De laatste tijd ben ik steeds meer into wraps. (Roer)ei vind ik ook altijd heel lekker, dus wat is er nou beter dan een combinatie van deze twee? Ik maakte laatst voor het eerst omelet-wraps en die werden hier unaniem goedgekeurd. Tijd om het recept ook hier te delen!
Wat heb je nodig voor de omelet-wraps?
(Dit zijn de ingrediënten voor 4 wraps – je mag zelf bepalen met hoeveel personen je die opeet.)
- 6 eieren
- wat melk
- ongeveer een halve eetlepel oregano
- zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder (deze kruidencombinatie gebruik ik echt in van alles. Eiersalade, gebakken aardappels, komkommersalade, you name it.)
- olie of boter om in te bakken
Als je dat allemaal in een kom doet, ziet het er ongeveer zo uit.
Even goed kloppen met een garde (een hoge kom gebruiken was handiger geweest), en dan is je mengsel klaar.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak er 4 omeletten van.
Tijd om je wraps te vullen!
Gewone wraps kun je helemaal vullen, maar omdat ik bij deze omelet-wraps geen mayonaise of andere saus gebruik om de boel te laten plakken én omdat ze wat kwetsbaarder zijn, vulde ik hier alleen het midden.
Ik gebruikte ijsbergsla, tomaat en augurk als vulling, maar je kunt natuurlijk alles gebruiken waar je zin in hebt. Als je van kaas houdt, kun je er geraspte kaas in doen (of kaas in de omelet-wraps zelf doen). Verder lijken champignons of zalm me ook lekker om erin te doen. Laat je fantasie in de vrije loop!
Rol je wraps voorzichtig op en doe er een cocktailprikker in.
Smakelijk eten! Heb jij nog goede tips voor de vulling?
3 oktober 2014 om 14:59
Ik ben nu serieus aan het kwijlen.
Emmy postte onlangs…Project Healthy #2
4 oktober 2014 om 10:37
Jaaa dit ga ik volgende week eens maken!
5 oktober 2014 om 00:02
Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga hem denk ik morgen gelijk uitproberen!
Marlot postte onlangs…Mainly Photos: September 2014
8 oktober 2014 om 20:40
Wat een goed idee! Ik ga dit ook eens maken 😀