Stoofpotjes lijken misschien herfst- en winterkost bij uitstek, maar wij aten deze variant al twee keer deze zomer. Ik stopte er lekker veel groenten in en weinig zout. Met (vegetarische) worstjes of gehaktballetjes erin en brood erbij is het een heerlijke en ook complete avondmaaltijd. Wil je weten hoe je dit stoofpotje met tomaat, paprika en wortel zelf maakt? Lees gauw verder voor het recept.
Ingrediënten (voor twee personen)
- 450 gram wortels (liever wat dunnere wortels dan winterpeen)
- twee rode paprika’s
- een blikje tomatenblokjes
- twee gele uien
- een teentje knoflook
- (vegetarische) worstjes of gehakt (om balletjes van te draaien)
- munt, bieslook en oregano
- (stok)brood voor erbij – de meergranenbaguettes van de Lidl zijn een aanrader!
- en verder: bakboter en water
Recept: tomatenstoofpotje met paprika en wortel
Begin met het vlees – of de vleesvervanger natuurlijk. Wij gebruikten deze keer kleine Catalaanse worstjes uit een Too Good To Go-pakket, maar eerder heb ik al balletjes van vegetarisch gehakt gemaakt. Allebei heel lekker! Draai balletjes van je (vega)gehakt indien nodig en braad de balletjes of worstjes dan aan in wat bakboter.
Snij dan de twee uien en hak de knoflook fijn. De wortels snij je (na het raspen) in niet al te dikke plakjes. De paprika snij je gewoon in stukjes (niet te groot, maar ook niet mini).
Haal het vlees uit de braadpan en bak eerst de stukjes ui glazig. Na een paar minuten mag de knoflook erbij, en ietsje later ook de wortel en de paprika. Bak dit ongeveer vijf minuten en doe dan de tomatenblokjes en wat extra water in de pan. Nu mogen ook de worstjes en gehaktballetjes er weer bij.
Laat alles ongeveer een kwartiertje pruttelen op een vrij laag vuurtje. Ik test altijd even of de wortel gaar is – dan is de rest ook zeker goed. Op het laatst meng je de kruiden erdoorheen.
Serveer het stoofpotje met brood. Smakelijk eten!
24 september 2020 om 09:09
Lekker! Ik ben gek op stoofpotjes, dus deze is zeker het onthouden waard.
25 september 2020 om 15:27
Nomnomnom. Klinkt lekker! Ik vind dat soort gerechten ook altijd heel handig om van de groenten die je over hebt af te komen. Gewoon alles wat nog in je groentenla ligt in de pan mikken! 🙂
25 september 2020 om 20:29
Ziet er lekker uit! En gepast weer ook ervoor vandaag!
26 september 2020 om 13:37
Ziet er lekker uit maar na de 450 gram wortels ben ik gestopt met lezen. Terwijl ik met enige regelmaat wat worteltjes weg werk klink dat als ‘te veel ´
26 september 2020 om 13:46
Van wat minder wortel mislukt het recept niet, hoor 😉
26 september 2020 om 15:07
Ah, makkelijk en lekker denk ik! Ideaal want ik heb net een pak wortels gekregen bij de Delhaize dus ik ga het sowieso maken denk ik 😀
28 september 2020 om 08:51
Oeh dat ziet er goed uit (ook met vega-worstjes, denk ik). Ik ben sowieso gek op paprika en wortel, dus het kan niet anders dan dat dit heerlijk smaakt 🙂
28 september 2020 om 22:09
Klinkt erg lekker! Zeker een receptje om eens uit te proberen!
29 september 2020 om 11:35
Yum! Dat ziet er lekker uit zeg! Ik vind dit echt heel erg bij de herfst passen haha!
29 september 2020 om 11:59
Het fijne aan stoofpotjes vind ik altijd dat als je ze eenmaal hebt voorbereid zo prettig niets meer hoeft te doen terwijl het zichzelf klaar stoomt : )