Het idee voor deze taart kreeg ik toen ik een boterham at. Maar niet zomaar een boterham, uiteraard. Ik besloot in een vlaag van genialiteit om op de boterham die ik had besmeerd met witte chocoladepasta nog wat melkhagelslag te strooien. For old times’ sake en omdat het zo bizar lekker is. Nu is de combi gewone chocopasta en hagelslag al superlekker, maar met witte chocola werd het gewoon Kinder-chocolade op brood. Oftewel: HEAVEN!
Uiteindelijk bedacht ik een no bake cheesecake met een knapperige bodem, witte chocoladecrème, Kinder-chocolade-crème en natuurlijk hagelslag en stukjes Kinder-chocolade. Klinkt ingewikkeld, is het zeker niet! Deze ultieme Kinder chocolade-taart kan iedereen maken. Lees gauw verder voor het recept!
Ingrediënten
- 200 gram koffiekoeken
- 100 gram margarine (of roomboter)
- 100 gram melkhagelslag
- 2 x 125 ml slagroom
- 2 x 200 gram roomkaas
- 150 gram witte chocola
- 2 zakjes vanillesuiker
- een halve eetlepel suiker
- en last but not least: véél Kinder chocolade! Ik gebruikte 3 pakjes van 125 gram (à 10 reepjes)
N.B. Ik maakte deze taart in een springvorm met een diameter van 28 cm. De lagen zijn daardoor niet zo hoog. De taart was stijf genoeg om niet te druipen, maar niet superstevig. Mocht je een kleinere, hogere taart willen maken, dan zou je gelatine moeten toevoegen.
Stap 1: de koekbodem
Voor de koekbodem smelt je 100 gram margarine of boter in de magnetron. De 200 gram koffiekoeken maal je fijn in de keukenmachine. Voeg de koekkruimels en 25 gram van de hagelslag toe aan de gesmolten margarine. Roer goed door en stort de bodem daarna in een met bakpapier beklede springvorm. Goed aandrukken met een lepel!
Op de bodem verdeel je vervolgens een aantal stukjes Kinder chocolade (ik gebruikte ongeveer 10 reepjes). Zet de vorm even in de koelkast terwijl je verder gaat met de rest van de taart.
Stap 2: witte chocoladecrème
Voor de eerste laag klop je 125 ml slagroom met 2 zakjes vanillesuiker lobbig. Meng er vervolgens nog even rustig 200 gram roomkaas doorheen, tot je geen klontjes meer ziet. Ondertussen smelt je de witte chocola (150 gram) au bain marie. De gesmolten chocola mag vervolgens ook bij het slagroom-roomkaasmengsel. Nog even kort mixen en dan mag het mengsel in de springvorm.
Stap 3: hagelslag
Deze stap is extreem makkelijk, maar dat mag ook wel eens. Verdeel 75 gram hagelslag over de witte chocolade-laag en zet de springvorm vervolgens weer even terug in de koelkast.
Stap 4: Kinder chocolade-crème
Als laatste ga je aan de slag met de Kinder chocolade-crème. Hiervoor klop je 125 ml slagroom op met een halve eetlepel (kristal)suiker. Hier meng je 200 gram roomkaas doorheen.
Ook nu mag je weer chocola gaan smelten. Gebruik gerust de kom van de witte chocola opnieuw als je die nog niet had uitgelikt. Smelt 125 gram Kinder chocolade (= 10 reepjes = 1 pakje) au bain marie en mix dit nog even door het slagroom-roomkaasmengsel.
Dit mengsel verdeel je weer over de springvorm. De bovenkant kun je naar eigen inzicht decoreren met stukjes Kinder chocolade.
Laat de taart vervolgens een nacht opstijven in de koelkast voor je de springvorm verwijdert en de taart aansnijdt.
22 maart 2019 om 08:27
Kinder is echt de lekkerste chocola ter wereld. Deze taart lijkt me dan ook goddelijk!
23 maart 2019 om 12:10
Omg love it