Mijn liefde voor knoflook is de laatste tijd exponentieel gegroeid. Zeker sinds ik aioli heb ontdekt, wil ik het liefst overal knoflook in verwerken. Laatst had ik zin in spaghetti olio e aglio, maar ik vond dat daar wel erg weinig groente inzat voor een avondmaaltijd. Ik maakte dus mijn eigen, uitgebreide versie en kwam uit bij deze spaghetti met knoflook, spinazie en kappertjes. Het resultaat: een heerlijke pasta die een prima diner vormt!
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 300 gram verse spinazie
- 300 gram champignons
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels citroensap
- 4 teentjes knoflook
- 100 gram kappertjes
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel peterselie
- peper en zout
Pasta voor luie mensen
Een groot voordeel van deze pasta is dat-ie behoorlijk snel klaar is. Je hoeft alleen de knoflook en eventueel de champignons en kruiden te snijden, en de rest mik je allemaal zo in de pan. De spaghetti kook je beetgaar. Als die bijna klaar is, verhit je de olijfolie in een grote (wok)pan en wok je de knoflook, spinazie, champignons en de kruiden voor een minuut of vijf. Als het gaar is, voeg je de spaghetti, het citroensap en de kappertjes toe en meng je het geheel nog even in een minuutje. Daarna kan het vuur uit en ben je klaar om aan te vallen!
Je kunt voor het serveren eventueel nog wat olijfolie of verse kruiden toevoegen. Buon appetito!
21 december 2016 om 18:35
Yes, je eerste vegan recept! 😉 Dit is echt vet lekker, inderdaad. Vooral met extra pesto! (Misschien moet ik dat nu gaan maken, hm.)
Maaike postte onlangs…Kerstrecept: Geroosterde pompoen met cranberry’s en pecannoten (bijgerecht)
24 december 2016 om 10:30
Hmmm dat ziet er lekker uit. Ga ik ook proberen na de kerstdagen!