Een of ander broodje met zalm

| 1 reactie

Vorige week vulde ik de nomnomnom-tag in. Daarin zat een vraag over een broodje dat naar je vernoemd zou worden: wat zou erop zitten en hoe zou het eten? Ik verzon iets – in hongerige toestand – wat ik eigenlijk nog nooit in die combinatie gegeten had, wat leidde tot een nog hongerigere (is dat een woord?) toestand. Afgelopen week heb ik het broodje gewoon eens gemaakt (beetje aangepast) en omdat ik het heel lekker vond, deel ik het recept nu met jullie!

Wat heb je nodig?

benodigdheden Een of ander broodje

 

  • Een klein blikje zalm (daar zit 212 gram in)
  • 1,5 eetlepel Zaanse mayonaise
  • Niet die hele pot augurken! Mijn augurk was nogal huge, dus gebruikte ik een halve. Mocht je mini’s hebben, dan kun je zeker een hele gebruiken.
  • 1 volle theelepel peterselie (met een bergje dus)
  • een halve theelepel kervel
  • wat ijsbergsla, in kleine reepjes gesneden

Oh, en je hebt een broodje nodig natuurlijk. Ik gebruikte een kaiserbroodje.

En dan?

Je begint met het maken van de kruidenmayonaise. Hiervoor doe je de mayonaise, de peterselie en de kervel bij elkaar. De augurk snij je heel fijn en die doe je er ook bij. Goed roeren en even laten intrekken. Het hoort er ongeveer zo uit te zien:

kruidenmayonaise

Vervolgens pak je de zalm erbij en ga je ervoor zorgen dat je er niet dood van gaat. Graten verwijderen dus. (Ik vind dit nog altijd het meest bizarre kinderliedje ooit. Je probeert kinderen toch juist vis te laten eten omdat het gezond is? Ik geef het toe: ik vond vis eten vroeger nogal een enge aangelegenheid omdat ze in dit liedje zo vrolijk zingen dat als je de pech hebt een graatje in je keel te krijgen, je zomaar de pijp uit kan gaan. Zalm mag dan geen stokvis zijn – wie eet dat trouwens als ontbijt? Héle vreemde tekst – , maar als je niet wil eindigen als Advocaatje: zorg toch maar dat er geen graten tussen blijven zitten.)

Daarna ben je al bijna klaar om te gaan eten. Je belegt het broodje met de gratenvrije zalm en doet er wat ijsbergsla overheen. Dan mogen er nog wat klodders van je kruidenmayo overheen, en het is ready to eat!

Een of ander broodje met zalm

Een of ander broodje met zalm

 

Met de ingrediënten die ik hierboven heb aangegeven, zou je denk ik wel drie broodjes kunnen vullen.

Smakelijk eten! Wat zou er op jouw signature broodje zitten?

Eén reactie

  1. Oh mennn, dat ziet er té lekker uit.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge