Heb je zin om te bakken, maar geen oven tot je beschikking? Geen probleem! Deze recepten kun je maken zonder oven.
Monchoutaart
Ingrediënten
- 300 gram Bastogne-koeken
- 80 gram boter
- 250 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 200 gram Monchou
- 1 blik vlaaivulling/vlaaifruit (kersensmaak)
Benodigde apparaten: een koelkast, een fornuis (voor het smelten van de boter, kan eventueel ook in de magnetron) en een keukenmachine is handig om de koekjes klein te krijgen, maar niet noodzakelijk.
Over mijn monchoutaart heb ik al eerder een blogje geschreven, dus daar kun je lezen hoe je hem maakt (en wat je vooral niet moet doen).
Brownie in een mok
Ingrediënten
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel cacao
- een snufje zout
- 1,5 eetlepel water
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Benodigde apparaten: alleen een magnetron!
Recept
Doe de bloem, suiker, cacao en het zout in een grote mok. Meng alles goed.
Vervolgens doe je het water en de zonnebloemolie erbij en meng je weer heel goed. Dan zet je de mok voor 1 à 1,5 minuut in de magnetron (ongeveer 800 Watt). Blijf erbij om ‘m in de gaten te houden. Even laten afkoelen (want hij is in het begin héél heet) en daarna kun je je eenpersoonsbrownie met een lepel opeten.
Natuurlijk haalt deze het niet bij echte brownies bakken, maar zonder oven in de buurt kun je zo toch iets maken dat erop lijkt.
Dadeltaart
Last but not least: dadeltaart! Een van mijn favoriete taarten ooit. Niet meteen denken ‘ik hou niet van dadels’, want je hoeft geen dadelliefhebber te zijn om dit lekker te vinden. Bagels & Beans verdient de credits voor het recept, ik heb maar enkele kleine aanpassingen gedaan.
Ingrediënten
- 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
- 250 gram boter (ik gebruik margarine)
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
- 1 rol Maria-biscuitjes (in stukjes gebroken van ongeveer 1 cm)
- 1 ei
- karamelsiroop (ik gebruik zelf mokka-karamelsaus, werkt ook prima)
- Voor de garnering: witte chocolade (Bagels & Beans gebruikt kokosstrooisel)
Benodigde apparaten: fornuis en koelkast
Recept
- Smelt de boter zachtjes
- Voeg de suiker toe, goed roeren zodat de suiker een beetje oplost
- Losgeklopt ei toevoegen (haal hiervoor even de pan van het vuur, anders zit er roerei in je taart) en goed blijven roeren terwijl het mengsel even doorkookt
- Doe er twee shots (ongeveer 2 eetlepels, maar ik doe het op gevoel) karamelsiroop bij en laat weer even doorkoken
- Voeg de dadels toe, roer het weer goed door en laat dit ongeveer een minuut doorkoken
- Voeg de koekjes en walnoten toe, schep alles goed door elkaar en laat het dan nog een halve minuut doorkoken
Daarna doe je het mengsel in een ingevette springvorm en druk je het goed aan met de bolle kant van een lepel. De taart is best laag, maar dat hoort zo. Zet hem minimaal 1,5 uur in de koelkast en doe de garnering er pas op voor het serveren. Ik rasp er witte chocolade overheen, maar kokosstrooisel kan ook.
Let op: snij de taart in kleine stukjes, want hij is best wel machtig.
Welke van de baksels lijkt jou het lekkerst?
31 augustus 2014 om 17:08
Die muffin heb ik meteen gemaakt en die zit ik nu lekker op te smikkelen :3 hmmmm lekker!
Laura – Sunlight Dream postte onlangs…Ziek… wat doe ik om me beter te voelen?