Waar komkommertijd in de meeste huishoudens alleen maar inhoudt dat de zomer is begonnen en er geen bal op tv is, ligt dat hier een beetje anders. Mijn vader teelt als hobby namelijk zelf (onder andere) komkommers. Dat betekent dat er in de zomermaanden héél veel komkommers moeten worden opgegeten. Rauw en in een sausje zijn ze natuurlijk lekker, maar het is wel een beetje standaard. Daarom: mijn recept voor pasta met zalm én komkommer!
Ingrediënten (voor 4 à 5 personen)
- 500 gram penne (of andere pasta)
- 2 stukken zalm (uit de diepvries)
- 250 à 300 gram kruidenkaas (Boursin of een goedkoop merk)
- 2 uien
- 1 à 1,5 komkommer van normale grootte (ik gebruikte 4 kleintjes)
- wat (zonnebloem)olie om in te bakken
Recept
- Snijd de uien en komkommer. De komkommer hoef je niet te schillen, goed wassen is voldoende. Snijd ‘m in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij ‘m in vrij kleine stukjes.
- Zet dan alvast de pasta op. Ik kook ‘m met wat zout erbij en hou ‘m ietsje al dente.
- Bak de zalmfilets in een wokpan of koekenpan (als-ie maar groot genoeg is om straks alles in te mengen). Voor deze ene keer maakt het niet uit als de zalm uit elkaar valt, want je wil toch kleine stukjes in je pasta.
- Doe de ui erbij en bak deze in ongeveer 5 minuten glazig.
- Wok de komkommer een minuut of 3 mee.
- Doe op het laatst de kruidenkaas erbij en roer alles goed door. De pasta (die je inmiddels al had afgegoten) er nog heel even bij mengen, en dan ben je klaar om aan te vallen!
Heb jij komkommer al eens warm gegeten?
P.S. Je kunt me nu ook volgen via Bloglovin!
22 juli 2014 om 08:22
Het klinkt wel lekker! Ben alleen benieuwd of de kruidenkaas niet te overheersend wordt?
22 juli 2014 om 08:26
Nee, vond ik niet! Ik hou zelf namelijk niet van kaas, maar ik vond ’t zo wel heel lekker.
22 juli 2014 om 10:56
Dat ziet er lekker uit ! Ga ik zeker proberen met deze hitte (:
22 juli 2014 om 17:55
Ik heb het recept geprobeerd hoor! Smaakte echt heel lekker, vooral met die komkommer erdoor heen (: Ga ik vaker maken, dankjewel voor het recept!
22 juli 2014 om 17:57
Wat leuk om te horen!