Recept: 3x de lekkerste pastasalades

| 11 reacties

Pastasalades: ik vind ze heerlijk. Als lunch, als bijgerecht bij de barbecue of gewoon als tussendoortje (#nevernoteating). In principe kun je er natuurlijk zo’n beetje alles doorheen gooien dat je lekker vindt en/of in huis hebt. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor lekkere pastasalades, dan zijn deze drie in elk geval aanraders.

Recept lekkerste pastasalades

N.B. In deze recepten geef ik de hoeveelheden aan voor ongekookte pasta. Uiteraard moet je de pasta wel koken. Ik was van plan om volkoren fussili te kopen, maar nam per ongeluk glutenvrije pasta op basis van maismeel mee. Viel niet tegen! Je kunt voor deze recepten natuurlijk elke pastasoort kiezen die je lekker vindt – alleen gevulde pasta is niet zo handig.

Pastasalade met tonijn, augurk, rode ui en tomaatjes

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 1 klein blikje tonijn (op water)
  • 180 gram augurk (dat is een halve grote pot)
  • 1 kleine rode ui
  • 15-20 snoeptomaatjes (of cherrytomaatjes)

Dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3-4 eetlepels slasaus
  • wat zwarte peper

Laat de gekookte pasta goed afkoelen. Snij ondertussen de augurk en rode ui fijn en halveer de tomaatjes. Voeg de uitgelekte tonijn toe en maak deze los met een vork. Meng alle ingrediënten en voeg op het laatst de dressing toe.

Recept lekkerste pastasalades (2) pastasalade met tonijn, augurk, rode ui en snoeptomaatjes

Basic pastasalade met hamblokjes, augurk, zilveruitjes en komkommer

Ingrediënten

  • 350 gram pasta
  • 150 gram hamblokjes
  • 180 gram augurken (halve grote pot)
  • 1 potje zilveruitjes (190 gram)
  • een halve komkommer

Dressing

  • 5-6 eetlepels slasaus

Dit is de makkelijkste pastasalade qua snijwerk, want je hoeft alleen de augurken en komkommer klein te snijden. Verder kieper je gewoon alle ingrediënten door elkaar en meng je dit samen met de dressing goed.

Recept lekkerste pastasalades (4) pastasalade met ham, augurk, zilveruitjes, komkommer, hamblokjes

Pastasalade met kip, appel, rozijnen en ananas

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 8 ananasschijven (kan gewoon uit blik)
  • 80 gram rozijnen
  • 1 appel
  • 200 gram (vegetarische) kipreepjes

Dressing

  • 250 ml yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 80 ml creme fraiche (dit kun je ook vervangen door wat extra yoghurt)

Wel de rozijnen in lauwwarm water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine stukjes.  Snij ook de ananasschijven in kleine stukjes. Als je voor vegetarische kipstukjes of rauwe kip kiest, bak ze dan in de koekenpan. Met gekookte of gerookte kipreepjes ben je direct klaar.

Meng alle ingrediënten goed en voeg ook de dressing toe. Laat even goed intrekken in de koelkast.
Recept lekkerste pastasalades (5) zoete pastasalade met kip, appel, rozijnen en ananas
Wat is jouw favoriete recept voor pastasalade?
Recept lekkerste pastasalades

11 reacties

  1. Alle drie lijken ze me heerlijk! Mijn favoriet is met pesto, tomaatjes, mozzarella, gerookte kip en rucola.

  2. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! In de zomer zijn pastasalades bij mij echt favoriet en het liefst een basic versie. Zilveruitjes doe ik er nooit in, maar dat is wél een heel goed idee, dus die gaan op de boodschappenlijst.

  3. Hmm, wat zien ze er allemaal lekker uit. En de recepten vind ik ook nog eens goed te doen. Dankjewel voor de inspiratie!

  4. Lekker hoor. Ik ben echt een pasta liefhebber<3

  5. Ohhh, zó lekker! Ik kieper er meestal allerlei restjes in. Maar sowieso hamblokjes, augurk, cherrytomaatjes, feta en paprika.

  6. Mmm, pasta! Koud of warm, I like it! Het is ook een ingrediënt waar je zoveel mee kunt doen.

  7. Ze zien er allemaal heel erg lekker uit! Ik weet wat ik vanavond ga eten 😀

  8. Lekkere receptjes ! Ik ga ze zeker bewaren voor die warme zomeravonden die (hopelijk) nog gaan komen !

  9. Ziet er echt heel lekker uit, vooral die met tomaat.

    Bettie
    http://www.thewildflowerhippie.com

  10. Ik maak ze met wat ik in huis heb. 😃

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge