Recept: zelf kippensoep maken (snel & makkelijk)

| 9 reacties

Je hebt van die dingen die je jááárenlang nooit eet en dan opeens heel vaak. Dat overkwam mij met kippensoep. Tijdens de eerste maanden van mijn zwangerschap had ik in heel veel etenswaren absoluut geen zin. Boterhammen bijvoorbeeld – niet heel handig. Om toch een beetje een voedzame lunch binnen te krijgen, greep ik regelmatig naar een gouwe ouwe voor als je je niet helemaal kiplekker (*padum-tsss*) voelt: de kippensoep! Dit is mijn recept voor een makkelijke, snelle kippensoep die je zo op tafel zet.
Recept kippensoep snel en makkelijk, zelf kippensoep maken

Ingrediënten kippensoep

 • 1 kipfilet
 • 1 grote gele ui
 • 3 wortels
 • 1 prei
 • 150 gram zilvervliesrijst
 • 1,5 liter water
 • 1 bouillonblokje (maakt niet uit welke soort)
 • wat olijfolie

Zelf kippensoep maken (zonder pakje)

 1. Rasp de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de prei in ringen en was ze daarna even goed. De gele ui snipper je grof.
 2. Kook alvast 1,5 liter water in de waterkoker.
 3. Verhit wat olijfolie in een ruime kookpan en bak hierin de ui glazig.
 4. Voeg dan de stukjes wortel, de kipfilet, het water en het bouillonblokje toe. Breng opnieuw aan de kook en laat dit 10 minuten doorkoken.
 5. Daarna mag ook de prei en de zilvervliesrijst erbij. Laat dit weer 10 minuten koken.
 6. Haal de kipfilet voorzichtig uit de pan en snijd/trek deze in kleine stukjes. Ik gebruik een vork om de kipfilet tegen te houden en een mesje om te snijden – gaat lekker snel. Ik laat de soep ondertussen nog even zachtjes doorkoken, zodat de rijst ook goed gaart.
 7. Doe de stukjes kip weer terug in de soep, en voilá: je kippensoep is klaar!

Recept kippensoep snel en makkelijk, zelf kippensoep maken

9 reacties

 1. Aha… de gevulde kippensoep.
  Mijn ik-voel-mij-enigszins-onder-mijn-theewater-kippensoep kent minder ingrediënten. Bouillon, veel kip, nog meer selderij en dat is het.
  Befaamd recept van Mams.

  Misschien in de vakantie nog maar eens maken. Ben wel niet ziek maar mijn theewater functioneert niet helemaal naar behoren,
  Koffie Digitalix postte onlangs…ZetjeMy Profile

 2. Ik heb nog nooit kippensoep gemaakt ondanks dat ik het wel graag eet. Dit is zo gemakkelijk precies! Ik ga me er deze week eens aan wagen denk ik!
  Irene postte onlangs…Day Zero Project • Update 2My Profile

 3. Dit ga ik een keer proberen!
  Lekker!

 4. Ik heb wel eens kippensoep gemaakt die een paar uur moest trekken van het kippenvlees, dit is zeker lekker snel klaar!
  Giovanna Jansen postte onlangs…De leukste cadeautjes voor schrijvers en lezersMy Profile

 5. Ik ken kippensoep vooral van de uitdrukking: Chicken soup is good for the soul : )

 6. Ohhhh, kippensoep! Ook al járen niet gemaakt. Vroeger (vorige eeuw) toen ik nog young, free and single was (dus écht ver vorige eeuw) maakte ik in de winter op zaterdagmiddag altijd soep (groentesoep of kippensoep). ’s Avonds gingen we altijd met een groep vrienden stappen. Omdat ik de enige was die op zich zelf woonde, gingen we na het stappen altjd nog naar mijn huis. Dat was nog best ver lopen (geld voor een taxi hadden we natuurlijk niet). Als we dan bij mij thuis waren, waren we zowat bevroren. En dan gingen we soep eten. 🙂

 7. Ik hoop overigens wel dat je je inmiddels wat beter voelt.

 8. Ik denk dat iedereen kippensoep anders maakt, bij mij komt er dus echt geen ui in!

 9. Mijn lief maakte vorige winter bijna elke week een andere soep, maar nog nooit kippensoep eigenlijk! Ik ga hem dit recept onder de neus schuiven volgende winter haha 😀
  Lesley postte onlangs…EUH JA #48My Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge