Recept: vegetarische paprika-risotto met pompoen uit de oven

| 7 reacties

Ben ik weer met een risotto-recept, hoor. Het is gewoon zo lekker! Welke groenten en kruiden je er ook in gooit, het stelt eigenlijk nooit teleur. We gingen weer voor een vegetarische variant, nu met flespompoen uit de oven, paprika, ui en natuurlijk de nodige knoflook. Ook gingen er wat verse kruiden bij die we met dank aan Too Good To Go in huis hadden.

Recept vegetarische risotto met flespompoen uit de oven, risotto met paprika en pompoen

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 1 (fles)pompoen
  • 3 paprika’s naar keuze
  • 400 gram risottorijst
  • 1,5 liter groentebouillon (gemaakt met een half bouillonblokje)
  • 1 kleine rode ui
  • 3-4 teentjes knoflook
  • geraspte kaas
  • zwarte peper
  • komijn
  • 2 blaadjes salie
  • 1 blaadje basilicum
  • olijfolie

Heb je de genoemde kruiden niet in huis, of hou je er niet van? Voel je vrij om ze weg te laten of te vervangen. De meeste groene kruiden doen het heel goed in risotto is mijn ervaring. Pompoen combineert ook altijd lekker met kaneel.
Recept vegetarische risotto met flespompoen uit de oven, risotto met paprika en pompoen

Recept: vegetarische risotto met flespompoen en paprika

Begin met het snijden van alle groenten, kruiden en andere smaakmakers: hak de knoflook fijn, het uitje grof en hak de kruiden alvast klein.

Verwijder de pitten uit de pompoen (schillen is niet nodig) en snij het vruchtvlees in blokjes. De paprika’s snij je na het verwijderen van de kern in kleine blokjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de blokjes pompoen over en sprenkel er wat olijfolie overheen. Zodra de oven is voorverwarmd, mag de pompoen erin. Zet een timer op 25 minuten.

Dat is ook zo ongeveer de tijd die je nu nog nodig hebt voor de rest, dus dat komt mooi uit. Maak de groentebouillon en verhit ondertussen wat olijfolie in een pan. Hierin bak je eerst de ui glazig, dan mag de knoflook erbij en na een minuutje bak je ook de paprika en risottorijst even mee. Dit duurt in totaal zo’n 5 minuten, en dan is het tijd om langzaam wat bouillon toe te voegen. Dit doe je steeds in kleine delen. Steeds als de bouillon bijna is opgenomen, mag er weer wat nieuwe bouillon bij. Blijf heel goed roeren.

De kruiden voeg ik meestal halverwege toe – mijn ervaring is dat het niet zo nauw komt. Na 20 minuten zal je risotto gaar zijn, net als de pompoenblokjes uit de oven. Meng alles door elkaar, en tadaaa: je vegetarische risotto is klaar!

Serveer de risotto met kaas en strooi er nog wat grof gemalen zwarte peper over.
Recept vegetarische risotto met flespompoen uit de oven, risotto met paprika en pompoen

7 reacties

  1. Oeh! Ik hou echt van risotto. Ik heb een tijdje terug echt de allerlekkerste risotto ooit gegeten: met allerlei soorten vlees bij een Argentijns restaurant. Deze ziet er ook heerlijk uit! Ik ga hem bewaren.

  2. Wij eten nooit risotto, maar dit ziet er wel héél lekker uit. Kan het ook zonder de kaas? Want gesmolten kaas vind ik echt… jukkie.

  3. Bij deze pas ik even. Maar het ziet er goed uit!

  4. Ziet er lekker uit! Ik maak eigenlijk nooit risotto omdat ik altijd het idee had dat het zo’n gedoe en veel werk is, maar dat valt zo te lezen reuze mee.

  5. Ik eet nooit risotto, maar als ik dit zie, geloof ik dat ik daar toch eens verandering in aan moet brengen.
    Naomi postte onlangs…Afscheid zonder afscheidMy Profile

  6. Het ziet er lekker uit. Ik aarzel alleen een beetje over de pompoen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge