Recept: vegan wortel-pastinaaksoep zonder zout

| 4 reacties

Ik ben dol op soep. Vooral de stevige varianten met veel groenten vind ik ideaal als lunch of zelfs diner. Wat brood erbij en je maag raakt goed gevuld op een verantwoorde manier. Deze vegan wortel-pastinaaksoep zonder zout is heel erg smaakvol én ook nog eens supermakkelijk te maken.

Kom Vegan wortel-pastinaak-soep zonder zout

Wortel-pastinaaksoep: de ingrediënten

  • 800 gram wortel
  • 500 gram pastinaak
  • 2-3 uien
  • 2-3 teentjes knoflook
  • wat (olijf)olie om in te bakken
  • 750 ml water
  • kruiden: zwarte peper, flink wat kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, koriander en komijn

Kom Vegan wortel-pastinaak-soep zonder zout met sneetjes brood ernaast

Vegan wortel-pastinaak-soep maken zonder zout

  1. Schil de wortels en pastinaken en snij ze in plakken. Eventueel kun je de grootste plakken ook nog even halveren. Je gaat alles toch pureren, dus het komt niet heel nauw.
  2. Snij ook de uien in grove stukken en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit wat olie in een pan en bak hierin eerst de uien tot ze glazig zijn. Voeg de gedroogde kruiden toe. Mocht je sommige kruiden in verse vorm hebben, voeg ze dan pas op het laatst (na het pureren) toe.
  4. Bak de knoflook even mee.
  5. Voeg de wortel, pastinaak en het water toe (ik kook het water vooraf in de waterkoker).
  6. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken en roer regelmatig even door.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.

De soep is vrij dik, wat ik zelf lekker vind. Je kunt altijd wat extra water toevoegen op het eind als je ‘m liever wat dunner hebt. Pro-tip: als je de soep wil invriezen, voeg dan juist zo min mogelijk water toe. Dan neemt je extra geconcentreerde soep minder ruimte in in de vriezer.

Kom Vegan wortel-pastinaak-soep zonder zout
Ik vind dit echt een heerlijk herfstig/winters soepje. Door de pastinaak smaakt het net even anders en is het ook erg geschikt als je iets minder alledaags op tafel wil zetten. Het is bijvoorbeeld ook een leuk voorgerecht voor je kerstdiner. Prima vooraf te maken en dan hoef je er alleen nog maar verse toppings bij te doen voor een extra feestelijk effect. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige spekjes (die van de Lidl zijn top qua prijs-kwaliteit en bevatten relatief weinig zout) en/of verse lente-ui in ringetjes gesneden.

Wat is jouw favoriete soep?

4 reacties

  1. Ik pas even. Ik ben geen soepliefhebber. Maar als ik dan toch moet kiezen: zelfgemaakte tomaten-paprikasoep of broccolisoep.
    Nicky postte onlangs…Stedentripje.My Profile

  2. Wat ziet deze soep er heerlijk uit.
    Heidi postte onlangs…Lieveheersbeestjes nemen hun intrek in je huis.My Profile

  3. Het ziet eruit als een hele stevige soep inderdaad. Ik houd wel van zo’n maaltijdsoep.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge