Recept: herfstige couscous met pompoen, aubergine en courgette

| 10 reacties

Ik vind het altijd leuk om nieuwe gerechten te maken. In het weekend sta ik daarom regelmatig wat langer in de keuken, en soms maak ik dan meerdere gerechten, zodat ik zeker weet dat we die avond wat lekkers in onze maag krijgen. Dat lukte dus laatst méér dan goed, waardoor we uiteindelijk drie dagen aten van een ietwat gek samengesteld hapjesdiner. Vandaag deel ik het eerste recept van deze sessie met jullie.

Ik ontdekte trouwens ook nog een foodfotografie-lifehack: fotografeer een dag later je koude restje voor je het gaat opwarmen. Dan heb je geen last meer van damp op je foto of of halflauw eten op je bord. Ik presenteer jullie: een recept voor herfstige couscous met pompoen uit de oven.

Recept couscous met pompoen uit de oven, aubergine, courgette, couscous met ovengroenten en feta

De ingredienten

  • 300 gram couscous (+ 450 ml water)
  • een (fles)pompoen
  • een aubergine
  • een (kleine) courgette
  • ca. 75 gram rozijnen (geweld in wat warm water)
  • 150 gram feta in kleine blokjes
  • kaneel en peper naar smaak
  • olijfolie
  • eventueel lente-ui als garnering

Recept couscous met pompoen uit de oven, aubergine, courgette, couscous met ovengroenten en feta

Recept couscous met ovengroenten

Was de flespompoen, verwijder het steeltje en het stukje onderaan (Hoe heet dat? De kern?) en haal de pitten eruit. Schillen is niet nodig! Met schil is de pompoen extra voedzaam en erg lekker, en mocht je er niet van houden, dan is de schil heel makkelijk te verwijderen nadat de pompoen in de oven is geweest. Snij de pompoen vervolgens in blokjes en meng ze met wat olijfolie, kaneel en peper. Verdeel dit over een bakplaat bekleed met bakpapier.

Dit is ook een goed moment om de oven voor te verwarmen op 200 graden (pompoen snijden duurt altijd zó lang bij mij…).

Ondertussen kun je alvast de aubergine en courgette wassen en in blokjes snijden.

Zet eerst alleen de bakplaat met pompoen in de oven voor 15 minuten. Voeg dan de blokjes aubergine en courgette toe en laat dit nog 15 minuten verder garen.

Doe de couscous in een hittebestendige kom, overgiet met gekookt water en laat het 5 tot 10 minuten wellen. Zorg ook dat je de gewelde rozijnen, de in blokjes gesneden feta klaar en eventueel de lente-ui (in dunne ringetjes gesneden) klaar hebt staan.

Maak de couscous los met een vork, meng hier de groenten en rozijnen doorheen en verdeel er bij het serveren wat blokjes feta en de lente-ui overheen. En dan: aanvallen maar!Recept couscous met pompoen uit de oven, aubergine, courgette, couscous met ovengroenten en feta

Puppy Mango – voor wie dit de eerste ervaring was met een baas die eten fotografeert – vond het ook heel goed ruiken…

Puppy Mango staat kwispelend bij een bord met couscous met pompoen uit de oven, aubergine, courgette en feta

10 reacties

  1. Dit ziet er zeker heerlijk (herfstig) uit!

  2. Oeh dit ziet er heel goed uit! Leuk, de combinatie met rozijnen.
    Amy postte onlangs…Maak kennis met de geschiedenis van de Bosfinnen in het Finnskogscentrum in Torsby (Värmland)My Profile

  3. Briljant idee om het eten koud te fotograferen! Ik zou persoonlijk de rozijnen weglaten, maar verder klinkt het heerlijk.
    Naomi postte onlangs…Ik ben een autist en…My Profile

  4. Tof recept. Lekker met kaneel. Ik ga deze zeker proberen!

  5. Lekker! Heb al best lang geen couscous gegeten.

  6. Pompoen heb ik dus nog nooit gegeten! Verder lijkt dit mij een lekker recept!

  7. Jeetje. Ik houd niet van couscous én niet van pompoen. Maar het gerecht ziet er zó lekker uit dat ik het hele recept heb gelezen. Goed bezig, jij! 🙂

  8. Dit ziet er heel erg lekker uit! Ik ben dol op dit soort gerechten, dus ik ga hem zeker opslaan 😀
    Wat een lief hondje heb je trouwens

  9. Ziet er heerlijk uit, ik ben gek op couscous!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge