Recept: vegan pulled mushroom (snel & makkelijk)

| 8 reacties

Op dit moment eet ik voor 90% vegetarisch. Dat bevalt me erg goed! Toch blijf ik vlees heel lekker vinden. Pulled pork (of pulled chicken) is absoluut een van mijn favorieten. Gelukkig zijn er steeds meer vegetarische ‘pulled’ alternatieven. Vaak gebruikt men jackfruit: een vrucht die als je ‘m onrijp en groen koopt (en zo is-ie gewoon in blikvorm te koop) qua structuur wel wat weg heeft van vlees. Toch ben ik hier niet zo’n fan van. In een vegan eettentje at ik ‘m eens ZO spicy dat mijn lippen echt de hele avond bleven tintelen van de pepertjes of wat ze er ook allemaal in hadden gedaan. Ik probeerde later thuis nog eens een niet al te pittige versie te maken, maar die had dan weer niet genoeg smaak.

Maar inmiddels weet ik dat er een veel betere manier is om een overheerlijke vega pulled variant te maken: met oesterzwammen! Die krijgen we regelmatig in onze schoot geworden via Too Good To Go-boxen. Sinds ik deze oosterse, kruidige (maar niet te pittige!) pulled mushroom heb geproefd, claim ik de oesterzwammen altijd voor dit recept.

Recept vegan pulled mushroom, pulled pork zonder vlees, pulled champignons, pulled oesterzwammen

Ingrediënten pulled mushroom

Deze hoeveelheden zijn voldoende voor één persoon, leert mijn ervaring. 

  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 flinke eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • een scheutje azijn (ca. een halve eetlepel)
  • een scheutje zoete chilisaus (ca. een halve eetlepel)
  • flink wat knoflookpoeder
  • paprikapoeder en zwarte peper naar smaak
  • zonnebloemolie om in te bakken

Vegan pulled pork van oesterzwammen

  1. Maak in een ruime kom een marinade van de ketjap, ketchup, azijn, chilisaus, knoflookpoeder, paprikapoeder en zwarte peper.
  2. De oesterzwammen hoef je niet schoon te maken, maar kun je direct gaan scheuren boven de kom met marinade. Schep goed om en laat het even een paar minuutjes staan.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan.
  4. Als de olie heet is, schep je de oesterzwamreepjes samen met de marinade in de pan. Dit wok je voor ongeveer 5 minuten en tadaaa: je bent klaar om aan te vallen!

Ik doe deze vegan pulled mushroom altijd graag op een hard broodje (of als je dat niet in huis hebt, werkt geroosterd brood ook). Wat schijfjes komkommer erbij of eventueel wat geroosterde uitjes en genieten maar!

8 reacties

  1. Oké, het is wat vroeg voor dit soort eten (vind ik), maar anders zou ik er zo mijn tanden in willen zetten. Ziet er heerlijk uit!
    Naomi postte onlangs…Zelfhulp bij hypochondrie? Doe maar niet!My Profile

  2. Aha! Dat klinkt ideaal voor mijn makkelijke vrijdag! Ik ga het zeker eens proberen!
    Maar niet morgen. Ik heb toevallig nou net geen oesterzwammen in huis. Zul je altijd zien..
    Nicky postte onlangs…Projectje.My Profile

  3. Dit klinkt lekker zeg! En ook niet te moeilijk voor mij. Ik ga het recept pinnen voor later!

  4. Wauw dat klinkt lekker en ook nog eens makkelijk om te maken! Ik ga het opslaan voor later. Lekker om een keer te proberen!
    Meaghan postte onlangs…De thuiswerk-tagMy Profile

  5. Ziet er goed uit! Ik ken het inderdaad wel met jackfruit, maar wist niet dat het ook met oesterzwammen kan.

  6. Ben jij bekend met Pick up Limes. Zowel op Insta als Youtube te vinden, en ze hebben ook een blog, Heerlijke vegan recepten, met spullen die je bij de meeste AH’s kunt kopen.

    Hun kip-kerrie salade met oesterzwammen is yummie!

  7. Ik ben geen fan van welke vorm van paddestoelen dan ook, maar dit ziet er zó smakelijk uit dat het op mijn lijstje met ‘nog te proberen’ komt.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge