Recept: koekjes (makkelijk en lekker!)

| 6 reacties

Soms heb je van die dagen dat je denkt: ik wil NU bakken! Tenminste, ik heb dat wel regelmatig. Vaak als het regent, ook. Naar de supermarkt fietsen is dan helaas ietsje minder fijn, dus ik ging op zoek naar een recept dat wel heel lekker is, maar dat je gewoon kunt maken met dingen die je in huis hebt. Google was even niet mijn vriend, maar mijn geheugen wel. Ik wist dat ik ééuwen geleden eens een recept voor twee kleuren-koekjes uit een kinderkookboek had gemaakt, en ik wist zelfs het boek nog te liggen. Ik paste het recept ietsje aan (extra chocola is altijd een goed idee) en ik vond de koekjes nog net zo lekker als vroeger!

koekjes makkelijk en lekker

Ingrediënten

  •  250 gram boter
  • 300 gram bloem
  • 8 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 gram (melk)chocolade

Andere benodigdheden

  • Eén of meerdere bakplaten
  • Bakpapier
  • Een oven
  • Een snijplank
  • Een deegroller
  • Een mengkom
  • Een koelkast
  • Plastic folie (een lege boterhammenzak werkt ook)
  • Minimaal twee handen

Recept

  1. Doe de boter, bloem en basterdsuiker bij elkaar. De boter kun je eventueel in stukken snijden, maar je moet hem zeker niet van tevoren smelten.
  2. Maak er al knedend een deegbal van.
  3. Verdeel het deeg daarna in twee gelijke delen.
  4. Van de ene helft maak je een rechthoekige plak (niet te dun, gewoon ongeveer 1 cm dik).
  5. De andere helft gaat weer in de mengkom en daar voeg je de cacao aan toe. Kneed ook hier een deegbal van.
  6. Op het laatst meng je hier nog even de fijngesneden chocola bij. Let erop dat je de chocola niet te grof snijdt.
  7. Maak van je choco-deegbal een rol die even lang is als je rechthoekige plak en leg hem erop.
  8. Maak hier een rol van die je goed aandrukt en leg  hem even in de koelkast (ongeveer een half uurtje).
  9. Regel dan even wat bezigheidstherapie voor jezelf. Ga met de hond wandelen, lees een boek, maak een kleurplaat, ruim de keuken alvast een beetje op…
  10. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  11. Snijd de rol in plakjes en leg die op een bakplaat. Je weet vast wel dat gelijkmatig gesneden koekjes voor het beste resultaat zorgen, maar wanhoop niet: bij mij zijn ze nooit gelijkmatig en lukken ze toch altijd – hoera! In mijn geval waren het 19 koekjes en die pasten precies op één bakplaat (met genoeg ruimte ertussen uiteraard, anders krijg je waarschijnlijk één enorme koek. Ook lekker, maar je hebt vast geen koektrommel waar die helemaal in past).
  12. Tijd om de bakplaten in de voorverwarmde oven te zetten! Dat betekent dat je nog maar 10 à 15 minuten verwijderd bent van heerlijke homemade cookies.
  13. Als ze een beetje stevig aanvoelen, zijn de koekjes gaar. Het is verstandig om ze nog even te laten afkoelen voor je aanvalt.

koekjes makkelijk en lekker

Smakelijk eten!

(Disclaimer: Een of andere Blog is niet verantwoordelijk voor verbrande vingers, tongen of andere lichaamsdelen. Voor het ontwikkelen van overgewicht trouwens ook niet.)

6 reacties

  1. Oe, deze zijn lekker idd!
    Herkenbaar ook, dat: Ik wil NU! bakken. Al is bij mij de drijfveer vooral: Ik wil NU! rauw beslag snoepen 🙂
    Noortje postte onlangs…Over Noortje 3.0 en de oudjesMy Profile

  2. Klinkt makkelijk en ziet er erg lekker uit!

  3. Ha, lekker simpel, dat is vaak ook het lekkerst! Ziet er goed uit. Ik heb gelukkig nooit dat ik iets wil bakken. Gelukkig, inderdaad, want ik heb geen oven :’)
    Lisa postte onlangs…enge wijven, domme wijven, dode paarden: the ring voor iedereen die hem niet durft te kijkenMy Profile

  4. Coockies!!! (lees zoals coockiemonst van sesamstraat^^)
    Het water loopt me in de mond!

  5. Oh man, dat ziet er absurd lekker uit. Ik ruik ze bijna

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge