Lifehack: zo maak je zelf supermakkelijk appelmoes!

| 2 reacties

Oké, ik voel mezelf een tikje belachelijk door het woord ‘lifehack’ in mijn titel te gebruiken – dat voelt niet helemaal ‘mij’ – maarrr: de tip die ik in deze blogpost met jullie deel, is toch aardig handig, al zeg ik het zelf. En volgens mij is-ie ook nog niet bepaald bekend, want als mensen het over appelmoes maken hebben, beginnen ze altijd over pannen en dat je heel goed moet opletten dat je appelmoes niet aanbrandt. Tja, dat is bij deze fool-proof werkwijze absoluut niet aan de orde! Op deze manier kun je heel makkelijk zelf appelmoes maken zónder dat het aanbrandt.

Lifehack, food, hoe maak je zelf appelmoes op een makkelijke manier

 

Appelmoes maken voor dummies: wat heb je nodig?

 • Appels. Duh.
 • Een magnetron
 • Een staafmixer
 • Een hitttebestendige kom (bijvoorbeeld van glas)
 • Kaneel en suiker (of iets anders om mee te zoeten) naar smaak
 • Water

Hoe maak je de appelmoes?

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in een hittebestendige kom en zorg dat die niet al te vol wordt (maximaal driekwart vullen). Vervolgens is het tijd om de magnetron (bijna) al het werk te laten doen. Afhankelijk van de hoeveelheid appels die je gebruikt (meer = langer) en het soort appels dat je gebruikt (hoe harder, hoe langer), laat je de appelstukjes tussen de 10 en 15 minuten koken in de magnetron. Wil je weten of ze al gaar zijn? Prik er met een vork in, en je voelt vanzelf of de stukjes al gaar zijn. Je moet er makkelijk in kunnen prikken, dan zijn ze zacht genoeg.

Daarna pak je de staafmixer erbij, en maak je een gladde massa van de appels. Als je het lekker vindt als er wat stukjes in je appelmoes zitten, mix je iets minder lang. Je krijgt op deze manier wel behoorlijk dikke appelmoes, dus voeg tijdens het mixen zoveel water toe als je nodig vindt om de substantie te krijgen die je wil. Klaar met mixen? Dan voeg je naar smaak kaneel en wat suiker (of een andere zoetstof) toe en schep je het geheel nog even door met een lepel. Ik eet mijn appelmoes graag lekker koud, dus daarna laat je hem goed afkoelen.

Je kunt je zelfgemaakte appelmoes makkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast. Is zo’n grote kom te veel voor in één keer? Appelmoes kun je prima invriezen! Voor mijn neefje vulden we silliconen muffinvormen met appelmoes voor een heerlijk fruithapje. Even met vorm en al in de diepvries zetten, en binnen een paar uur heb je kleine porties die je in een bakje of zakje kunt doen. Die kun je vervolgens weer op elk gewenst moment ontdooien, zodat je altijd van je heerlijke, zelfgemaakte appelmoes kunt genieten. Als je ‘m niet héél snel hebt opgegeten natuurlijk 😉

Heb jij wel eens zelf appelmoes gemaakt?

2 reacties

 1. Nee, nooit zelf gemaakt… Voor dat soort dingen gun ik mezelf nooit geen tijd. Wel lekker, zelfgemaakte appelmoes. Mam deed het vroeger ook.
  Tessa | 52druppels.nl postte onlangs…Slapen op het kerkpleinMy Profile

 2. Leuk idee om het zo te doen. Ik maak appelmoes vrijwel altijd zelf en nog liever maak ik compote, dan heb je nog een bite.
  Godelieve postte onlangs…Spruitjes, ze zijn er weerMy Profile

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge