Het is bijna Pasen! Ik deelde dit jaar al twee leuke recepten met je waar je lekker je tanden in kunt zetten. Letterlijk en figuurlijk in dit geval, want de mini-paasstolletjes en de Paas-slof die ik maakte vereisen redelijk wat tijd. Dit recept voor pancakes in Paas-stijl is daarentegen echt heel erg makkelijk. En mocht je helemaal voor snel en simpel willen gaan, dan kun je altijd nog kant-en-klare pancakes kopen waar je alleen nog maar een topping op hoeft te doen. Kun je ook als niet-keukenprins(es) de show stelen bij het paasontbijt of de paasbrunch.
Ingrediënten
Voor de yoghurt-pancakes
Als basisrecept gebruikte ik Laura’s recept voor yoghurt-pancakes. Ik bedacht dit recept namelijk voor een eerdere editie van haar maandelijkse bakstrijd. Aan dit recept voegde ik alleen nog wat citroenrasp aan toe, voor een extra fris effect. Ik haalde hier ongeveer 15-16 pancakes uit.
- 150 gram bloem
- 1 el suiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 ei
- 240 ml magere yoghurt
- 30 ml water
- citroenrasp naar smaak (ongeveer een theelepel)
- wat boter of (neutrale) olie om in te bakken
Voor de topping
- Griekse yoghurt (10% vet). Kwark kan eventueel ook, maar gewone yoghurt is niet stevig genoeg.
- Lemon curd – zelf kopen of zelf maken
Paas-pancakes binnen 3 minuten op tafel!
Ga je voor de supersnelle variant? Dan koop je slechts drie ingrediënten: kant-en-klare pancakes, Griekse yoghurt (10% vet) en een potje lemon curd.
Recept Paas-pancakes
Voor het beslag van de pancakes meng je de bloem, het bakpoeder, de baking soda en de suiker goed in een kom. Voeg dan het ei, de yoghurt en het water toe en meng alles goed door met een spatel. Verhit (bak)boter in een koekenpan (zonnebloemolie kan ook) en schep dan kleine hoopjes beslag in de pan. Zet het vuur dan ook wat lager. Mijn tip: maak maximaal drie pancakes per ronde. Ik dacht zelf de eerste keer dat vier ook best kon, maar dat werd lastig met draaien.
Over draaien gesproken: dat doe je zodra je kleine luchtbelletjes ziet ontstaan boven. Een paar minuutjes bakken aan beide kanten is over het algemeen genoeg.
Dan ben je al klaar op de pancakes te gaan serveren. Leg steeds één of twee pancakes (op elkaar) op een bordje. Verdeel er wat Griekse yoghurt overheen en maak er een nep-spiegeleitje van door in het midden een dooier van lemon curd te maken.
Vrolijk Pasen!
11 april 2020 om 08:02
Het mag dan supersimpel zijn, het ziet eruit alsof je in een fijn hotel je ontbijt geserveerd krijgt. Heerlijk!
11 april 2020 om 14:10
Het ziet er leuk uit maar ik hou het bij een eitje. Maar nu heb ik wel zin in pannenkoeken.
12 april 2020 om 11:44
Ziet er leuk uit.. Maar geen zin om naar de winkel te gaan. Zit nu aan de restjes van gisterenavond (mexicaans) aangevuld met eieren (voor het paasgevoel) en heeeeeel veel guacamole…;-)
Fijne Paasdagen!
12 april 2020 om 14:00
Ik heb geen yoghurt in huis. De boodschappenronde is al geweest en ik ga niet voor alleen yoghurt naar de winkel. Gelukkig maar! Man, ik groei dicht met al die lekkere recepten van jou!
12 april 2020 om 14:27
Dit ga ik snel een keer proberen! Het ziet er heerlijk uit!
Liefs, Eva
13 april 2020 om 11:51
Wat een leuk idee! Ze zien er heerlijk uit!
13 april 2020 om 16:45
Oh dit ziet er wel super lekker uit. Ik krijg altijd zo’n trek van je recepten…
14 april 2020 om 14:42
Oeehhh ! Ziet super lekker uit
15 april 2020 om 09:25
Binnen 3 minuten op tafel! Dat spreekt me wel aan zeg. En ze zien er nog eens heel mooi uit ook.
15 april 2020 om 10:37
Dit ziet er lekker uit zeg! En ook nog eens snel klaar!