Recept: vegetarische gevulde zoete aardappels

| 10 reacties

Soms doe je zo’n ontdekking op culinair gebied waar je van denkt “Wáárom wist ik nog niet dat dit bestond?”. Dat had ik dus met gevulde zoete aardappels. Zó bizar lekker en ook nog eens heel simpel te maken. Extra pluspunt: je kunt er ook nog eens al je restjes bij kwijt. Een ideaal gerecht dus. Ik maakte deze vegetarische variant met courgette, aubergine, tomaatjes, champignons en feta. Een beetje op Italiaanse/Griekse wijze dus.

Recept gevulde zoete aardappels op Italiaanse wijze, herfstrecept, gevulde zoete aardappels maken, zoete aardappels gevuld met champignons, courgette, aubergine, tomaat, feta, lente-ui

Ingrediënten (bijgerecht voor twee personen)

 • 2 ongeveer even grote, mooi gevormde zoete aardappels (niet geschild!)
 • courgette
 • aubergine
 • tomaatjes
 • champignons
 • feta
 • lente-ui
 • (verse) groene kruiden, zoals tijm en bieslook

Het viel je misschien al op: ik noem bewust geen hoeveelheden. Bij dit recept komt het namelijk allemaal niet zo nauw, dus je kunt gewoon gaan voor verhoudingen die jij lekker vindt (of ingrediënten die je over hebt natuurlijk).

Recept gevulde zoete aardappels op Italiaanse wijze, herfstrecept, gevulde zoete aardappels maken, zoete aardappels gevuld met champignons, courgette, aubergine, tomaat, feta, lente-ui

Recept gevulde zoete aardappel

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat er een ingevette ovenschaal of een bakplaat bekleed met bakpapier klaar staat.
 2. Boen de zoete aardappels schoon en kook daarna de (hele!) aardappels 20 minuten voor. De schil mag je er gewoon om laten. Hartstikke lekker en gezond, en zelfs als je ‘m toch niet lekker vindt, kun je je de moeite van het schillen alsnog besparen. De schil laat namelijk heel makkelijk los nadat-ie in de oven is geweest.
 3. Ondertussen kun je je ingrediënten klein snijden. Alles behalve de feta en de lente-ui mag op één hoop.
 4. Als de zoete aardappels ietsje zijn afgekoeld (pas op voor je vingers!) snij je ze in de lengte door. Snij beide helften hier en daar in met een mes en leg ze klaar in je ovenschaal/op de bakplaat. Verdeel er de fijn gesneden groenten overheen en zet ze voor 15 minuten in de oven.
 5. Na dit eerste kwartiertje strooi je wat kleine blokjes feta over de zoete aardappelhelften. Ook de kruiden mogen er nu overheen. Zet de zoete aardappels dan nog 5 minuten terug in de oven.
 6. Op het laatst kun je er nog wat ringetjes lente-ui overheen strooien, en tadaaaa: je gevulde zoete aardappels zijn klaar om op te eten!

Extra tips: de baktijd hangt natuurlijk een beetje af van de grootte van je zoete aardappels. Er past sowieso niet heel veel vulling op. Je kunt altijd wat groenten ernaast mee roosteren in de oven. Ook een optie: elke zoete aardappel in drieën snijden, zodat je twee helften hebt en een dikke middenplak.

Recept gevulde zoete aardappels op Italiaanse wijze, herfstrecept, gevulde zoete aardappels maken, zoete aardappels gevuld met champignons, courgette, aubergine, tomaat, feta, lente-ui

10 reacties

 1. Oeh lekker, dit receptje ga ik even opslaan. Ik gruwel alleen van kaas, dus ik zou dan feta eruit laten. Wij hebben een tijdje een zoete-aardappel fase gehad, maar op de een of andere manier eten we het nu eigenlijk nooit meer. Toch maar weer eens verandering in brengen, want het is inderdaad erg lekker!

  • Ik had dus ook een hekel aan alle soorten kaas vroeger, maar langzaam heb ik het meer leren waarderen. Daardoor vind ik nu zelfs feta in de juiste combinatie en hoeveelheid erg lekker!

 2. Ook dit klinkt weer als een erg fijn en lekker receptje <3
  Echt heel lang niet gegeten dit…

 3. Dit ziet er echt heerlijk uit EN simpel. En nog eens gemakkelijk voor mijn man ook: ik denk dat bijvoorbeeld wat gehakt er ook heel goed bij zou passen, ofzoiets.
  Tamara postte onlangs…Breng me een dagMy Profile

 4. En dan lees ik dit terwijl het bijna etenstijd is. Geweldig idee dit!
  Naomi postte onlangs…Dát is zieligMy Profile

 5. Ah ja, dat heb ik al niet meer gegeten sinds mijn zoete aardappel op een hartje leek! Haha ik had hem toen gepost denk ik. Bedankt om mij er aan te herinneren, ik breng er de volgende keer weer eens mee. Om mijn restjes in te prullen hè. Al vrees ik dat mijn champignons van twee weken oud alweer slecht zijn, maar een mens kan niet alles hebben in de zoete aardappel.

 6. Dit lijkt me wel wat! Ook lekker als lunchgerecht, in plaats van mijn suffe boterham met kaas.

 7. Ik heb dus nog nooit zoete aardappel op. Waarschijnlijk omdat ik een hekel aan aardappels heb. Wie weet ga ik het zo eens proberen….

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge