Ik ga eens nadenken over wat mijn cadeau voor mezelf gaat worden.

 12. Wat ontzettend leuk dat je die cursus gaat volgen!! Ben mega benieuwd wat je ervan vindt. En je geprobeerde dingen… vind het toch behoorlijk wat hoor. Tof dit soort challenges.. leuke uitdaging voor jezelf en je leert er veel van! En deze is vooruit dan ook wel erg lekker.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge