Recept: vegetarische lasagne met lekker veel groenten

| 8 reacties

Ik hou van lasagne, maar toch staat het hier niet vaak op tafel. Vriend O. is namelijk van mening dat het “gore deeglappen in saus” zijn. Dat die goedgevulde saus dan verder overheerlijk is, kan voor hem de lasagnebladen niet goed maken. Ik vind ze juist wel een top-toevoeging, dus in het kader van ‘extra eten als zwangere vrouw’ maakte ik een tijd geleden een schaal lasagne voor mezelf. Die at ik dan gewoon in stukjes bij de lunch – of gewoon op andere random momenten op de dag dat ik er zin in had. Het is niet het meest fotogenieke gerecht, maar wel erg lekker, dus ik vertel je graag hoe je deze vegetarische lasagne met mozzarella en veel groenten zelf maakt.

Recept vegetarische groentelasagne met mozzarella

Groentelasagne: de ingrediënten

  • ongeveer 200 gram lasagnebladen (afhankelijk van je ovenschaal)
  • een klein blikje tomatenpuree
  • een groot blik tomatenblokjes
  • 250 gram champignons
  • een bol mozzarella
  • een paprika
  • een courgette
  • ongeveer drie wortels
  • een grote (gele) ui
  • drie teentjes knoflook
  • vers gemalen peper en Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, peterselie…)
  • olijfolie

Recept: vegetarische lasagne boordevol groenten

  1. Vet een grote ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de champignons schoon, snijd ze in partjes en bak ze in een aparte pan.
  3. Snijd alle groenten (plus de ui en knoflook) in kleine stukjes – dan garen ze lekker snel en het eet ook net wat makkelijker, vind ik.
  4. Verhit olie in een grote wok- of hapjespan. Bak de ui in een paar minuten glazig, zet het vuur wat lager en voeg dan ook de knoflook toe. Na een paar minuten voeg je ook de stukjes wortel en paprika toe.
  5. Na ongeveer vijf minuten mogen de courgette, de tomatenpuree en de tomatenblokjes erbij. Meng dit allemaal goed door, voeg de kruiden toe en laat dit nog ongeveer vijf minuten sudderen.
  6. Tijd om de lasagne op te bouwen! Je begint met een laagje saus (let op: je maakt in totaal vijf laagjes saus), gevolgd door een laagje lasagnebladen. Daarna voegde ik een laagje saus toe, plus de helft van de champignons. Dan weer een laag lasagnebladen met daarop een laagje saus met dit keer ook ongeveer een derde van de mozzarella. Je raadt het al: dan weer een laag lasagnebladen, en in het laagje saus dat daarop gaat doe je de rest van de champignons. Over de laatste laag lasagnebladen verdeel je de rest van de saus.
  7. Zet de lasagne 20-25 in de oven. Daarna voeg je de rest van de mozzarella toe (ik sneed er plakjes van, maar de volgende keer maak ik de stukjes kleiner – eet een stuk makkelijker) en zet je de lasagne nog vijf minuutjes terug in de oven. En daarna ben je klaar om te eten!

Dit recept is voldoende voor twee tot drie porties. Eet smakelijk!
Recept vegetarische groentelasagne met mozzarella

8 reacties

  1. Zoals je vriend ze omschrijft klinkt het vrij verschrikkelijk. Ik snap hem wel een beetje, want ik vind lasagnebladen er soms ook wel uitzien als een wondkorst….

  2. Ik sluit me bij je vriend aan ik ben geen fan van die bladeren. Zijn omschrijving vind dan weer zalig;)

  3. Wat een goed idee! Ik ben ook gek op lasagne, maar eet het dus nooit. Tijd om daar heel snel verandering in aan te brengen. Het is namelijk superhandig dat je het ook ’s morgens al kunt maken en dan hoeft het ’s avonds alleen nog even de oven in.
    Naomi postte onlangs…Kiezen tussen twee kwadenMy Profile

  4. OMG. Voor mij geldt: hoe meer lasagnebladen, hoe beter! Ik vind het zo zonde als je die pasta niet proeft dus ik doe echt veel laagjes 😀
    Ik ga toevallig morgen lasagne maken. Ga je recept erbij houden 🙂
    Irene postte onlangs…Dingen die ik leuk vind aan mama’enMy Profile

  5. Ooeh dit klinkt heel goed! Zeker het proberen waard
    Ilona Wielinga postte onlangs…Zelfbeschadiging: Dit is mijn verhaalMy Profile

  6. Hahaha gore deeglappen in saus. Ik ben ook echt fan van lasagne. Doe er nooit mozzarella in, maar ga ik wel eens testen, want kaaaas (of zoals een collega van me ooit zei: het is kaas of depressie).
    Lesley postte onlangs…20 dingen die de ziel uit mijn lijf zuigenMy Profile

  7. Ik hou van lasagne! Met of zonder vlees, dat maakt me dan ook niets uit 😉
    theNextG1rl postte onlangs…Review: The Vegan Glow Kombucha TonerMy Profile

  8. Ik houd heel erg van deeglappen in saus eigenlijk. En inderdaad; lasagne kan altijd. Als lunch, als tussendoortje. Ik krijg het zelfs als ontbijt weg, hoor.
    Nicky postte onlangs…De hortus botanicus van NickyMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge