DIY: knutselen voor Kerst

| 1 reactie

Hoewel ik normaal gesproken heel principieel wacht tot na 6 december, besloot ik dit jaar een uitzondering te maken wat kerstdecoraties betreft. Ik had namelijk nog een erg kaal wit muurtje over bij de eettafel, én ik heb deze week een superleuk kerstbord gemaakt. Weten hoe je dat zelf ook kunt maken? Lees gauw verder!
All I want for Christmas is food, Kerstbord Kerstworkshop Puck en Pol Puth-Schinnen, DIY, Kerst, Kerstdecoratie

Puck en Pol: workshops en DIY-webshop

Ik mag dan wel al ervaring hebben met handlettering, maar dat maakt me nog geen DIY-queen. Mijn geheim voor dit bord is dan ook dat ik het maakte tijdens een workshop bij Puck en Pol (in Puth-Schinnen, Zuid-Limburg). Het was echt superleuk om te doen. De workshopruimte van Claudia van Puck en Pol is echt een Pinterest-paradijs, met zelfs afvalzakken die stylish verantwoord zijn en natuurlijk heel veel inspiratie en decoraties. Claudia is heel aardig en zorgt ervoor dat iedereen een mooi resultaat krijgt, ook bij wat grotere groepen. Ze biedt het hele jaar door heel veel leuke workshops aan. De agenda voor december is al bijna vol, dus wees snel.

Mocht Limburg nou wat uit de richting zijn, dan kun je ook doe-het-zelf-pakketten bestellen in de webshop van Puck en Pol. Ook handig voor kinderfeestjes.

Wil je liever helemaal zelf aan de slag gaan? Dan kun je natuurlijk ook zelf touw, bordjes, verf en decoraties inslaan (tip: bij de Action hebben ze heel veel leuks liggen). Ook zijn goede tools als een lijmpistool en tacker dan wel handig, en natuurlijk de basisbenodigdheden om te DIY’en.

Witte tekst op een houten bord maken met doordruk-techniek

Wil je mooie teksten kunnen maken op een houten bord? Carbonpapier is natuurlijk een optie, maar niet als je witte tekst (of een andere lichte kleur) wil. Ik gebruikte hiervoor de techniek van inkrijten en doordrukken. Hiervoor bereid je eerst de tekst voor zoals je ‘m op je bord wil hebben. In dit geval is de tekst gewoon in Word getypt en afgedrukt, maar helemaal zelf maken (op ruitjespapier bijvoorbeeld) kan natuurlijk ook. Je knipt de woorden uit (gewoon een rechthoek met witruimte eromheen, je hoeft ze zeker niet perfect te gaan uitknippen), krijt de achterkant in met simpel wit schoolkrijt en plakt met plakband het dan op de gewenste plek op je bord. Dan pak je een gewone balpen en trek je de randen van je letters (of e hele letters als ze dun zijn) over. Daarna haal je het blaadje weg, en tadááá: je letters staan op het bordje en zijn klaar om afgemaakt te worden met verf(stiften).

Ik ben heel blij met mijn resultaat. De kleurcombinatie is precies geworden zoals ik hem wilde, en de tekst die ik vooraf al bedacht had (tja, het is nou eenmaal de waarheid…) is heel gaaf geworden, vind ik zelf.

Is jouw huis al helemaal in kerstsfeer?

Eén reactie

  1. Hoi Audrey,

    wat leuk om een blog te lezen over Puck & Pol en je eigen gemaakte creatie. Ik hoop dat ik en de workshopruimte je voldoende geïnspireerd hebben om in de toekomst nog meer DIY projecten te maken.

    Dankjewel hiervoor en misschien tot een volgende keer.

    Groetjes Claudia

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


CommentLuv badge