Recept: Paastaart met lemon curd, yoghurt en mango

| 4 reacties

Het is bijna Pasen! Ik dook de keuken in om een heerlijk fris lentetaartje te maken met lemon curd, Griekse yoghurt en mango. Uiteraard gedecoreerd met witte paaseitjes om ‘m helemaal geschikt te maken voor Pasen. Mijn testpanel was unaniem: deze taart is meer dan geslaagd!
Paastaart met lemon curd, yoghurt en mango, frisse lentetaart met Griekse yoghurt, lemon curd en witte paaseitjes

Deze taart is gebaseerd op een springvorm van 20 cm doorsnee. Je krijgt met dit recept een klein, hoog taartje waar je ongeveer tien puntjes uithaalt. Wil je een grotere taart? Pas dan de baktijd en hoeveelheden aan.

Ingrediënten

Voor de biscuit

 • 3 eieren
 • 120 gram kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 120 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling en decoratie

 • 350 gram lemon curd (maak ‘m zelf – dit recept is ruim voldoende!)
 • 400 gram Griekse yoghurt (10% vet)
 • stukjes mango (vers of uit de diepvries – een half doosje is voldoende)
 • witte paaseitjes voor de decoratie (gevulde eitjes zijn het lekkerst)

Recept Paastaart

Stap 1: biscuit maken

Je begint met het maken van de biscuit. Hiervoor doe je de eieren, kristalsuiker en vanillesuiker in een mengkom en mix je deze ongeveer 10 minuten, zodat het mengsel mooi luchtig wordt. Ondertussen kun je de bloem alvast zeven en daarna goed mengen met de bakpoeder. De bloem spatel je vervolgens door het ei-suikermengsel, waarbij je probeert zoveel mogelijk lucht te behouden.

Verdeel het beslag vervolgens over een ingevette bakvorm en bak je biscuit in een voorverwarmde oven (140 graden hetelucht) ongeveer 35-40 minuten. Hou de biscuit goed in de gaten en als je denkt dat hij gaar is, test dat dan nog even met een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is je biscuit klaar.

Stap 2: vulling voorbereiden

Terwijl je de biscuit goed laat afkoelen, ga je aan de slag met de vulling. Die is eigenlijk heel simpel: je mengt lemon curd en Griekse yoghurt met een lepel. Als je de lemon curd zelf wil maken, dan kun je dit gerust al van tevoren voorbereiden. Ook de lemon curd moet goed afgekoeld zijn voor je hem gebruikt.

Stap 3: taart vullen en decoreren

Snij de afgekoelde biscuit in drie lagen. Ik gebruik hier het liefst een taartzaag voor. Besmeer de lagen met je lemon curd/yoghurtvulling. Bovenop smeer je een dun laagje vulling en maak je vervolgens nog een hogere rand (hiervoor is een spuitzak het handigst).

Daarna ben je klaar om te gaan decoreren! Snij de (ontdooide) mangostukjes eventueel nog wat kleiner en zorg ervoor dat ze niet te nat zijn. Verdeel ze vervolgens over het midden van de taart. Op de rand leg je gehalveerde witte paaseitjes (voor elk stukje een is het handigst met snijden).

Bewaar de taart in de koelkast. Hij is vers natuurlijk het lekkerst, maar je kunt ‘m prima nog enkele dagen bewaren. Als je je kunt beheersen dan 😉

Wil je deze taart maken voor een andere gelegenheid dan Pasen? Dan kun je de paaseitjes bijvoorbeeld vervangen door stukjes bonbonbloc of kleine bonbons of chocolaatjes.
Paastaart met lemon curd, yoghurt en mango, frisse lentetaart met Griekse yoghurt, lemon curd en witte paaseitjes
Paastaart met lemon curd, yoghurt en mango, frisse lentetaart met Griekse yoghurt, lemon curd en witte paaseitjes

Happy baking! Wat zijn jouw plannen voor Pasen?

4 reacties

 1. Dit lijkt me heel lekker! Ziet er ook heel professioneel uit, dit taartje, om de een of andere reden haha.

 2. Ho, dat ziet er mij lekker uit. Wij gaan uit eten. Elk jaar met Pasen kwamen we samen bij oma, maar nu ze is overleden in december hebben we gezegd dat we die traditie in ere willen houden. Dus, gezelligheid troef.. dat was mijn lieve oma..

 3. Ik brunchen met familie met Pasen. En met de honden eropuit, waarschijnlijk een dagje naar de Veluwe.

  Je taart ziet er super lekker uit, ik ga ‘m ook eens proberen. Heb sinds kort lemon curd ontdekt, zo lekker!

 4. Oh jum! Dat ziet er goed uit!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge