Pastasalades: ik vind ze heerlijk. Als lunch, als bijgerecht bij de barbecue of gewoon als tussendoortje (#nevernoteating). In principe kun je er natuurlijk zo’n beetje alles doorheen gooien dat je lekker vindt en/of in huis hebt. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor lekkere pastasalades, dan zijn deze drie in elk geval aanraders.
N.B. In deze recepten geef ik de hoeveelheden aan voor ongekookte pasta. Uiteraard moet je de pasta wel koken. Ik was van plan om volkoren fussili te kopen, maar nam per ongeluk glutenvrije pasta op basis van maismeel mee. Viel niet tegen! Je kunt voor deze recepten natuurlijk elke pastasoort kiezen die je lekker vindt – alleen gevulde pasta is niet zo handig.
Pastasalade met tonijn, augurk, rode ui en tomaatjes
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 1 klein blikje tonijn (op water)
- 180 gram augurk (dat is een halve grote pot)
- 1 kleine rode ui
- 15-20 snoeptomaatjes (of cherrytomaatjes)
Dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 3-4 eetlepels slasaus
- wat zwarte peper
Laat de gekookte pasta goed afkoelen. Snij ondertussen de augurk en rode ui fijn en halveer de tomaatjes. Voeg de uitgelekte tonijn toe en maak deze los met een vork. Meng alle ingrediënten en voeg op het laatst de dressing toe.
Basic pastasalade met hamblokjes, augurk, zilveruitjes en komkommer
Ingrediënten
- 350 gram pasta
- 150 gram hamblokjes
- 180 gram augurken (halve grote pot)
- 1 potje zilveruitjes (190 gram)
- een halve komkommer
Dressing
- 5-6 eetlepels slasaus
Dit is de makkelijkste pastasalade qua snijwerk, want je hoeft alleen de augurken en komkommer klein te snijden. Verder kieper je gewoon alle ingrediënten door elkaar en meng je dit samen met de dressing goed.
Pastasalade met kip, appel, rozijnen en ananas
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 8 ananasschijven (kan gewoon uit blik)
- 80 gram rozijnen
- 1 appel
- 200 gram (vegetarische) kipreepjes
Dressing
- 250 ml yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 80 ml creme fraiche (dit kun je ook vervangen door wat extra yoghurt)
Wel de rozijnen in lauwwarm water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine stukjes. Snij ook de ananasschijven in kleine stukjes. Als je voor vegetarische kipstukjes of rauwe kip kiest, bak ze dan in de koekenpan. Met gekookte of gerookte kipreepjes ben je direct klaar.
Meng alle ingrediënten goed en voeg ook de dressing toe. Laat even goed intrekken in de koelkast.
Wat is jouw favoriete recept voor pastasalade?
14 juni 2019 om 08:14
Alle drie lijken ze me heerlijk! Mijn favoriet is met pesto, tomaatjes, mozzarella, gerookte kip en rucola.
14 juni 2019 om 08:53
Dat ziet er allemaal heerlijk uit! In de zomer zijn pastasalades bij mij echt favoriet en het liefst een basic versie. Zilveruitjes doe ik er nooit in, maar dat is wél een heel goed idee, dus die gaan op de boodschappenlijst.
14 juni 2019 om 08:58
Hmm, wat zien ze er allemaal lekker uit. En de recepten vind ik ook nog eens goed te doen. Dankjewel voor de inspiratie!
14 juni 2019 om 10:09
Lekker hoor. Ik ben echt een pasta liefhebber<3
15 juni 2019 om 23:12
Ohhh, zó lekker! Ik kieper er meestal allerlei restjes in. Maar sowieso hamblokjes, augurk, cherrytomaatjes, feta en paprika.
16 juni 2019 om 14:50
Mmm, pasta! Koud of warm, I like it! Het is ook een ingrediënt waar je zoveel mee kunt doen.
17 juni 2019 om 09:26
Ze zien er allemaal heel erg lekker uit! Ik weet wat ik vanavond ga eten 😀
17 juni 2019 om 11:29
Lekkere receptjes ! Ik ga ze zeker bewaren voor die warme zomeravonden die (hopelijk) nog gaan komen !
17 juni 2019 om 13:32
Ziet er echt heel lekker uit, vooral die met tomaat.
Bettie
http://www.thewildflowerhippie.com
18 juni 2019 om 23:14
Dat ziet er lekker uit!
22 juni 2019 om 16:59
Ik maak ze met wat ik in huis heb. ?