Recept: vegetarische pastasalade met paprika, feta en tomaatjes

| 9 reacties

Vorig jaar deelde ik al een aantal van mijn favoriete pastasalades met je. Laatst maakte ik echter een pastasalade die Vriend O. en ik allebei zó lekker vonden dat deze variant ook zeker een plekje op mijn blog verdiende. Het is een heerlijk frisse vegetarische pastasalade met geroosterde paprika, feta, tomaatjes en rode pesto. Check het recept!

Recept frisse vegetarische pastasalade met paprika, feta en tomaatjes

Vegetarische pastasalade met paprika, feta en tomaatjes

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren fussili (of een andere pastasoort die je lekker vindt)
  • een pot geroosterde paprika (ik gebruikte een potje van 295 gram)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • ongeveer 80 gram feta
  • 50 gram veldsla
  • een halve komkommer
  • een halve rode ui
  • rode pesto naar smaak

Met deze hoeveelheden krijg je een aardige bak pastasalade. Met een grote groep eters zou ik kiezen voor een dubbele portie.

De bereiding

Begin met het koken van de pasta, zodat die daarna de tijd heeft om af te koelen. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet om de pasta na het afgieten af te spoelen met koud water. Dat voorkomt dat het aan elkaar gaat plakken en het afkoelen gaat daardoor ook iets sneller. Allebei heel handig als je pastasalade maakt.

Dan mag je gaan snijden. Ik sneed de geroosterde paprika’s (in mijn potje zaten er twee) in vrij kleine stukjes, sneed de cherrytomaatjes in kwarten en de komkommer in kleine stukjes. De rode ui sneed ik heel fijn, en ook van de feta kun je het beste heel kleine blokjes maken, zodat het niet te veel gaat overheersen.

Als de pasta goed is afgekoeld, meng je alle ingrediënten erdoor, behalve de pesto en de feta. Daarna voeg je eerst rode pesto toe. Ik gebruikte uiteindelijk zo’n 4 theelepeltjes pesto, maar proef vooral tussendoor om te bepalen hoe jij ‘m lekker vindt. Pesto gaat snel overheersen. Op het laatst meng je de fetablokjes erdoor, zodat je het voorkomt dat de blokjes helemaal verbrokkelen.

Laat de pastasalade nog zeker een uurtje in de koelkast staan voordat je hem serveert.

9 reacties

  1. Dit ziet er supergoed uit!

  2. Dit ziet er heel lekker uit! Ook makkelijk om te maken!

  3. Ziet er inderdaad heerlijk uit! In plaats van de pesto zou ik ook gewoon durven pijnboompitjes toevoegen. 🙂

  4. Ik ben altijd op zoek naar simpele maar lekkere gerechtjes, deze ga ik zeker eens proberen!

  5. Dit ziet er heerlijk uit, en lijkt me erg lekker op hete dagen ook! Dankjewel voor de inspiratie.

  6. Lekker! Of zoals mijn dochter zou zegggen: nomnomnomnom. 🙂

  7. Hmm lekker! Ik ben dol op pasta en op feta.

  8. Oeh, dat klinkt heel lekker! Ik eet regelmatig pasta, maar eigenlijk nooit pastasalade. Je inspireert me om dat toch weer eens te doen. Alle ingrediënten afzonderlijk vind ik heerlijk, dus samen zullen ze zonder twijfel ook helemaal in mijn straatje passen 🙂

  9. Het ziet er lekker uit maar ik weet dat ik er spijt van krijg. Feta however dat eet ik steeds vaker.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge